صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۱ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴
در نشست سراسری استانداران کشور

رحمانی‌فضلی: حق نداریم منافع و مصالح ملی را تفسیر شخصی کنیم/استانداران نباید در دفاع از دولت انفعال و ضعف داشته باشند

وزیر کشور گفت: استانداران نباید در دفاع از دولت انفعال و ضعف داشته باشند.
کد خبر : 17379

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور صبح امروز - شنبه - در جمع استانداران سراسر کشور سخنرانی کرد.


رحمانی‌فضلی در ابتدای سخنان خود با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال همزبانی دولت و ملت گفت: وقتی به فضای داخلی و خارجی نگاه می‌کنیم، اهمیت این نامگذاری مشخص می‌شود. توفیقات ما در سوریه، عراق و یمن و همچنین تأثیرگذاری در تعاملات بین‌المللی و منطقه‌ای باعث شده نوع نگاه دشمنان نسبت به جمهوری اسلامی حساس‌تر و فعال‌تر شود.


وزیر کشور ادامه داد: شکوه انتخابات سال ۹۲، غرب را وادار کرد با ایران به ویژه در مسائل هسته‌ای وارد تعامل شود.


رحمانی‌فضلی افزود: قبل از سال ۹۲ ایران در شرایط حداقلی فعل و انفعالات بین‌المللی قرار داشت و غربی‌ها با امکانات خود نشان داده بودند که ایران مقصر است و به همین بهانه فشار‌ها را بیشتر می‌کردند. در آن زمان در انزوا و انفعال کامل سیاسی بودیم که با درایت دولت و راهنمایی مقام معظم رهبری در این حوزه گام‌های بلندی برداشتیم و الان در جایی هستیم که هر چند نتیجه نهایی معلوم نیست؛ اما مسیر به گونه‌ای پیش رفته که کشورهای غربی ارتباط خود را در سطوح مختلف با ایران تقویت می‌کنند. این نشان می‌دهد که از نظر آنان انزوای ایران از بین رفته و باید با شیوه جدیدی با ما برخورد کنند و این در مسائل داخلی و خارجی ما بسیار تأثیرگذار است.


وزیر کشور تأکید کرد: این نوع اتهامات قطعا مخالفان سنتی خود را دارد همانند رژیم صهیونیستی که تمام تلاش خود را انجام می‌دهد که این اتفاق نیفتد و همچنین کشورهای مرتجع منطقه به سردمداری عربستان سعودی در این حوزه فشار وارد می‌کنند و تلاش دارند با بیداری اسلامی و در رأس آن ایران مقابله کنند و شدت مقابله آن‌ها نیز در حال افزایش است.


وی تأکید کرد: باید شرایطی فراهم کنیم که سیاست داخلی مقوم سیاست خارجی باشد.








برخی افراد هستند که در مقابله با دولت‌ها سابقه دارند و می‌دانیم که با هیچ دولتی سر سازگاری هم ندارند؛ به دنبال منافع خود هستند و منابع زیادی را هم در اختیار دارند ما آن‌ها را معاند می‌نامیم و اگر اقداماتی برخلاف منافع ملی انجام شود، برخورد می‌کنیم

وزیر کشور در ادامه سخنان خود با اشاره به دو انتخابات پیش رو در سال جاری گفت: رقابت‌ها برای انتخابات مجلس شورای اسلامی حتی از سال قبل به صورت پنهان شروع شده و همه به سمتی پیش می‌روند که وارد رقابت شوند؛ اما باید توجه داشت که دشمنان به دنبال تحریک افکارعمومی و بهره‌برداری از فضای انتخابات هستند.


وزیر کشور اظهار کرد: هر وقت در مدیریت انتخابات دچار کاستی‌هایی بودیم، دشمنان توانستند بهره‌برداری‌هایی انجام دهند.


رحمانی‌فضلی گفت: حق نداریم مصالح و منافع کشور را تفسیر شخصی کنیم؛ بلکه باید منافع در چارچوب قانون تعریف شود.


وی خطاب به استانداران کشور اظهار کرد: جوسازی رسانه‌ای به دنبال این است که وزارت کشور را به عنوان دستگاه اجرایی له یا علیه جریان خاصی بکشانند ولی باید سعی کنیم بی‌طرفی را حفظ کنیم و از اینکه در رفتاری له یا علیه شخص خاصی باشیم، پرهیز کنیم؛ نباید رفتار‌ها به گونه‌ای باشد که تلقی حمایت وجود داشته باشد.


وزیر کشور در ادامه با اشاره به مسائل اقتصادی کشور گفت: در ۲۰ ماهه گذشته توفیقات زیادی به ویژه در برقراری ثبات نسبی وجود داشته است چون در دولت قبل بی‌ثباتی شدیدی در حوزه ارز و دیگر مسائل اقتصادی برقرار بود اما این ثبات می‌تواند روند قابل پیش‌بینی را برای مردم و سرمایه‌گذاران فراهم کند؛ همچنین در حوزه کنترل تورم توانستیم رشد شتابان تورم را به متوسط برسانیم.


رحمانی‌فضلی ادامه داد: در حوزه عمرانی نیز توانستیم از ۲۲ هزار میلیارد تومان سال ۹۲ به ۳۲ هزار میلیارد تومان در سال ۹۳ برسیم.


وی تأکید کرد: البته در حوزه اقتصادی با چالش‌های زیادی از جمله تحریم‌های مختلف مواجه هستیم که هنوز وجود دارند و همچنین شاهد کاهش قیمت نفت بودیم که البته این مسئله در سال گذشته چون در نیمه‌های سال به وجود آمد، در حوزه‌های عمرانی اثرگذار نبود و توانستیم از آن عبور کنیم؛ اما امسال از ابتدای امر مسئله کاهش قیمت نفت را داریم که باید آثار منفی آن را در حوزه‌های عمرانی به صفر برسانیم و استانداران باید تلاش کنند با افزایش صادرات و کمک به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی این خلأ را کم‌اثر کنند.


رحمانی‌فضلی با اشاره به بحث خشکسالی در کشور گفت: اثر این موضوع در کشاورزی کاهش محصولات و همچنین در حوزه نارضایتی‌های اجتماعی وجود دارد که در بحث ریزگرد‌ها شاهد آن بودیم و باعث نارضایتی مردم شد. به هر حال در حوزه‌های آبریز بزرگ در مورد خشکسالی مشکلاتی خواهیم داشت و باید تلاش کنیم فضا را آرام نگه داریم و مسائل را مدیریت کنیم؛ چراکه با توجه به برگزاری انتخابات در سال جاری ممکن است از این مسائل بهره‌برداری کنند بنابراین باید سعی کنیم کنترل فضای سیاسی را داشته باشیم تا دچار مشکل نشویم.


وی تأکید کرد: ما به عنوان دولت وظیفه داریم شرایط مطلوب را برقرار کنیم تا فضای همدلی شکل بگیرد.


رحمانی‌فضلی ادامه داد: در اعمال حاکمیت به گونه‌ای رفتار کنیم که چالش‌ها را کم کنیم و رضایتمندی مردم نسبت به دولت و حاکمیت را افزایش دهیم که با افزایش اعتماد مردم به دولت موجب افزایش همکاری مردم شویم و باید کاری کنیم که نوع تعامل با مردم موجب رضایتمندی در امور جاری باشد.


وزیر کشور ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد در هشت سال گذشته (84 تا 92) با توجه به حوادثی که رخ داده در حوزه سرمایه‌های اجتماعی خلأهای بسیاری ایجاد شده است و چالش‌های اجتماعی ناشی از ضعف اعتماد عمومی است؛ بنابراین اگر می‌خواهیم اعتماد مردم را جلب کنیم باید رضایتمندی را زیاد کنیم که در این حوزه یکی از مسائل، نوع مواجهه با مشکلات اقتصادی مردم است که باید به آن توجه شود. به هر حال یکی از موضوعات حاکمیت نوع ارتباط مردم با دولت‌ها و اعتماد مردم است.


وزیر کشور در ادامه با اشاره به انتخابات سال جاری گفت: در سال‌های انتخابات با توجه به آزادی که در کشور ما وجود دارد و بعضا فراقانونی هم هست با یک شرایط اجتماعی و سیاسی مواجه هستیم که منجر به افزایش اختلافات می‌شود؛ مثلا رقابت‌هایی شکل می‌گیرد که به ستیزه‌جویی می‌انجامد بنابراین در سطوح مختلف امکان لطمه خوردن به وحدت و انسجام وجود دارد. باید سعی کرد از این شرایط پرهیز شود.


رحمانی‌فضلی با بیان اینکه «برخی مسائل کشور ما در حوزه اجتماعی به راحتی تبدیل به مسائل امنیتی می‌شوند»، اضافه کرد: مثلا در موضوع حادثه اخیر مهاباد اگر از عوامل محلی استفاده نمی‌شد و خویشتن‌داری قوای انتظامی نبود این مسئله، امنیتی و دامنه‌دار می‌شد که البته پیش از این نیز مواردی را داشته‌ایم؛ مثلا وقتی که یک دیالوگ یا جمله‌ای در سریالی به عنوان توهین به یکی از اقوام تلقی شد تبدیل به یک مسئله و باعث خساراتی شد.


