صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۰ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۶

‫پروژه رباتیک برای کمک به امدادگران در وضعیت‌های اضطراری

پژوهشگران اروپایی در مرکز آموزش آتش‌نشانان در ایتالیا ربات‌هایی را آزمایش می‌کنند که کارشان کمک به امدادگران است.
کد خبر : 171206

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، در صورت بروز حوادث صنعتی یا بلایای طبیعی جمع‌‌آوری اطلاعات اهمیت زیادی دارد. دانشمندان پروژه تحقیقاتی در اروپا موسوم به «پروژه رباتیک برای رویارویی با وضعیت‌های فاجعه‌آمیز» ربات‌های زمینی و پهپادهایی طراحی و ساخته‌اند که می‌توانند به هنگام بروز فاجعه به امدادگران کمک کنند.


این ربات‌ها را که می‌توان از راه دور کنترل کرد، با گشتن در محل وقوع سانحه، نقشه‌های دیجیتال سه‌بعدی فراهم می‌کنند.


حفظ جان امدادگران و آتش‌نشان‌ها


رونو دوبه، مهندس سیستم‌های خودکار از انستیتو تکنولوژی فدرال زوریخ که با این طرح همکاری می‌کند، می‌گوید: «این ربات‌ها مجهز به حسگرهای لیزری هستند که فاصله را به صورت دوبعدی اندازه‌گیری می‌کنند. سپس با چرخش می‌توانند یک نقشه سه‌بعدی تهیه کنند. اغلب اوقات از دو یا سه ربات استفاده می‌کنیم. روی هر یک از این ربات‌ها یک یا دو حسگر وجود دارد. هدفمان این است با استفاده از تمام این ابزار به نقشه ای کلی از محل بروز سانحه دست بیابیم».


هدف این طرح اروپایی ارزیابی بهتر اوضاع و حفظ جان امدادگران است. در این پروژه متخصصان علم رباتیک مستقیما با کاربران نهایی یعنی آتش‌نشان‌ها همکاری می‌کنند.


آمانوئل جیزی، آتش‌نشان سازمان آتش‌نشانی ایتالیا که با این طرح تحقیقاتی همکاری می‌کند، می‌گوید: «گردآوری این اطلاعات برای آغاز هر نوع اقدام، مفید و ضروری است. چون به ما امکان می‌دهد وقتی شب، یا زیر باران به محل حادثه می‌رسیم بتوانیم عملیات اضطراری را طوری طراحی کنیم که امنیت و سلامت افراد درگیر در عملیات تضمین شود».



تعامل بهتر میان ربات و امدادگر


روی این ربات‌ها می‌توان انواع حسگرها، مثلا حسگر گاز یا آشکارگر پرتوزایی را نصب کرد. همینطور می‌توان بازوی چند مفصلی روی ربات گذاشت و با آن نمونه برداشت. اما چالش اصلی پژوهشگران بهینه کردن ارتباط متقابل بین انسان و ماشین است.


ایوانا کرویف کوربایوا، مسئول هماهنگ‌کننده این طرح، می‌گوید: «این روزها ربات‌ها همه جا حضور دارند. کاری که معمولا این ربات‌ها انجام نمی دهند، همکاری با یکدیگر یا تعامل با انسان است. بنابراین یکی از دغدغه‌های ما در این طرح این است که ربات قادر به انجام کارهایی باشد که همکاری تیمی با انسان برایش امکان‌پذیر شود«.


آزمایش ربات‌ها در زمین لزره مرگبار آماتریچه


محققان این طرح، نتایج پژوهش‌هایشان را در زلزله شدیدی که تابستان سال گذشته در آماتریچه به وقوع پیوست، به آزمایش گذاشتند.


به درخواست آتش‌نشان‌ها و مقامات محلی، دانشمندان برای ارزیابی میزان خسارت وارد شده به دو کلیسای «سن‌ فرانچسکو» و «سن آگوستینو» که مربوط قرن چهاردهم میلادی و جزء میراث فرهنگی است، ربات‌های خود را وارد عمل کردند.


لویجی فردا، مهندس کامیپوتر از دانشگاه «اسپپینزا» در روم، پایتخت ایتالیا در این باره می‌گوید: «ماموریت مشکلی بود چون کلیساها در وضع بدی بودند و آتش‌نشان‌ها نمی‌توانستند مستقیماً وارد ساختمان شوند و اوضاع را تحلیل کنند. ابتدا، ربات از پشت کلیسا وارد شد تا از وضعیت خبر بگیرد و بعد ربات دیگری وارد شد و به جلوی کلیسا رفت. بعد توانستیم پهپاد را وارد کنیم و از تمام داخل کلیسا فیلم بگیریم و نتیجه‌اش مدل سه‌بعدی از ساختمان است«.


با عکس‌های سه‌بعدی لایه لایه (بافت دار) که برای تثبیت ساختمان و حفاظت از بناهای میراث فرهنگی به کار برده می‌شود، عملیات با موفقیت به اتمام می‌رسد.


مسئول هماهنگ‌کننده این طرح می‌گوید: «دیده‌ایم که چنین عملیاتی، حتی با همین ابزار پژوهشی که ما در اختیار داریم، امکان‌پذیر است. امید من این است که تیمی مجهز به ربات برای رویارویی با وضعیت‌های اضطراری فاجعه آمیز در اروپا بسازیم.»


آتش‌نشان‌ها و دانشمندان می‌خواهند به همکاری برای رویارویی با هر نوع وضعیت اضطراری فاجعه‌آمیز، ادامه دهند.



انتهای پیام/

ارسال نظر