صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۴ - ۲۷ فروردين ۱۳۹۶

مدیرعامل جدید انجمن آثار و مفاخر فرهنگی معارفه شد/ صالحی امیری: انجمن باید در مسیری که استاد محقق آغاز کرده، با سرعت پیش برود

صبح امروز یکشنبه 27 فروردین ماه طی مراسمی مهدی محقق مدیر عامل انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تودیع و حسن بلخاری به عنوان مدیرعامل جدید این انجمن معارفه شد.
کد خبر : 172069

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، سیدرضا صالحی امیری در این مراسم با اشاره به اصل تقدیر از رئیس قبلی و معرفی رئیس جدید گفت:‌ اتفاق امروز، اتفاق خاصی نیست و دکتر محقق همچنان می‌مانند تا از وجودشان استفاده کنیم. اگرچه گردش مدیریت اتفاقی طبیعی است.


وی افزود: تاکید ما بر این بود که سرعت و فعالیت بیشتری در این حوزه شکل بگیرد و این کار نیروهای جوان‌تری می‌طلبید تا راه استاد محقق را ادامه دهند.


وزیر فرهنگ با تاکید بر اهمیت هویتی سرمایه‌های فرهنگی اظهار داشت: ما در کشورمان سرمایه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و سرمایه‌های انسانی زیادی داریم آن چنان که اگر این سرزمین امروز سبز است و در عرصه فرهنگ، در جهان می‌درخشد به مدد سرمایه‌های انسانی آن است.


وی تاکید کرد: مانایی این سرزمین بدون نمادهای فرهنگی آن میسر نمی‌شود؛ سرمایه‌های نمادینی مانند ابن‌سینا،‌ سعدی، حافظ و ... همچنین دکتر محقق از ریشه‌های درخت فرهنگ هستند و نسل‌های جدید مانند شاخه و برگ بوده و ماندگاری‌شان به ماندگاری ریشه‌ها بستگی دارد.


صالحی امیری مفاخر را به مثابه خورشیدی دانستند که تداوم جامعه را حفظ می‌کنند، گفت: جامعه ما در حال حاضر بیشتر از هر دوره‌ای به سرمایه‌های انسانی و نمادین خود نیاز دارد. اگر جامعه ما دچار آسیب‌های مختلفی در سطوح مختلف شده است یکی از دلایل آن جدا شدن نسل جدید از ریشه‌های فرهنگ و سرمایه‌های دیروز است و یکی از وظایف انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برقراری این ارتباط است.


وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در 4 ساله اخیر و در دولت حسن روحانی افزود:‌ ما به این مساله پرداخته‌ایم و زمانی که من نیز در کتابخانه ملی بودم سعی کردم با برگزاری جلسات بزرگداشت از بزرگان و مفاخر کشورمان تجلیل به عمل آید و آقای محقق خودشان یکی از سخنرانان این مجالس بودند.


وزیر فرهنگ خطاب به مسئولان جدید انجمن گفت:‌ از کسانی که امروز مسئولیت انجمن را قبول می‌کنند می‌خواهم مسیری که دکتر محقق آغاز کردند را به سرعت ادامه دهند چرا که روزی خواهد رسید که ما حسرت سرمایه‌های از دست رفته‌مان را بخوریم و خوب است که در آن روز از زحمات آنان تجلیل کرده باشیم.


مطابق با اظهارات صالحی امیری اعضای هیات مدیره جدید انجمن مفاخر عبارتند از: جوادی آملی، مهدی حجت، علی‌اصغر دادبه، مهدی محقق و مدیرعامل انجمن حسن بلخاری است.


صالحی امیری ضمن تقدیر از هیات مدیره سابق گفت:‌ ما این انجمن را یک نهاد ملی می‌شناسیم که باید فراتر از این مرزها فعالیت کند. همچنین فراموش نکنید که ما همزمان و در کنار مفاخر باید به آثار هم توجه کنیم.


وی در ادامه از مسئولان جدید انجمن خواست تا در حوزه تولید فیلم‌های مستند و معرفی آثار و مفاخر تلاش کنند. وزیر فرهنگ همچنین بر ضرورت تولید، تالیف و ترجمه آثار در راستای معرفی مفاخر و آثار ایران به جهانیان تاکید کرد.


