صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۸ - ۲۷ فروردين ۱۳۹۶

عینکی که بیماری‌های چشمی ناشی از دیابت را تشخیص می‌دهد

دانشمندان دانشگاه رایس موفق به ساخت عینکی شدند که به پزشکان در تشخیص بیماری‌های چشمی افراد دیابتی کمک می‌کند.
کد خبر : 171682

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Futurity، مجموعه‌ای از لنزهای به هم چسبیده به پزشکان کمک می‌کند تا اثرات ناشی از بیماری شبکیه دیابتی، نوعی بیماری چشم که در نتیجه دیابت کنترل نشده بروز می‌کند و می‌تواند منجر به نابینایی بیمار شود، را زودتر تشخیص دهند.
آنا کلینبرگ، دانشجوی روانشناسی دانشگاه رایس که به همراه همکارانش روی این پروژه کار کرده است، در این باره بیشتر توضیح می‌دهد: «بیماری شبکیه چشم قابل درمان نیست. به محض اینکه دچار این بیماری شوید، دیگر نمی‌توان از این اتفاق جلوگیری کرد و این بیماری رفته رفته وخیم‌تر می‌شود. بسیاری از افراد دیابتی به بیماری شبکیه چشم مبتلا می‌شوند و اکثر آنها هرگز اسم این بیماری نشنیده‌اند. هدف این است که به این بیماران اطلاع‌رسانی کنیم که در صورت عدم مراقبت صحیح از خود، چه اتفاقی ممکن است پیش بیاید».
این لنزها نشان می‌دهند که چگونه بیماری شبکیه چشم تدریجا به دید بیمار آسیب وارد می‌کند.


تروس فم، دانشجوی بیوشیمی و زیست شناسی سلولی، می‌گوید: «تعدادی از افراد پس از کنفرانس پیش ما می‌آیند و درخواست می‌کنند که عینک را امتحان کنند چراکه دیابت دارند و می‌خواهند ببینند این بیماری چشمی شبیه به چیست».
تیم تحقیقاتی این سیستم را به کمک باوانی ایر، پروفسور بالینی و متخصص کم‌بینایی در مرکز علوم بهداشتی تگزاس، توسعه داده‌اند. آنها سیستمی مبتنی بر لوله شکل‌نما، دوربین اسلاید دستی، یا اپلیکیشن واقعیت مجازی را در نظر گرفتند اما در نهایت متقاعد شدند که راحت‌ترین راه برای بیماران حضور چیزی آشنا خواهد بود.


کلینبرگ می‌گوید: «عینک انتخاب طبیعی‌تری است. گذاشتن یک هدست واقعیت مجازی روی صورت بیمار، حس یک بازی ویدیویی را القاء می‌کند».


این عینک به طور خاصی با برنامه کمبود بودجه برای پوشش هزینه‌های بهداشتی هماهنگ شده است تا در دسترس همه قرار گیرد. تیم تحقیقاتی امیدوار است که این وسیله برای همه افرادی که روی بیماران دیابتی کار می‌کنند، مفید واقع شود.


چهار مرحله‌ای که توسط لنزها نشان داده می‌شود با ورم خال‌‌دار یا «Macular Edema» آغاز می‌شود؛ که به عنوان تنها نقطه در مرکز بینایی شناخته می‌شود. با اعمال آخرین لنز، چیز بسیار کمی از میان الگوی لکه لکه که عمدتا سیاه است، قابل دیدن می‌شود.


کلینبرگ اضافه کرد: «نمی‌توانستیم 15 نسخه از لنز را بسازیم، بنابراین همه اطلاعات به دست آمده را جمع کردیم تا راهی پیدا کنیم که بتوان این وسیله را با حداقل تعداد لنز ارائه داد».


محققان با استفاده از رنگ، لاک ناخن و قلم زن لیزری الگوی مات روی وسایلی که توسط عینک‌سازان استفاده می‌شود را مدل‌سازی کردند.
در حال حاضر، تیم تحقیقاتی با بیماران دیابتی کار می‌کنند. تعدادی از نمونه‌های اولیه این عینک در اختیار بیماران قرار می‌گیرد تا بازخورد آنها از این وسیله ثبت شود و به جدیدترین تحولات تیم تحقیقاتی اضافه شود.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر