صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۶ - ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران تحلیل کرد

وضعیت تولیدات کشاورزی در سال 96

در نیمه اول و حتی نیمه دوم سال، رشد تولید خواهیم داشت و به تبع آن صنایع تبدیلی هم رشد خواهد کرد ضمن آنکه پیش بینی ها حاکی از این است که میزان برداشت دانه های روغنی، غلات و جو با توجه به شرایط جوی افزایش داشته باشد.
کد خبر : 173512

به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، سال 96 آغاز شده است و با توجه به ریزش های جوی پیش بینی می شود امسال وضعیت تولیدات کشاورزی با رشد مواجه شود. البته این رشد تولید اگر بازار مصرفی نداشته باشد، می تواند نگران کننده باشد.


کاوه زرگران، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران درباره وضعیت تولید محصولات کشاورزی گفت: امسال شرایط جوی طوری بوده که پیش بینی می شود میزان تولیدات کشاورزی افزایش پیدا کند. طبیعتا در نیمه اول و حتی نیمه دوم سال، رشد تولید خواهیم داشت و به تبع آن صنایع تبدیلی هم رشد خواهد کرد. پیش بینی ها حاکی از این است که میزان برداشت دانه های روغنی، غلات و جو با توجه به شرایط جوی افزایش داشته باشد. با توجه به میزان ذخایری که از سال گذشته باقی مانده است حتی در برخی حوزه ها تولید مازاد برمصرف خواهد بود.


وی باره اینکه برای این مازاد مصرف چه اقداماتی باید انجام شود نیز افزود:‌ معضلی که همیشه درباره محصولات ایران وجود داشته، قیمت تمام شده کالا بوده است. محصولات کشاورزی ایران با قیمتی که دولت خرید تضمینی انجام می دهد مزیت صادراتی ندارد. مگر اینکه مانند گندم با دیگر محصولات برخورد شود. در حال حاضر دولت گندم را 1270 تومان می خرد اما به صادرکننده ها با تعهد صادرات در بورس 638 تومان می فروشد.


وی اضافه کرد: به این ترتیب زمینه ای ایجاد می شود که قیمت محصولات ایران مشابه قیمت های جهانی شود. در این شرایط ما امکان صادرات خواهیم داشت. اما به طور کلی هم محصولات خام کشاورزی در داخل کشور نسبت به کشورهای دیگر گران تر است و بدون یارانه یا سوبسید مزیت صادراتی ندارد.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: همچنین کالاهایی که با این مواد خام تولید می شوند، به دلیل بالا بودن مواد اولیه قیمتشان نسبت به قیمت های جهانی افزایش پیدا می کند و این صنایع تبدیلی هم از حیث صادراتی دچار مشکل می کند.


رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران درباره پیش بینی ها از میزان تولید محصولات کشاورزی چقدر بوده است، تصریح کرد: برای امسال پیش بینی ها این است که در تولید شهریور، حدود 20 میلیون تن گندم داشته باشیم که قطعا مازاد مصرف کشور است.


وی گفت:‌ سال جدید را با 9.5 میلیون تن گندم ذخیره شروع کردیم، با توجه به میزان تولید که مانند سال گذشته خواهد بود، پیش بینی من این است که در نیمه دوم سال 96 با 20 میلیون تن گندم مواجه شویم. در این حالت با توجه به قیمت خرید آن، یعنی کیلویی 1300 تومان و قیمت جهانی آن یعنی حدود 180 دلار، تفاوت قیمتی زیادی وجود دارد و باید راهکاری برای مصرف و صادرات آن از همین الان در نظر گرفت.


انتهای پیام/

برچسب ها: کاوه زرگران
ارسال نظر