صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۸ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۶

کیک تولد قیصر امین‌پور در موسسه سروش بریده شد/ مصطفی خرامان: در حق قیصر نامردی کردند + تصاویر

مراسم جشن تولد زنده‌یاد قیصر امین‌پور که مسئولان موسسه انتشاراتی سروش آن را بهانه‌ای برای آغاز کار مجدد نشریه سروش نوجوان قرار داده بودند، صبح امروز شنبه 2 اردیبهشت‌ماه با حضور جمعی از نویسندگان حوزه نوجوان و دست‌اندرکاران سابق این نشریه برگزار شد.
کد خبر : 173755

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، مصطفی خرامان، نویسنده و از اعضای شورای نویسندگان سروش نوجوان در این مراسم بعد از خاطره‌گویی، گفت: «من قیصر را از سال 58 می‌شناختم. او برای مطالب سروش، بسیار وقت می‌گذاشت. بنابراین فکر نکنید موفقیت سروش نوجوان،‌ اتفاقی به دست آمده بود.


سروش نوجوان با کم‌لطفی تعطیل شد


وی افزود: «در سروش، گاهی سر یک مطلب دو ساعت بحث می‌شد. این اتفاق امروز برای بعضی از کتاب‌ها هم رخ نمی‌دهد. یکی از رویکردهای اساسی سروش نوجوان این بود که به نوجوانان اهمیت زیادی می‌داد و ما نویسندگانی از بین نوجوانان داشتیم. این باعث می‌شد قیصر، بیوک ملکی و عموزاده خلیلی برای نوجوانان وقت زیادی بگذارند.»



این نویسنده در حالی که بغض کرده بود، اظهار داشت: «سروش اینطور پیشرفت، تا به روزی رسید که تعطیلش کردند. به نظر من اگر قرار است یک مجله دربیاوریم که بعدا از آن استفاده سیاسی شود، همان بهتر که آن را درنیاوریم.»


وی گفت: «در حق قیصر و شورای نویسندگان سروش، نامردی کردند و سروش نوجوان با کم‌لطفی تعطیل شد. بعد از آن،‌‌ یک‌سری فرصت طلب که فکر می‌کردند می‌توانند سروش را پیش‌ببرند سر کار آمدند و به خاطر اینکه نتوانستند،‌ سروش تعطیل شد.»


جای خط و ربط‌های سیاسی، سروش نوجوان نیست


خرامان ضمن بیان این مطلب که محتوای سروش نوجوان در آن سال‌ها، فقط در حوزه ادبیات و اخلاق بود، ادامه داد: «نشریه‌ای که قیصر منتشر می‌کرد، خط و ربط سیاسی نداشت و هیچ جریان فکری را تبلیغ و ترویج نمی‌کرد؛ اما با خط و ربط سیاسی قیصر را کنار گذاشتند.»


وی گفت: «اینکه امروز برای قیصر جشن تولد می‌گیرند، مایه خوشحالی است اما در آن دوره، جور دیگری با او رفتار کردند.»


این نویسنده خطاب به موسسه سروش و مدیران آن اظهار داشت: «این موسسه متعلق به صدا و سیما است. من به آقای کاشفی (سردبیر جدید سروش نوجوان) می‌گویم که اگر قرار باشد خط و ربط سیاسی را در سروش نوجوان وارد کنید، قطعا به نتیجه نمی‌رسید. این مجله باید به نوجوانان ادبیات و اخلاق یاد بدهد.»


وی افزود: «اگر قیصر از سروش نوجوان رفت، چیزی را از دست نداد! بلکه این سروش بود که وزنه بزرگی مانند قیصر امین‌پور را از دست داد.»


قیصر باهوش و شجاع بود


نقی سلیمانی، دیگر نویسنده و همکار قیصر امین‌پور در سروش نوجوان، دیگر سخنران این مراسم بود. او قیصر را شجاع و باهوش خواند و گفت: «موارد زیادی در مجله پیش می‌آمد که ایجاد درگیری می‌کرد. مثلا داستانی با عنوان «فرماندار» که آقای اشعری گفته بود بهتر است آن را حذف کنیم اما قیصر زیربار نرفت و او را توجیه کرد.»



این نویسنده نیز خطاب به تیم جدیدی که قصد راه‌اندازی دوباره سروش نوجوان را دارند، اظهار داشت: «ما اگر بخوایم در حوزه ادبیات کار کنیم، به آزادی و صداقت نیاز داریم و آزادی و صداقت، اساس این نظام است. بنابراین اگر بخواهیم این‌ها را بگیریم، دیگر چیزی باقی نمی‌ماند و به موفقیت نخواهیم رسید.»


تلاش برای احیای سروش نوجوان


مجید بلالی، مدیرعامل موسسه انتشاراتی سروش در این مراسم، دلیل ماندگاری نام قیصر را، درآشنا بودن او خواند. وی گفت: «رمز بقای نام و محبوبیت قیصر در بین مردم، این بود که او از دلش مایه می‌گذاشت. شعر گفتن برای او شغل نبود؛ آرزو بود.»


وی با بیان این مطلب که قیصر تحصیلات دانشگاهی خود را با دامپزشکی آغاز کرد اما در ادامه به درمان روح و روان انسان‌ها تمایل پیدا کرد، اظهار داشت: «سروش نوجوان در دوره قیصر، فراتر از مجله و یک جریان بود. سروش دوره قیصر یک دانشگاه بود و افراد زیادی در این دانشگاه آموختند که در حال حاضر جزو نویسندگان و روزنامه‌نگاران مطرح‌اند.»



بلالی با اشاره به این دوره 18 ساله، گفت: «این درخت 18 سال عمر کرد و بنا به دلایلی خشکید. اما حالا دوباره از تنه خشکیده آن، جوانه‌ای سربرآورده و امیدواریم این درخت دوباره بتواند بر سر جامعه خشک و تفتیده امروزی، سایه بیافکند.»


وی اظهار داشت: «متاسفانه در جامعه ما آنطور که باید به نوجوانان توجه نمی‌شود و آن‌ها در معرض آسیب‌های مختلفی‌اند. ما تلاش کردیم با گرد هم اوردن خانواده سروش، بار دیگر شرایط بالندگی آن را فراهمی آوریم تا سروش نوجوان و نام قیصر را دوباره زنده کنیم.»


در بخش دیگری از این مراسم، کیک تولد قیصر امین‌پور بریده شد و دوستان و علاقه‌مندان به این ادیب فقید، سال‌روز تولد او را جشن گرفتند.


جواد محقق، سپیده خلیلی و علی زارعان نیز از دیگر سخنرانان این مراسم بودند که به خاطره‌گویی درباره سروش نوجوان و قیصر امین‌پور پرداختند. در پایان این مراسم نیز سیدعلی کاشفی خوانساری که مسئولیت انتشار دوباره سروش به او سپرده شده، از حضار تشکر کرد و برای موفقیت این نشریه،‌ ابراز امیدواری کرد.


مطابق با اطلاعات مطرح شده، نخستین شماره نشریه سروش نوجوان در دوره جدید، روز 18 اردیبهشت ماه که مقارن است با تاریخ انتشار اولین نسخه سروش نوجوان در سال 58، منتشر و روی دکه‌ها می‌آید.



انتهای پیام/

ارسال نظر