وزیر فرهنگ اظهار داشت: انجمن باید دوره جدیدی از فعالیت‌های خود را با سرعت بیشتر و در جغرافیایی گسترده‌تر شروع کند. من به آینده این انجمن امیدوارم و معتقدم می‌تواند با حمایت‌های مالی دولت و انگیزه اعضای آن موفق باشد.


برگزاری 162 بزرگداشت در دوره مدیریت مهدی محقق


مهدی محقق مدیرعامل سابق و عضو هیات مدیره جدید انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نیز در این نشست ضمن بیان اینکه سابقه آشنایی او با انجمن به 37 سال پیش برمی‌گردد، گفت: در آن دوره روسای انجمن در زمینه تصمیمات مختلف با من مشورت می‌کردند و از آن دوره به این فکر بودم که چرا جسارت به اهل فکر در این کشور باید نهادینه شود تا جایی که میرزا مهدی آشتیانی مستاجر بود و زمانی که ما به دیدن او رفتیم صاحب‌خانه در حال جسارت کردن به او برای افزایش اجاره بود.


وی ادامه داد: همچنین در همین انجمن بود که دکتر زرین‌کوب آمد و گفت که یک روز از او تعریف می‌کنند و یک روز دیگر بر علیه او حرف می‌زنند. به این فکر می‌کردم که نباید در سرزمینی که در هر ده کوره‌ای از آن دانشمندی برخاسته وضعیت این چنین باشد.


محقق گفت: با این تفکر از قبل انقلاب به فکر برگزاری مجالس تجلیل از بزرگان افتادم و این رویه از سال 55 با برگزاری مراسم بزرگداشت جلال‌الدین همایی در سالن فردوسی دانشگاه تهران آغاز شد؛ کسی که وزیر فرهنگ وقت نیز به او بی‌حرمتی کرده بود و خانه نشین شده بود.


این پژوهشگر و نویسنده اظهار داشت: این روند ادامه داشت تا اینکه از وزیر فرهنگ دولت اصلاحات حکم ریاست انجمن را با خوشحالی پذیرفتم و از آن موقع تا کنون 162 مراسم تجلیل و بزرگداشت در انجمن مفاخر برگزار شده و برای هر کدام از آنها بزرگداشت‌ نامه‌ای چاپ کرده‌ایم که در واقع تاریخ علمی ایران را تشکیل می‌دهد.


وی خاطر نشان کرد: این بزرگداشت نامه‌ها باید در کشور پخش شوند تا دختران و پسران ما از بین کابوهای آمریکایی دنبال الگو نگردند و بزرگان و مفاخر ایرانی را الگوی کار خود قرار دهند.


بدون اذن استاد محقق نمی‌آمدم


حسن بلخاری مدیرعامل جدید انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نیز پس از دریافت حکم و در پایان این مراسم ابراز امیدواری کرد که طلیعه حضورش در انجمن با سعه صدر و باز شدن گره‌ها در مسیر تجلیل از مفاخر ایران همراه باشد و برکت آیات قرآن به او در ادامه دادن راه استاد محقق حمایت کند.


وی گفت:‌ استاد محقق 4 سال قبل از تولد من در این انجمن حضور داشته و وقتی من در سال 48 الفبا را می‌آموختم ایشان تدریس را آغاز کردند. اینها را گفتم که بگویم فاصله بین ما چقدر است؛ آن هم نه فاصله سنی بلکه فاصله علمی.


بلخاری تاکید کرد:‌ من به جای ایشان نیامده‌ام. ما در هنرهای سنتی اصلی داریم که وقتی شاگردی قرار است مسئولیتی را قبول کند از استاد خود اذن می‌گیرد و من قسم می‌خورم اگر ایشان اذن نداده بودند محال بود که این مسئولیت را بپذیرم.


وی ضمن بیان اینکه مهدی محقق همواره در کنار انجمن خواهد بود از بررسی مباحث و برنامه‌ها به شکل دقیق و پیگیری آنها در هیات مدیره خبر داد و از حسن اعتماد رئیس جمهوری تشکر کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر