موفقیت پل طبیعت در عرصه بینالملل
به گزارش گروه اجتماعی آنا، آخرین روزهای فروردین ماه امسال، خبر برگزیده شدن پل طبیعت در مسابقه A+، جایزه معتبر معماری جهان از طریق بخش انگلیسی زبان شبکه الجزیره منتشر شد. این گزارش علاوه بر گفتوگو با طراح پل، نظر چند تن از معماران مشهور ایرانی درباره جایگاه ویژه این پل تازه تاسیس را جویا شده بود.
معماران برجسته ایرانی، در این گفتوگوها عنوان کردند، پروژههایی همچون پل طبیعت، نشان دهنده ظرفیتهای عظیم نسل جدید معماران در ایران است که به صورت تدریجی ظهور کرده و شکل گرفتهاند.
آنها توضیح دادند، پل طبیعت به عنوان سومین نماد تهران در کنار برج آزادی و برج میلاد نیست زیرا این سه اصلاً قابل مقایسه نیستند. برجها بیشتر نشان دهنده مسائل سیاسی هستند اما پل طبیعت برای مردم و طبیعت است.
CNN و گاردین، از دیگر رسانههای صاحب نامی بودند که به صورت گسترده اقدام به بازتاب این خبر کردند و در گزارشهای جداگانه تلاش کردند نگاه تازهای به ظرفیتهای معماری ایران در سالهای اخیر داشته باشند. نکته مهم در گزارش گاردین، به مسابقات معماری انگلستان مربوط است که پل طبیعت سال گذشته به خاطر مسائل سیاسی و تحریم ایران، نتوانست در آن شرکت کند.
بعد از انتشار خبر برگزیده شدن پل طبیعت در A+، در گاردین که یک رسانه بریتانیاییست، آمده است: این مسخره است که در یک مسابقه ورویداد فرهنگی که هیچ ارتباطی به سیاست ندارد، طرحی شرکت داده نشود و این اقدام بسیار تبعیض آمیز است.
CNN در گزارش خود به انتشار عکسها و توضیح طرحهای برگزیده مسابقه A+ ۲۰۱۵ پرداخته است. این رسانه در مورد پل طبیعت نوشت: پلی مجلل که برای ایجاد یک پیاده راه میان دو بوستان عمومی ساخته شده است. بوستانهایی که یک اتوبان آنها را از هم جدا کرده است.
این رسانه همچنین از قول معمار پل نوشته است: پلی که بیشتر برای ماندن است تا عبور کردن. نیمکتهایی برای نشستن و فضای سبز در میان راه عبور، برای این طراحی شدهاند که مخاطب را بیشتر به ماندن ترغیب کنند. در دو سوی طبقه پایینی پل نیز، دو رستوران طراحی شده است.
بر اساس این گزارش، علاوه بر رسانههای رسمی، بسیاری از شبکههای اجتماعی، گروههای فیس بوکی و نویسندگان وبلاگهای خارج از کشور، این خبر را پوشش داده و به بحث تبادل نظر درباره آن پرداختند.
انتهای پیام/