صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۲ - ۲۹ فروردين ۱۳۹۶
برای نخستین بار در کشور و توسط دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین صورت گرفت؛

ساخت ربات تعادلی با قابلیت بازگشت به حالت اولیه

دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین موفق شدند برای نخستین بار در کشور، ربات تعادلی را طراحی کنند که قابلیت بازگشت به حالت اولیه را دارد.
کد خبر : 172761

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، بابک محمدیان، دانشجوی دکتری کنترل این دانشگاه و از اعضای تیم سازنده ربات تعادلی، در خصوص این نوآوری گفت: «ربات تعادلی با هدف حفظ تعادل در راستای عمود و زاویه 90 درجه ساخته شده است که وقتی ربات از حالت تعادل خارج می‌شود، سیگنال‌های کنترلی به چرخ‌ها ارسال شده و ربات با تنظیم سرعت چرخ‌ها در جهت انحراف، حرکت و تعادل خود را حفظ می‌کند؛ نمونه تجاری این ربات، ربات سِگوِی (segway) است. در نمونه‌های قبلی که روی دو چرخ حرکت می‌کردند مساله تغییر حالت از تعادل به ناپایداری مطرح نبود ولی در مدل دوم این نوع ربات‌ها، گاهی با تغییر حالت، ربات دچار عدم تعادل می‌شد که قادر به بازگشت به حالت قبلی خود نبود ولی با نوآوری تیم ما، این مشکل برطرف شده است».


وی افزود: «درنمونه جدید با کمک گرفتن از دو بازو، ربات قادر به بازگشت به حالت تعادلی قبلی خود خواهد بود که این توانمندی به مزیت‌های این ربات افزوده است».


مهندس محمدیان تاکید کرد: «به کارگیری این بازوها و رفع نقص عملکرد ربات تعادلی دو چرخ برای نخستین بار در کشور توسط تیم سازنده ربات تعادلی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین صورت گرفته است».


محمدیان در مورد کاربردهای ربات تعادلی گفت: «از این ربات در سیستم‌های حمل و نقل، شناسایی موارد نظامی و همچنین جابجایی افراد در محیط‌های اداری، نیروهای پلیس، افراد سالمند، معلولین و ... استفاده می‌شود و قابلیت بالا بردن اشیا از پله را داراست».


وی قابلیت انعطاف‌پذیری بالا و عدم ایجاد آلودگی‌های صوتی و زیست محیطی را از مهم ترین ویژگی‌های ربات تعادلی برشمرد.


مهندس محمدیان با اشاره به حمایت‌های دکتر موسی خانی ریاست دانشگاه آزاد اسلامی قزوین در ساخت این ربات، گفت: «در طراحی و ساخت بازوهای تعادل برای ربات‌های تعادلی دوچرخ علاوه بر وی مهندس ناصح نیا دانشجوی دکتری کنترل دانشگاه آزاد اسلامی قزوین نیز نقش داشته و این طرح با حمایت و راهنمایی دکتر فخاریان از استادان این دانشگاه صورت گرفته است» .


وی تاکید کرد: «نمونه خارجی این محصول تنها توسط شرکت‌های جنرال موتورز آمریکا و تویوتای ژاپن ساخته می‌شود که در صورت حمایت‌های لازم در داخل کشور، می‌توانیم با هزینه بسیار کمتری از نمونه خارجی، این محصول کاربردی را روانه بازار کنیم».


انتهای پیام/

ارسال نظر