صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۰ - ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۶

استاندار کردستان: موسیقی و دف‌نوازی بخشی از زندگی این مردم است

نشست خبری عبدالمحمد زاهدی شامگاه گذشته با حضور اصحاب رسانه که از سوی سازمان میراث فرهنگی به استان کردستان سفر کرده اند،  برگزار شد.
کد خبر : 173424

به گزارش خبرنگار اعزامی آنا به استان کردستان، عبدالمحمد زاهدی در این نشست دلیل گردشگری را تفاوت های موجود در هر استان دانست و افزود: اگر تفاوت ها نبود گردشگری شکل نمی گرفت. ما به مسافرت می رویم که پدیده های متفاوت را ببینیم. ضمن اینکه فرهنگ هر منطقه متفاوت از دیگری است و همین امر دلیل انتخاب مناطق برای دیدن است.


وی اظهار کرد: کشور ما ظرفیت بسیار بالایی در گردشگری داخلی دارد. ما در مناطق سردسیر اقوام مختلف، آداب و رسوم، مذاهب مختلف و فرقه های گوناگون را داریم که آیین های مختلفی دارند. همچنین جدای از سابقه تاریخی که ایران دارد، در هر منطقه معماری خاصی را شاهد هستیم.


وی تاکید کرد: مردم در کشور به لحاظ فرهنگی و رفتاری تفاوت‌های بارزی نسبت به هم دارند و در سفر به راحتی می توان این تمایزها را حس کرد.


استاندار کردستان گفت: کردستان ویژگی های خود را دارد و تفاوت هایش در مناطق کردنشین بسیار زیاد و حایز اهمیت است. این استان جاذبه های متنوع و متعددی دارد. اقلیم جغرافیایی خاصی دارد جنگل هایش همچون جنگل های شمال کشور است. در این میان مناطق کوهستانی، دامنه ها، دشت های بسیار زیبای آن دیدنی است.


وی با اشاره به زیبایی ها و جذابیت های اورامان، مریوان، سقز، مریوان و بانه اظهار کرد: کردستان جاذبه های تاریخی دارد که هم به لحاظ معماری و هم مطالعات تاریخی برای گردشگران جالب است، جاذبه‌هایی که شاید خیلی از نقاط کشور آن را نداشته باشد آداب و رسوم و آیین هایی است که در این استان اجرا می شود. فرقه هایی که درویشان دارند و آیین هایی که اجرا می‌کنند در هیچ کجا کشور دیده نمی شود.


زاهدی: کشور ما ظرفیت بسیار بالایی در گردشگری داخلی دارد. ما در مناطق سردسیر اقوام مختلف، آداب و رسوم، مذاهب مختلف و فرقه های گوناگون را داریم که آیین های مختلفی دارند. همچنین جدای از سابقه تاریخی که ایران دارد، در هر منطقه معماری خاصی را شاهد هستیم

وی عنوان کرد: موسیقی و دف نوازی بخشی از زندگی این مردم است و علی رغم تصویر بدی که نسبت به امنیت این استان ارایه شده، این استان از امن ترین استان های کشور است. بر خلاف آنچه از کردستان تصور می شود ما در این استان جرم‌های سازمان یافته، تجاوز، باند قتل، مواد مخدر نداریم. امنیت این استان تا حدی است که افراد در نقطه صفر مرزی و در هر ساعت از شبانه روز در بانه حضور پیدا میکنند و با هیچ مشکلی هم روبه رو نمی شوند.


زاهدی افزود: مردم استان کردستان به لحاظ فرهنگی و خصلت های انسانی ورفتاری از جاذبه های استان محسوب می شوند.


وی همچنین گفت: گاه اتفاقاتی که روی می دهد به کردستان نسبت داده می شود در حالی که اصلا اینگونه نیست برای مثال در سیلی که چندی پیش خبرش منتشر شد اصلا در کردستان سیلی رخ نداد بلکه ما صرفا با رانش زمین در سقز روبه رو شده بودیم.


وی در بخش دیگری از سخنانش به گردشگری خرید در شهر بانه اشاره کرد عمده مسافران استان را در بر می‌گیرد.


استاندار کردستان ضمن اشاره به برگزاری هرساله جشنواره تئاتر خیابانی مریوان و جشنواره موسیقی اقوام ایرانی به ارایه توضیحاتی درباره حمایت از هنرمندان پرداخت و افزود: ما در سال گذشته 70 کنسرت موسیقی برگزار کردیم. همچنین در نخستین جشنواره به موسیقی و لباس محلی توجه کردیم، ما مجریان برنامه ها و همایش‌ها را مجاب کردیم تا لباس های کردی بر تن کنند و با این کار به معرفی و حفظ ارزش‌های استان بپردازند.


وی درباره حمایت از هنرمندان نیز بیان کرد: در طول سه سال و نیم گذشته بیشترین کمک به هنرمندان شده است.


زاهدی خطاب به خبرنگار فرهنگی آنا گفت: ما معمولا در برگزاری جشنواره‌ها همکاری و حمایتمان را اعمال می‌کنیم، اگرچه گاه در جشنواره‌ای چون تئاتر خیابانی مریوان نسبت به تولید یا اجرای عمومی آثار نیز کمک‌هایی نیز داشته‌ایم.


وی درباره فرودگاه بین المللی سقز نیز گفت: 38 درصد از باند این فرودگاه پیشرفت فیزیکی داشته و ما در حال حاضر مشغول تملک اراضی برای ترمینال هستیم.


وی درباره ایجاد منطقه آزاد در شهر بانه و مریوان و توسعه گردشگری خرید گفت: پیش از این دولت دو منطقه اقتصادی در بانه و مریوان را تصویب کرد و مسولیت بانه را به وزارت صنعت معدن و تجارت و مسئولیت مریوان را به بخش خصوصی واگذار کرد که برای تملک زمین با مشکل مواجه شد. اکنون زمین منطقه ویژه باند را تملک کردیم و در حال احداث زیرساخت‌هایش هستیم. بحث منطقه آزاد بانه و مریوان 12 سال پیش مطرح شد و مسکوت ماند و اقدامی جز مطالبه اولیه نشد که ما با به روز کردن آن در سال 1393 و پیگیری از دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و دولت امیدوار هستیم که این طرح به تصویب رسد، چراکه این موضوع بحث کول بران را حل می کند. در حال حاضر بحث بیمه کول بران نیز از سوی صندوق بیمه روستایی عشایر رفع شده و آنها بیمه ‌تامیناجتماعی هستند.


در بخش دیگری از این نشست علوی مدیرکل میراث فرهنگی استان کردستان درباره هتل های این استان تشریح کرد: کردستان دارای 30 هتل و 23 مهمانپذیر است. هتل شادی سنندج چهارستاره، یک هتل سه ستاره در مریوان، یک هتل پنج ستاره در بانه، یک هتل سه ستاره در مریوان و هتل چهارستاره دیگری در سقز وجود دارد. همچنین هتل دیگری با عنوان شادی در آبیدر در حال ساخت است و یک هتل پنج ستاره در نزدیکی ترمینال کلنگزنی و به سرمایه گذار واگذار شده اما هنوز عملیات اجرایی آن آغاز نشده است. همچنین در شهر بانه یک هتل آپارتمان در حال آماده سازی است. به طور کل 7 هتل در دست ساخت است.


انتهای پیام/

ارسال نظر