صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۳۱ - ۲۰ فروردين ۱۳۹۶
در گفت‌و‌گو با آنا مطرح شد؛

پیشکسوت دوومیدانی: برگزاری مسابقات پارس هیچ سودی نداشت/ فدراسیون آبروی ایران را در مجامع بین‌المللی برد

پیشکسوت دوومیدانی گفت: مسابقه بین‌المللی پارس نه تنها کیفیت خوبی نداشت بلکه شکل برگزاری آنها به بدترین شکل ممکن بود و دوندگان خارجی و ایرانی به شدت از نحو برگزاری آن گلایه داشتند که این اعتراض‌ها، آبروی ایران را در سطح بین المللی برد.
کد خبر : 170096

ایرج حصیبی پیشکسوت دوومیدانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا درباره مسابقه دوی بین المللی پارس و حواشی که این رقابت ها داشت، گفت: «‌متاسفانه این مسابقات تنها آبروی ایران را در مجامع بین المللی برد و هیچ سودی برای دوومیدانی ایران نداشت. ‌هر مسابقه که در سطح کشور برگزار می شود هدفگذاری مشخصی دارد. گاهی اوقات هدف از برگزاری یک مسابقه تقویت ورزشکاران در آستانه رقابت های حساس و مهم است و گاهی هم با هدف بازاریابی مسابقه‌ای برگزاری می شود که البته این جزو وظایف فدراسیون‌ها نیست. متاسفانه رقابت‌هایی که در ایران به نام مسابقات بین المللی دوی پارس برگزار شد به قدری نکات منفی داشت که هیچ کدام یک از این دو اهداف را شامل نمی شد.»


وی ادامه داد: «‌وظیفه فدراسیون‌ها پیشرفت تیم‌های ملی و همچنین آموزش فنی به داوران و ورزشکاران است نه برگزاری این چنین مسابقاتی که به دلیل کیفیت پایین آن نه تنها ورزشکاران خارجی بلکه ایرانی ها هم در پایان آن بسیار ناراضی بودند. رقابت‌های بین المللی دوی پارس از طرف آقای سواستین که فرد هلندی است و همسر ایرانی دارد در شهر تهران برگزار شد. البته سال گذشته هم این رقابت‌ها به صورت آزمایشی در شهر شیراز برگزار شد که امسال هم کیهانی از این فرصت دوباره استفاده کرد به خیال خودش که برگزاری مسابقات این چنینی به سود ایران خواهد بود اما تنها ثمره آن آبروریزی در سطح بین المللی بود.»


پیشکسوت دوومیدانی ایران گفت: «معمولا در مسابقات دوی ماراتن هر 11 کیلومتر تغدیه و آب در اختیار ورزشکاران قرار می دهند کدام یک از این امکانات در اختیار ورزشکاران قرار گذاشته شد؟! کاش نکات منفی این مسابقات به همین جا ختم می شد اما بدتر از همه اینها مسیری بود که برای ورزشکاران در نظر گرفته بودند. در میدان آزادی دوندگان قرار بود این مسیر را بدوند بنابراین روز گذشته اگر کسی پرواز داشت و قصد رفتن به فرودگاه مهرآباد را داشت به دلیل ترافیک سنگین آن منطقه به پرواز نمی رسید. ضمن اینکه بخشی از بیمارستان های تهران در منطقه غرب وجود دارند و بیماران اورژانسی برای رسیدن به این بیمارستان ها با دردسرهای زیادی مواجه شده بودند.»


حصیبی با بیان اینکه در نیویورک و شیکاگو هم مسابقات ماراتن برگزار می شود گفت: «برگزاری مسابقات ماراتن در داخل شهرها امری کاملا طبیعی است و در بسیاری از شهرهای دنیا این مسابقات برگزار می شود اما از چند روز قبل تمام مقدمات را فراهم می کنند و از طرفی به مردم اطلاع می دهند که همه در جریان این مسابقات باشند نه مانند ایران که ترافیک بسیار سنگینی در محل مسابقه به وجود آمد و همه مردم برای یک مسابقه به دردسر افتاده بودند.»


وی همچنین گفت: «ورزشکاران داخلی مبلغ 100 هزار تومان و ورزشکاران خارجی 100دلار برای شرکت در این مسابقات پرداخت کرده بودند که به قول خودشان با این مبالغ برای فدراسیون درآمدزایی کنند. اما چه درآمدزایی وقتی که به حساب دولتی فدراسیون پول ریخته نشد و از مردم دستی پول می گرفتند؟! چه کسی می داند تعداد شرکت کنندگان چند نفر بودند. تیمور غیاثی در یک گفت و گویی رادیویی اعلام کرده که 52 کشور به این مسابقات آمدند و در جایی دیگر فدراسیون اعلام می کند تنها 45 کشور به ایران آمدند. اگر این پولی که از شرکت کنندگان می گرفتند به حساب دولتی فدراسیون واریز می شد آن وقت می توانستیم بگوییم این مسابقات برای فدراسیون دوومیدانی درآمدزایی داشته است اما نه اینکه پول نقدی دریافت شده و مشخص هم نیست در کجا خرج میشود.»


حصیبی همچنان عنوان کرد: «‌دیروز وقتی این مسابقات را از تلویزیون تماشا کردم واقعا برای دوومیدانی ایران افسوس خوردم. متاسفانه به قدری این مسابقات نامنظم برگزار شد که عده ای از دوومیدانی کاران مثل عیسی براری که خودش از دوندگان بود مسابقه را رها کرده بود و ماشین ها را هدایت می کرد تا مبادا خطری برای ورزشکاران به وجود بیاید. این مسابقات با این کیفیت به چه درد ایران می خورد و چه سودی برای ما داشت؟ غیر از این بود که آبروی ما در مجامع بین المللی رفت. متاسفانه مسئولان فدراسیون دوومیدانی فکر می کنند اهالی این رشته چیزی نمی‌دانند و فقط آنها هستند که از زیر و بم دوومیدانی اطلاعات دارند. در مسابقات بین المللی که در تهران برگزار شد تمامی شرکت کنندگان ایرانی اول شدند؛ ما بهترین افراد داخلی را به این مسابقات اعزام کردیم و از طرفی دوندگان خارجی خوبی به این رقابت‌ها دعوت نکردیم که در آخر تمامی دوندگان ایرانی برنده شدند.»


وی از اینکه دوی ماراتن ساعت هفت صبح برگزار شد به شدت انتقاد کرد و گفت: «زمانی که دونده قصد شرکت در رقابت های ماراتن را دارد باید چند ساعت قبل از شروع بازی تغذیه مناسب داشته باشد تا مواد مغذی در بدنش بماند و از آن طرف حرکات اولیه را هم انجام دهد تا بدنش به آمادگی برسد. در ایران مسابقه دوی ماراتن را هفت صبح برگزار کردند. دونده چه ساعتی باید صبحانه بخورد و یا چه ساعتی ورزش های اولیه را انجام دهد. با این شرایط او باید دو صبح بیدار می شده صبحانه می خورده و ورزش های اولیه را انجام می داده و بعد از آن به سمت محل مسابقه می آمده که با توجه به ترافیک سنگینی که در آن منطقه به وجود آمده مشخص نیست با چه وضعیتی به محل برگزاری مسابقه رسیده است. کیهانی رئیس فدراسیون دوومیدانی می گوید که مسابقات ماراتن المپیک هم صبح زود برگزار می شود در حالی که او تنها چیزهایی شنیده است و نمی داند در کجا حتی استفاده کند! اگر مسابقات ماراتن در المپیک هم صبح زود برگزار می شود برای دونده تمام شرایط را مهیا می کنند نه اینکه مانند مسابقات ما، او را به حال خود رها کنند.»


حصیبی با بیان اینکه فدراسیون تنها باید متولی برگزاری این مسابقات باشد، گفت: «در همه جای دنیا فدراسیون ها متولی مسابقات هستند و برگزارکننده تیم ها و کمپانی ها هستند. کشوری مانند قطر که نیروی تخصصی ندارند افرادی را استخدام می کند که به خوبی کار برگزاری مسابقات را انجام می دهند. در کشور ما افراد بسیار زیادی مانند حمید سجادی، دکتر فیروزی و ... هستند که خودشان دوره برگزاری مسابقات را دیده‌اند اما به دلیل اینکه زیر بلیط فدراسیون نمی‌روند کنار گذاشته شده اند. متاسفانه تنها کسانی در این فدراسیون مشغول فعالیت هستند که از منتقدان کیهانی نباشند چرا که هر کسی که او و برنامه هایش را نقد کند جایی در این فدراسیون نخواهد داشت. در حال حاضر شهرام شهبازی یکی از استارترهای بین المللی ایران است که سال گذشته در سه مسابقه بین المللی استارتر بوده است اما به دلیل اینکه با برنامه های کیهانی مخالفت می‌کند جایی در این فدراسیون ندارد.»


وی در پایان گفت: «اگر فدراسیون توانایی برگزاری این مسابقات را ندارد آنها را انجام ندهد و به متولیان این امور را بسپارد. دوی ماراتن مگر به چه امکاناتی نیاز دارد که آنها آن را به بدترین شیوه برگزار کردند. در رقابت های بین المللی دوی پارس مسافت دوی ماراتن حتی 38 کیلومتر بود در حالی که طبق استاندارد باید 42/195 کیلومتر باشد. ضمن اینکه مسابقه بانوان هم دور میدان آزادی بود که هر دور 2/300 متر بود و حتی به 10 کیلومتر هم نرسیده است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر