صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۱ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴

آزمایش سفینه فضایی نوربانی، از تخیل تا تحقق +‌ ویدئو

سفینه فضایی که با بادبان‌های نوری (نوربان) خود، ضربه‌های فوتون‌ها را جذب می‌کند تا در جهت دلخواه حرکت کند اکنون در نخستین مراحل آزمایش عملی قرار گرفته گرفته است.
کد خبر : 17137

به گزارش آنا به نقل از engaget، طرحی که کارل سیگن، ستاره‌شناس سرشناس و مشهور آمریکایی چند دهه قبل به‌ عنوان یک طرح علمی-تخیلی مطرح کرده بود، اکنون در آستانه به‌حقیقت پیوستن است.


سیگن پیش‌بینی کرده بود که می‌توان با استفاده از تکانه‌ای که فوتون‌ها در برخورد با سطح ایجاد می‌کنند، یک سفینه فضایی را در خلاء به پیش برد.


این امر مانند قایقرانی با استفاده از بادبان و غوطه‌ور شدن در آب با نیروی جابه‌جایی هواست. اکنون مؤسسه پلنتری سوسایتی که سیگن یکی از بنیانگذاران آن است، به مرحله آزمایش عملی چنین وسیله‌ای رسیده و نام آن‌ را «سفر با نور» گذاشته است.


20 ماه مه (30 اردیبهشت) قرار است سفینه این موسسه باز شدن صفحه‌های نوربان خود را آزمایش کند. در این تست به دلیل وجود مقاومت هوا و اینکه سفینه در مدار مناسب برای جمع‌آوری حداکثر پیشرانه از نور نیست، پرواز متحرکی انجام نمی‌شود اما این آغاز راه برای آزمایش‌های عملی در فضاست که قرار است از آوریل 2016 (فروردین 1395) روی این سفینه انجام شود.


لازم به یادآوری است که این نخستین باری نیست که چنین طرحی به اجرا در می‌آید.جست‌وجوگر ایکاروس ژاپن در سال 2010 با این شکل از پیشرانه به پرواز درآمد و چند ماه بعد نیز ناسا نمونه خودش را آزمایش کرد.


سفر با نیروی نور از این جهت برای آینده فضانوردی اهمیت کلیدی دارد که تمام پروژه فعلی با 5/4 میلیون دلار انجام می‌شود و این پروژه به بخش خصوصی واگذار شده است.


شناوری با نیروی نور، می‌تواند فضانوردی را از سوخت‌های گران و وزن زیاد رها و این صنعت را از یک صنعت میلیارد دلاری به صنعتی با هزینه‌های بسیار پایین‌تر تبدیل کند که در مسیرهای بسیار طولانی‌تر و با چابکی بیشتر انجام خواهد شد.


کارل ادوارد سِیگِن (Carl Edward Sagan)، اخترشناس آمریکایی، اخترشیمی‌دان، مشاور سازمان ناسا، نویسنده و مروج موفق اخترشناسی، اخترفیزیک و سایر علوم طبیعی بود. او پیشگام اخترزیست‌شناسی و بنیانگذار طرح جست‌وجوی هوش فرازمینی معروف به «سِتی» به‌ شمار می‌رود.



شهرت جهانی او برای تالیف کتاب‌های علوم همگانی و نیز مجری برنامه علمی کازموس بود، که 600 میلیون بیننده داشت. او برنده جایزه پولیتزر ۱۹۷۸ بود. میلیاردها و میلیاردها، اژدهاهای بهشت، جهان دیوزده و نقطه آبی کمرنگ از جمله مهم‌ترین تالیفات او به شمار می‌روند که برای ترویج علم میان عموم مردم به نگارش درآمده‌اند.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

ارسال نظر