بازگشت کیانوش رستمی منوط به تصمیم کمیته فنی است/ لازم باشد علیحسینی را دعوت میکنم/ مدیران بودجه وزنهبرداری را بهخاطر ورزشهای پایه کم نکنند
به گزارش خبرنگار ورزشی آنا، تیم ملی وزنهبرداری در حالی اردوهای خود برای شرکت در بازی های کشورهای اسلامی و مسابقات قهرمانی آسیا را آغاز کرد که اسیر مسائلی حاشیهای شده است. سهراب مرادی به خاطر به تعویق افتادن حقوقش و کمبود امکانات در اردوهای تیم ملی حاضر نشده است و البته مشکل نبود امکانات گلایه نفرات حاضر در اردوها نیز هست. کیانوش رستمی همچنان حاضر به تمرین درکنار سایر ملیپوشان نیست و مصدومیت بهداد سلیمی باعث شده تا او به تمرینات اختصاصی بالاتنه بپردازد. این موضوع باعث حضور جوانان جویاینام در تیم ملی شده است که احتمالا نمیتوانند در رقابتهای پیش رو در بحث مدالآوری موفقیتی را کسب کنند. در رابطه با این مسائل و اتفاقات دیگر سجاد انوشیروانی سرمربی تیم ملی وزنهبرداری پاسخگوی سوالات خبرنگار آنا بود.
*تیم ملی در حالی اردوهای خود را شروع کرده که باز هم تیغ انتقادات به سمت شما نشانه رفته است.
-من همواره ترجیح دادهام پاسخ انتقادها را با عملکردم بدهم و این بار هم به غیر از این عمل نخواهم کرد. ما با توجه به پشتسر گذاشتن المپیک ریو و پایان یافتن برنامه چهار ساله قبلی فدراسیون وزنهبرداری، برنامه چهار ساله جدیدی را شروع کردیم و قصد داریم در رقابتهای مهمی که پیش رو داریم به بهترین نتیجه برسیم. ما برای موفقیت در مسابقات وزنهبرداری قهرمانی جهان در آذرماه سال جاری و بازیهای آسیایی که سال آینده برگزار میشود و بعد از آن بازیهای المپیک 2020 را برنامه ریزیکردهایم البته موفقیت در رقابتهای قهرمانی جهان و المپیک برای ما از اهمیت بیشتری برخوردار است.
*بیشتر انتقادات به این مسئله است که نفرات شاخص تیم ملی وزنهبرداری در کنار تیم ملی نیستند؟
-همانطور که گفتم اولویت ما در سال جاری مسابقات قهرمانی جهان است و در شرایط کنونی تیم ملی قصد ندارد از ستارههای خود در رقابتهای کشورهای اسلامی و قهرمانی آسیا استفاده کند. تا آن زمان شرایط درون اردوها مساعدتر از وضعیت فعلی میشود و با اختصاص بودجههای لازم به نفراتی مثل سهراب مرادی که هنوز حقوقهای عقبماندهاش را نگرفته پرداختی لازم صورت میگیرد. ضمن اینکه میدانم نفرات شایسته تیم ملی که قهرمانیهای ارزشمندی را برای وزنهبرداری ایران رقم زدهاند تمرینات خود را تعطیل نمی کنند و بهصورت اختصاصی در حال تمرین هستند.
*بهعنوان سرمربی تیم ملی وزنهبرداری چقدر کسب عنوان در رقابتهای کشورهای اسلامی و قهرمانی آسیا برایتان اهمیت دارد؟
-اولین هدف ما بعد از المپیک ریو ایجاد تیمی است که بتواند پشتوانه وزنهبرداری تا المپیک بعدی باشد. شاید کمتر مربی بخواهد در مسابقات بعد از المپیک ریسک کند و تیم جوانی را راهی آن رقابتها کند اما نگاه ما به سوی آینده است. ما پتانسیل این را داریم که در هر وزن چند وزنهبردار آماده داشته باشیم و باید این کار را انجام دهیم. پس با جوانگرایی که البته ریسک بالایی دارد به نفرات جویای نام میدان میدهیم و آنها را در دو رقابت بینالمللی که پیش رو داریم به خوبی محک میزنیم تا از بین آنها شایستهها مشخص شوند. با این کار فارغ از کسب نتیجه وزنهبرداران جوان تیم ملی نیز کسب تجربه میکنند. در این بین اگر نفرات جوانی بتوانند به مدال برسند به سود وزنهبرداری ایران خواهد بود چرا که پدیدههایی به تیم ملی افزوده شدند.
