صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۲ - ۲۰ فروردين ۱۳۹۶
رئیس اتاق بازرگانی ایران:

سایه سنگین بخش‌های نامولد از دوش تولیدی‌های واقعی برداشته شود

حضور بخش‌های نامولد در اقتصاد کشور باعث شده تا مزیت‌های واقعی تولیدی‌های اقتصادی نمایان نشود و این بار سنگین همواره سبب شده که بخش‌های تولیدی واقعی حق مناسبی را در اقتصاد کشور نداشته باشند.
کد خبر : 170325

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران در نخستین جلسه هیات نمایندگان اتاق در سال‌ جدید گفت: اقتصاد باید رو به تعالی حرکت کند و با پیوندی که بخش خصوصی به دنبال آن است تا در کنار دیگر قوای حاکمیتی داشته باشد، تاثیر اقتصاد را بیش از پیش پررنگ‌تر کند.


وی ادامه داد: با توجه به شعار رهبری «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» این تاکید حاکی از این است که طبق سال‌های گذشته موضوع اقتصاد به عنوان اولویت نخست کشور انتخاب شده و اینکه همواره بر موضوع تولید تاکید می‌شود، نشانگر این است که تحول در اقتصاد باید با تولید و شیوه‌های تولیدی که در ارتباط با جامعه و همگام با توسعه و ریتم تولیدی است، در مسیر اقتصاد دگرگون شود.


شافعی افزود: سخنان رهبری باید به یک گفتمان ملی تبدیل شود،‌ اما حقیقت آن است که طی سال‌های گذشته کمتر شاهد این اتفاق بوده‌ایم، زیرا همواره تفاوت سلیقه‌ها باعث شده تا مفهوم‌های خاصی از شعار سال توسط مسئولین در نظر گرفته شود و هر دستگاه طبق یک منفعت به آن نگاه کند، اما نباید فراموش کنیم که باید مشغله همه گروه‌ها و آحاد جامعه تنها یک منفعت باشد و آن هم تولید ملی و اشتغال است.


وی اضافه کرد: در شرایط موجود نباید نقطه حرکت فعلی ما همان نقطه آغاز سال‌های گذشته باشد؛ یعنی رشد برای توسعه کافی نیست، زیرا رشد بدون کیفیت و بدون برنامه هیچ‌گاه برای اقتصاد کشور ارزش‌آفرینی نمی‌کند و این رشد به عنوان توسعه پایدار به شمار نمی‌آید.


رئیس اتاق بازرگانی ایران با انتقاد از اتلاف وقت و انرژی که مسئولین در قبال اقتصاد غیرمولد می‌کنند، گفت: متاسفانه بخش مولد اقتصاد بیش از اینکه به تولید بپردازد، مشغول فعالیت‌های نامولد اقتصادی است. سایه سنگین بخش‌های نامولد همواره بر دوش تولیدی‌های واقعی سنگینی کرده و دولت باید برای اولین‌ گام در راستای تحقق شعار سال از سنگینی بار بخش‌های نامولد بکاهد.


وی ادامه داد: تجربه توسعه اقتصادی باید نمایانگر آن باشد که استراتژی توسعه صحیح از سوی قوای تصمیم‌گیر و برنامه‌ریز پیش گرفته شود، نه اینکه تنها برنامه‌های اقتصادی پشت یکدیگر و بدون پشتوانه ردیف شوند، زیرا این کار از لحاظ ریشه‌ای بدون پشتوانه بوده و قابلیت و پتانسیل بنگاه‌ها را کمرنگ می‌کند؛ باید سیاست‌ها به گونه‌ای تنظیم شود که شرکت‌های تولیدی خود را ملزم به استفاده از فناوری‌های نوین برای حال حاضر و آینده شرکت خود کنند نه اینکه تنها به فکر درجا زدن با فناوری‌های روز باشند.


شافعی همچنین درخصوص اینکه باید از ابزارهای اقتصادی استفاده ابزاری شود، نه اینکه به هدف تبدیل شوند گفت: ابزارهای اقتصادی نظیر بودجه، نرخ ارز، مالیات و غیره به عنوان ابزار اقتصادی شناخته می‌شوند، اما دولت تمامی این ابزارها را به عنوان یک هدف قرار داده است. متاسفانه اینها ابزار توسعه هستند و در این بین هدف اصلی اقتصاد گم شده است. باید در تعریف اهداف، ابزارهای متناسب را برای رشد توسعه پایه‌دار به کار برد نه اینکه هدفی را فراموش کرده و ابزارها را جایگزین آن کنیم.


شافعی همچنین با بزرگ خواندن بدنه دولت و عدم کارآیی لازم آن نیز گفت: دولت در بسیاری از زمینه‌های اقتصادی، تلاش و اقدامات زیادی را انجام داده، اما عیالواری دولت باعث شده تا حرکات قابل‌توجهی در این راستا صورت نگیرد و تمامی اقدامات مثبت دولت ناشی از درآمدهای نفتی باشد؛ دولت در اقصی‌نقاط کشور و با توجه به ضرورت‌های لحظه‌ای اقدام به افزودن بدنه خود کرده که این امر نه تنها باعث روان شدن فعالیت‌های دولتی نبوده، بلکه باعث ایجاد هزینه نیز شده است.


رئیس پارلمان بخش‌خصوصی کشور همچنین درباره رقابتی شدن بخش‌های دولتی نیز اظهار کرد: تمامی بخش‌های دولتی برای تبدیل شدن به یک دستگاهی که می‌خواهد به رشد اقتصادی کمک کند، باید ویژگی‌های رقابتی را پیدا کند که برای اجرای این‌گونه اصلاحات نیازمند یک ائتلاف‌سازی بزرگ هستیم تا بتوانیم روابط بین دولت و بخش‌خصوصی را تنظیم کنیم، تشکیل دبیرخانه سه اتاق نیز با چنین هدفی انجام شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر