صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۱۳ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴
در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از سوی واحد قم صورت گرفت؛

معرفی کتاب‌های«مشاوره همسالان و همسالان مشاور» و «ارتقاء سلامت روانی دانشجویان»

کتاب‌های «مشاوره همسالان و همسالان مشاور» و «ارتقاء سلامت روانی دانشجویان " از واحد قم در نمایشگاه بین اللملی کتاب تهران معرفی و بررسی شدند.
کد خبر : 17332

به گزارش خبرنگار آنا، دکتر نادر منیرپور در نشست معرفی و بررسی کتاب‌های «مشاوره همسالان و همسالان مشاور» و «ارتقاء سلامت روانی دانشجویان با بیان اینکه کتاب «مشاوره همسالان و همسالان مشاور» که شامل رویکرد مبانی نظری و آموزش‌های علمی است، با هدف ارتقاء سلامت روانی دانشجویان نوشته شده است، اظهار کرد: در سال 90، 800 روان‌شناس در وزارت علوم و فناوری کشور فعالیت داشتند این در حالی‌ است که تعداد دانشجویان حدود پنج میلیون نفر گزارش شده است که نشان از عدم وجود خدمات کافی در حوزه روان‌شناسی دانشجویان دارد به این ترتیب طرح‌هایی ارائه شد تا سلامت روانی جامعه در دل آموزه‌های آموزشی قرار داده شده و از این طریق وارد زندگی مردم شود.


عضو هیئت علمی روان‌شناسی و معاون پژوهشی واحد قم با بیان این‌که می‌توان فرد را در اجتماع مطالعه کرد، گفت: کتاب «ارتقاء سلامت روانی دانشجویان» که با رویکرد اجتماع‌نگر و فعالیت‌های اجتماع محور نگاشته شده است، شامل فصل‌های متعددی در این حوزه همچون سلامت روانی، از خودبیگانگی مشکل اساسی امروز، وضعیت سلامت، پشتیبان کیست؟، ویژگی پشتیبان، شیوه‌نامه طرح ارتقای سلامت ورانی دانشجویان، دانش و مهارت کافی در راهنمایی و مشاوره و درمان افرادی با مشکلات روانی است.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با بیان اینکه در این طرح سه سطح غیرحرفه‌ای و غیرتخصصی، نیمه حرفه‌ای و حرفه‌ای از گروهی که برای این منظور در نظر گرفته شده‌اند، برای کمک به دانشجویان در دانشگاه‌های دولتی فعالیت دارند، گفت: گروهی از دانشجویان کمک و مشاوره به همسالان و دانشجویان دیگر را زیر نظر گروه نیمه‌ حرفه‌ای آغاز کردند.


رئیس کمیته تخصصی روان‌شناسی سلامت انجمن روان‌شناسی ایران افزود: نشانه شناسی دانشجویان، ارتباط با افراد مشکوک، مشاوره و راهنمایی مبتلایان از اقداماتی است که توسط مشاوران غیرتخصصی در دانشگاه‌ها انجام می‌شود. هر 10 مشاور غیرتخصصی نیز زیر نظر یک مشاور نیمه تخصصی فعالیت دارند و اگر مشکلی پیش آید، مساله در سطح روان‌شناس تخصصی بررسی می‌شود. در این شرایط نظام سطح‌بندی شده ارائه خدمات در جامعه مورد بررسی به وجود می‌آید.


متخصص روان‌شناسی بالینی سلامت از دانشگاه تهران ادامه داد: در این طرح دانشجویان در هر مقطع و هر موقعیت مالی مورد بررسی قرار می‌گیرند، تا عدالت اجتماعی در طرح حفظ شود. البته باید توجه کرد که در این طرح وقتی یک نفر مورد حمایت قرار می‌گیرد، شاید بیش از 50 نفر حمایت می‌شوند. این طرح در دانشگاه‌های مختلف بسته به سیاست‌های موجود متفاوت است و با افت و خیزهایی همراه است. می‌توان این عمل را به سطح جامعه تعمیم داد و مواردی همچون آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد به مواد مخدر را بررسی کرد.


انتهای پیام/

برچسب ها: متخصص
ارسال نظر