صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۰ - ۱۷ فروردين ۱۳۹۶

این کلاه الکتریکی عمر بیماران مبتلا به تومور مغزی را بیشتر می‌کند

دانشمندان با استفاده از نوعی کلاه الکتریکی موفق شده‌اند بقای عمر در بیماران مبتلا به گلیوبلاستوما را افزایش دهند.
کد خبر : 169466

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engadget، استفاده از این تکنولوژی جدید در یک دوره آزمایش بالینی، میزان بقای عمر پنج ساله بیماران مبتلا به گلیوبلاستوما را دو برابر کرده است. این کلاه الکتریکی با ایجاد میادین الکتریکی ضعیفی، به تومورها شوک وارد می‌کند و از این طریق به بیماران کمک می‌کند تا با سرطان مبارزه کنند.


براساس نتایج حاصله از یک دوره آزمایش بالینی که اخیرا در نشست سالانه انجمن تحقیقات سرطان آمریکا ارائه شد، هنگامی که داروهای خوراکی شیمی درمانی، تموزولومید، با روش کلاه الکتریکی ترکیب می‌شود، نرخ بقا در بیماران به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد.


این وسیله پزشکی جدید که «اوپچون» یا Optune نام دارد، به طور مداوم میدان‌های الکتریکی متناوبی را به مغز ارسال می‌کند. محققان بر این باورند که تاثیر منحصر بفرد این روش علیه سلول‌های سرطانی به خاطر این است که از تقسیم سلولی آنها جلوگیری می‌کند. در طی دوره آزمایشی، برخی از بیماران مبتلا به نوعی سرطان تهاجمی به نام گلیوبلاستوما در کنار شیمی‌ درمانی از این کلاه الکتریکی نیز استفاده کردند؛ در حالی که بقیه افراد تنها شیمی درمانی را ادامه دادند.


میانگین کلی بقا در افرادی که از کلاه الکتریکی استفاده کردند 21 ماه بود، در حالی که این آمار در بیمارانی که تنها تحت درمان شیمی درمانی قرار گرفته بودند 16 ماه بود. نرخ بقای دو، سه، چهار و پنج ساله نیز در بیماران به طور قابل توجهی بهبود یافت: 26 درصد در مقابل 16 درصد، 20 درصد در مقابل 8 درصد و 13 درصد در مقابل پنج درصد.


دکتر راجر استاپ، استاد جراحی مغز و اعصاب از دانشگاه نورث وسترن، از یافته‌های این مطالعه هیجان زده است چرا که بیش از 10 سال از زمانی که یک روش درمانی موثر برای گلیوبلاستوما پیدا شد، می‌گذرد و حالا به کمک این تکنولوژی نرخ بقای بیماران مبتلا به گلیوبلاستوما بهبود خواهد یافت.


وی در یک مصاحبه گفت: «وقتی که 20 سال پیش شروع به درمان بیماران مبتلا به گلیوبلاستوما کردم، اکثر بیماران در کمتر از یک سال فوت می‎کردند و شانس زنده ماندن طولانی مدت برای این بیماران وجود نداشت. اکنون شاهد پیشرفتی هدفمند هستیم که نرخ بقای بیماران را به دو سال و حتی بیشتر می‌رساند. به کمک ترکیب این کلاه الکتریکی و تموزولومید، یک نفر از هر هفت بیمار شانس این را دارد که بیش از پنج سال زندگی کند».


با وجود وعده‌ و وعیدهای امیدوارکننده این دستگاه جدید در درمان تومورهای مغزی، باید به مشکلات آن هم اشاره کرد. یکی از بزرگ‌ترین موانع هزینه استفاده از این کلاه الکتریکی 700 دلار در روز است که بیمه پزشکی معمولی هزینه‌های آن را پرداخت نمی‌کند.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر