صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۳ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۴
دیناروند وضعیت واردات و صادرات دارو از سال 87 را تشریح کرد

500 میلیون دلار هزینه داروهای بدون جایگزین

رئیس سازمان غذا و دارو، به تشریح وضعیت بازار دارویی کشور از سال ۸۷ تاکنون پرداخت و گفت: در سال ۱۳۸۷ واردات دارو به طور کلی حدود ۶۷۰ میلیون دلار بود. از این رقم حدود ۵۰۰ میلیون دلار آن مربوط به داروهای بدون جایگزین داخلی و ۱۶۰ تا ۱۷۰ میلیون دلار نیز مربوط به دارو‌ها دارای مشابه تولید داخل بود.
کد خبر : 16989

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،‌ رسول دیناروند، با بیان اینکه سیاست کنترل واردات فقط متوجه داروهای دارای مشابه تولید داخل یعنی‌‌ همان ۱۷۰میلیون دلار می‌شود، افزود: ۴ سال بعد و در سال ۱۳۹۱ واردات داروهای مشابه تولید داخل به ۶۵۰ تا ۶۶۰ میلیون دلار رسید و واردات داروهای فاقد مشابه تولید داخل فقط ۱۵۰ میلیون دلار افزایش یافته و به ۶۵۰ میلیون دلار رسید. این درحالی بود که در تمام این ۴ سال مردم به دنبال حل مشکلات کمبود دارو بودند. یعنی شرایطی به وجود آمده بود که واردات دارو به یک میلیارد و ۲۰۰ تا یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسیده بود اما مردم هنوز احساس آرامش نمی‌کردند.


معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: در سال ۱۳۹۲ موفق شدیم با چند عمل ساده، بازار دارویی کشور را از بحران خارج کنیم. در سال گذشته هم به جای اینکه به حل مشکلات ناشی از کمبود دارویی بپردازیم بازار آشفته ناشی از چند قیمتی، واردات فوریتی و... را مدیریت می‌کردیم.


دیناروند ادامه داد: مکرر گفته‌ام اگر قرار است در صنعت داروسازی به جایی برسیم، نباید نگاه صنعت صرفا به بازار محدود داخلی باشد از آنجا که اعتبار و بودجه بخش سلامت در کشور محدود است، طبیعتا توان دولت در پرداخت هزینه‌های سلامت نیز محدودیت دارد به همین دلیل هم رشد هزینه‌های دارویی امکانپذیر نیست.


وی با تاکید بر اینکه بازار دارویی ما باید سقف داشته باشد افزود: بازار داروی کشور ۴ میلیارد دلار است و پذیرش افزایش این سقف نیز وجود ندارد. نمی‌توانیم اجازه دهیم که این سقف از حد مجاز بیشتر شود و سهم واردات از یک میلیارد دلار عبور کند.


رئیس سازمان غذا و دارو در توضیح این مطلب افزود: با احتساب میزان بودجه، واردات دارو نمی‌تواند از حدود ۸۰۰ میلیارد دلار هم بیشتر شود بر اساس اینکه برای بخش صنعت نیز با احتساب بودجه، سقف بازار دارو حدود ۲.۵ میلیارد دلار است که بر اساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تعیین شده است لذا اگرچه درقانون برنامه پنجم ممنوعیت واردات مطرح نیست ولی در سیاست‌های ابلاغی کلان، به روشنی و صراحت درمورد محدودسازی واردات سخن گفته شده است.


دیناروند برآیند کلی واردات داروهای غیرمشابه تولید داخل در سال ۱۳۹۴ را ۶۰۰ میلیون دلار و واردات داروهای دارای مشابه تولید داخل را در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون دلار ارزیابی کرد و گفت: اگر چه می‌توان واردکنندگان را کنترل کرد اما پزشکان را به این راحتی‌ها نمی‌توان؛ معلوم نیست بتوانیم خواسته مذکور را عملیاتی کنیم.


وی در پایان با بیان اینکه با توجه به رویکرد بالا، به هرحال داروهای قاچاق نیز وارد می‌شوند تا به نیاز نسخه‌های پزشکان پاسخ دهند، عنوان کرد: به‌‌ همان میزانی که سال گذشته واردات را کنترل کردیم متاسفانه قاچاق نیز به شدت افزایش یافته است اکنون در اندیشه آن هستیم که درمورد رویکردمان نسبت به این سقف چه کارهایی باید انجام دهیم تا مردم به زحمت نیفتند.


انتهای پیام/

ارسال نظر