رحمانی‌فضلی در ادامه سخنان خود با اشاره به اقدامات دولت اظهار کرد: دولت تدبیر و امید کار خود را با همه قدرت انجام می‌دهد و در اطاعت از رهبری هیچ دولتی سابقه دولت تدبیر و امید را ندارد؛ با همه فشارهایی که وارد بوده است دولت تلاش کرده با حفظ آرامش در مسیر تحقق وعده‌ها حرکت کند.


وی تأکید کرد: اما برخی جریان‌های سیاسی گویا قصد دارند همیشه در حال رقابت سیاسی باشند در حالی که ما بر اساس میثاقی که با مردم داریم و طبق قانون اساسی است باید با همه دولت‌ها همکاری کنیم که نمونه آن مقام معظم رهبری است که از همه دولت‌ها در همه شرایط همواره حمایت کرده‌اند.


رحمانی‌فضلی گفت: برخی داوری‌ها در حوزه سیاسی واقعا از سر خیرخواهی و منصفانه نیست و مسائل کوچکی را چنان در ذهن مردم تصویرسازی می‌کنند که همه فشارهای خارجی و منطقه‌ای را فدای یک کلمه یا یک موضع‌گیری می‌کنند. در این میان برخی از افراد هستند که در مقابله با دولت‌ها سابقه دارند و می‌دانیم که با هیچ دولتی سر سازگاری هم ندارند؛ به دنبال منافع خود هستند و منابع زیادی را هم در اختیار دارند ما آن‌ها را معاند می‌نامیم و اگر اقداماتی برخلاف منافع ملی انجام شود، برخورد می‌کنیم؛ البته برخی از سر جهل و ناآگاهی وارد این مسئله می‌شوند.








در هشت سال گذشته (84 تا 92) با توجه به حوادثی که رخ داده در حوزه سرمایه‌های اجتماعی خلأهای بسیاری ایجاد شده است و چالش‌های اجتماعی ناشی از ضعف اعتماد عمومی است؛ بنابراین اگر می‌خواهیم اعتماد مردم را جلب کنیم باید رضایتمندی را زیاد کنیم

وزیر کشور خطاب به استاندارن گفت: وظیفه استاندارن این است که سیاست‌های دولت را در مناطق مختلف کشور توجیه و تبیین کند. ما به عنوان وزارت کشور از رفتارهای قانونی در هر جهتی حمایت می‌کنیم و البته داوری‌های غیرمنصفانه را دولت تا به حال از سر بزرگواری بخشیده است؛ اما اگر قرار بر ضربه زدن به منافع کشور باشد طبق قانون برخورد می‌شود.


وزیر کشور گفت: در حوزه معاندان با کسی تعارف نداریم چون ما امین مردم هستیم و هیچ کوتاهی نخواهیم کرد.


رحمانی‌فضلی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در حوزه اجتماعی وظیفه ما آگاهی دادن است و باید با اطلاع‌رسانی تلاش شود به گونه‌ای تلقی نشود که دولت با رهبری زاویه دارد یا به دنبال منافع مردم نیست یا می‌خواهد در مسائل هسته‌ای امتیاز بدهد.


ویر کشور تأکید کرد: استانداران نباید در دفاع از دولت انفعال و ضعف داشته باشند؛ چون دولت علی‌رغم فشار‌ها موفق است. باید از ظرفیت‌های استان، رسانه‌ها و تریبون نمازجمعه برای همراه‌سازی بدنه اجتماعی با دولت استفاده شود.


رحمانی‌فضلی در پایان صحبت‌های خود با اشاره به انتصاب اخیر محمود زمانی قمی به سمت استانداری مرکزی گفت: زمانی‌قمی گزینه قطعی برای این سمت بوده است، هر چند برخی اظهارات غیرمنصفانه در این خصوص وجود داشت؛ اما در مورد انتخاب استانداران آخرین حرف را دولت می‌زند ولی برای این کار مشورت‌هایی با نمایندگان و نمایندگان ولی فقیه انجام می‌شود. به هر حال زمانی قمی با رأی قاطع دولت انتخاب شد و دولت از ایشان حمایت می‌کند و می‌خواهیم که عناصر سیاسی استان با وی همکاری لازم را داشته باشند.


همچنین رحمانی فضلی با تشکر از سرپرست استانداری مرکزی در زمان عدم حضور استاندار گفت: از آقای شکرالله حسن‌بیگی به عنوان سرپرستی تشکر می‌کنیم البته خود ایشان نیز به عنوان یکی از گزینه‌های استانداری مطرح بودند.


انتهای پیام/

ارسال نظر