*سعید علیحسینی خواهان این شده که بار دیگر به تیم ملی برگردد؟
-محرومیت این وزنهبردار آبان ماه امسال به پایان میرسد و طبق قوانین فدراسیون جهانی او از 6 ماه قبل از پایان دوران محرومیتش میتواند در اردوها و مسابقات داخلی شرکت کند تا با آمادگی پس از طی دوران محرومیتش در رقابتهای مختلف شرکت کند. من از لحاظ تمرینی وضعیت علیحسینی را بررسی کردم و با خود او هم صحبت کردهام. شرایط او به دقت پیگیری میشود و در صورت آنکه شرایط لازم را داشته باشد از اردوی بعدی تیم ملی به دیگر ملیپوشان اضافه میشود.
*بازگشت کیانوش رستمی به تمرینات تیم ملی بالاخره چه زمانی رخ میدهد؟
-ما هیچموقع از کسی قطع امید نکردهایم. مخصوصا قهرمانان بزرگ کشور را همواره مدنظر قرار داریم. تصمیم برای بازگشت کیانوش رستمی را باید فدراسیون و کمیته فنی بگیرد و من به عنوان سرمربی تیم ملی به هر تصمیمی که گرفته شود احترام میگذارم.
*بهنظرتان چه زمانی مشکلات اردوها برطرف و شرایط برای ملیپوشان مساعد میشود؟
-بعد از هر المپیک فدراسیون چندین ماه زمان نیاز دارد تا با دریافت بودجه به وضعیت خود سرو سامان دهد. الان فدراسیون وزنهبرداری هزینههای فراوانی را برای 3 رده سنی تیم ملی پرداخت میکند. باید به تمامی هیاتهای استانی خود پرداختی داشته باشد و همچنین از طرحهای مختلفی که دارد پشتیبانی کند. این پرداختهای مالی به فدراسیون فشار آورده اما من مطمئن هستم ظرف روزهای آینده شرایط اردوها ایدهآل میشود. اگر چه انتظار ما این است که از وزنهبرداری حمایت ویژهای شود.
*به نظر میرسد توجه به ورزشهای پایه باعث شده تا توجه به وزنهبرداری کمتر از گذشته شود؟
-تقاضای من از مدیران وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک این است که همواره حقایق را مدنظر قرار بگیرند. در المپیک ریو اگر حق بهداد سلیمی خورده نمیشد، وزنهبر دای 3 مدال طلا میگرفت و بیش از پیش به کاروان ورزشی ایران کمک میکرد. این عملکرد فوقالعاده باید دیده شود .ما سالهاست که به ورزشهای پایه مثل شنا، دوومیدانی و ژیمناستیک بودجههای خوبی می دهیم ولی موفقیتهای آنها تا چه اندازه بوده است؟ چرا وزنهبرداری باید در ردیف هشتم یا نهم ردیف بودجه قرار بگیرد. من که سالهاست در وزنهبرداری هستم معتقدم اگر میخواهند به شنا و دیگر رشتههای پایه بودجه بیشتری اختصاص دهند نباید حق وزنهبرداری، کشتی و تکواندو که مدالهای با ارزشی برای ایران در المپیک و بازی های آسیایی گرفتهاند را نادیده بگیرند. هرچه قدر دلشان می خواهند به هر رشتهای بودجه دهند ولی از سهم ما کاسته نشود.
*حضور علی مرادی رئیس فدراسیون وزنهبرداری در خارج از ایران حرف و حدیثهایی را به همراه داشته و عدهای معتقدند فدراسیون به امان خدا رها شده است؟
-نمیخواهم وارد مسائل حاشیهای شوم ولی هر رئیس فدراسیونی به خصوص در رشتههایی که ایران صاحب عنوان است به خود این اجازه را نمیدهد که عملکردی برخلاف نیاز آن ورزش انجام دهد. کسب کرسی در آسیا و جهان برای وزنهبرداری ما حیاتی است و باید راهی را برویم که در آینده حق امثال بهداد سلیمی ها خورده نشود. الان رسول خادم در اتحادیه جهانی کشتی پست با ارزشی را بهدست آورده و حالا علی مرادی در وزنهبردای میخواهد در بحث انتخابات و کسب کرسی جهانی موفق باشد. او برای دفاع از حق مملکت در حال رایزنی است و امیدوارم آنهایی که بیدلیل انتقاد میکنند تمامی جوانب را درنظر بگیرند. وزنه برداری با موفقیت در میادین مختلف در سالگذشته و در تمامی ردههای سنی ثابت کرد کاملا هدفگرا عمل میکند و در آینده هم بهدنبا موفقیتهای بیشتر است.
انتهای پیام/