داعش با کدام احزاب اروپایی در ارتباط است؟
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از وبسایت گاردین در حالی که پیشتر تصور میشد حملات تروریستی داعش و گروههای مشابه به دلیل انجام دستورات ایدئولوژیک این گروهها انجام میشود اما حالا شاید تغییری در انگیزههای ارتکاب اعمال تروریستی ایجاد شده باشد؛ ای بسا تاثیرگذاری بر انتخابات کشورهای اروپایی انگیزه جدید اعمال تروریستی باشد.
ما هنوز اطلاعات اندکی درباره چگونگی تصمیمگیریهای تاکتیکی و استراتژیکی داعش داریم. اطلاعات ما درباره القاعده بیشتر است.
اسامه بنلادن رهبر سابق و بنیانگذار القاعده نسبت به اثرگذاری و بهرهبرداری از انتخابات در غرب بیتمایل نبود. بنلادن در سال 2004 چند روز پیش از انتخابات آمریکا ویدئویی منتشر کرد که در آن توضیح میداد که چگونه اهداف غربی را مورد حمله قرار داده و متعهد میشد که حملات بیشتری را طراحی کند.
برخی میگفتند بن لادن این ویدئو را برای آن منتشر کرد که بتواند بر انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و به سود جورج دبلیو بوش اثر بگذارد. این عده اعتقاد داشتند سیاست جنگطلبانه و مداخلهجویانه بوش به سود القاعده تمام میشود.
در فرانسه نیز حملات تروریستی باعث خواهد شد تا رای دهندگان پشت سر مارین لوپن رهبر حزب افراطی جبهه ملی قرار گیرند. لوپن معتقد است که برای جلوگیری از حملات تروریستی باید جلوی ورود پناهجویان گرفته شده و پناهجویان کنونی در فرانسه نیز اخراج شوند.
به این ترتیب پیروزی لوپن پیامی آشکار به اقلیت مسلمان فرانسه است به این معنا که اوضاع برای آنها بسیار نامساعد است. افزایش تنشها میان دولت فرانسه و اقلیت مسلمان، عضوگیری از این عده را برای داعش آسان میکند.
داعش علاقهاش درباره افزایش تنشهای مذهبی، اجتماعی و قومی در فرانسه و دیگر کشورهای غربی را پنهان نمیکند. بخشی از این علاقه جنبه عملگرایانه دارد یعنی افزایش این تنشها باعث میشود تا کشورهایی که در صحنه نظامی علیه داعش فعالیت میکنند تحت تاثیر قرار گیرند.
بخش دیگری از این انگیزه، جنبه استراتژیک دارد یعنی ایجاد آشوب در این کشورها، بدبینی درباره انجام عملیاتها در آینده علیه گروههای تروریستی ایجاد میکند. بخشی از این انگیزه هم جنبه ایدئولوژیک دارد، یعنی گروههای تروریستی و داعش را به هدفشان درباره ضربه زدن به غرب نزدیک میکند.
به هر حال داعش منابع قابل توجهی در فرانسه دارد. شمار قابل توجهی از نیروهای خارجی داعش ریشه فرانسوی دارند. با وجود تلاشهای سرویسهای امنیتی فرانسه، نقل و انتقال نیروهای رادیکال فرانسوی به سوریه همچنان ادامه دارد. اگر چه بسیاری از این نیروها در نبردهای ماههای اخیر در موصل و رقه کشته شدهاند اما داعش به فرانسه به چشم یک منبع مناسب عضوگیری مینگرد.
با وجود آنکه هنوز مدرک روشنی درباره اثرگذاری مستقیم داعش بر روند انتخابات در فرانسه دیده نشده است اما پنهان شدنی نیست که برخی رویدادهای سیاسی در این کشور میتواند به سود داعش باشد.
حتی ممکن است برخی بگویند داعش صرفا مناسبتهای خاص را برای حمله در نظر میگیرد، بدون توجه به اینکه این مناسبتها انتخاباتی هستند یا خیر. از جمله در سال گذشته در روز آزادی زندان باستیل یکی از بزرگترین حملات داعش در شهر نیس فرانسه انجام شد.
به هر حال نمیتوان این امکان را نادیده گرفت که ممکن است تغییراتی در انگیزههای داعش برای انجام حملات تروریستی به وجود آمده باشد، یعنی حالا باید به جای انگیزههای ایدئولوژیک در پی انگیزههای سیاسی بود؛ جریانی که به روی کارآمدن احزاب افراطی راستگرا در اروپا منجر میشود.
ترجمه هانا اسمخانی
انتهای پیام/