سفینه پشتیبانی چین با موفقیت به مدار چسبید
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، رقابتهای فضایی فصلی تازه را تجربه میکند که در آن شرق در انحصار روسیه نیست و اکنون چین نیز تکنولوژیهای فوقپیشرفته در اختیار دارد.
سازمان تحقیقات فضایی چین روز شنبه موفق شد «تیانژو-1» را در کمال سلامت و به صورت خودکار به آزمایشگاه مداری خود یعنی تیانگونگ-2 متصل کند. این آزمایشگاه مداری، تجربه پایگاه فضایی چین است و در مهر 95 به مدت یک ماه میزبان دو فضانورد بود. این ایستگاه فضایی اکنون میتواند مدت طولانیتری میهمان داشته باشد چون تیانژو-1 قابلیت حمل 6 تن مواد غذایی و مصرفی و دو تن تجهیزات را به مدار و چرخیدن به دور زمین با این بار به مدت سه ماه را دارد.
به دنبال این موفقیت بسیار مهم، ژی جین پنگ، رئیس جمهوری چین، برنامههای فضایی را در اولویت ویژه بودجه و اقدام قرار داده است و کشور امیدوار است نخستین مأموریت طولانی انسانی در فضا را را با نصب ایستگاه فضایی بزرگ خود در سال 2022 آغاز کند.
پیشرفتهای فضایی چین و استفاده از ایستگاههای مداری زمین، از جمله نگرانیهای آمریکاست. در سال 2015 گزارشی توسط وزارت دفاع آمریکا تهیه و به کنگره ارائه شد که در آن ادعا شده بود چین در حال تکمیل ایستگاه فضایی خود است و در آن قرار است تجهیزاتی مشابه سلاحهای تمرکز انرژی نصب شود که در صورت لزوم در درگیریها و جنگها، بتواند اهداف روی زمین یا ماهوارهها را از کار بیندازد.
چین هرگز پاسخی به این ادعا نداد اما پیشرفتهای امروز پکن در دسترسی به فضا، در مقابل آمریکایی که اکنون یک دهه است هیچ راکت یا فضاپیمایی برای اعزام انسان به فضا ندارد و تاکنون نیز موفق به جایگزینکردن شاتل نشده است، یک پیروزی قطعی محسوب میشود.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/