مدالآوری در المپیک 2020 دور از دسترس نیست/ در سال 96 کاراته صاحب سالن اختصاصی میشود
محمدصادق فرجی رئیس فدراسیون کاراته در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره قهرمانی تیم ملی کاراته در لیگ جهانی گفت: «این دوره از مسابقات به لحاظ کمی و کیفی در سطح فنی بسیار خوبی برگزار شد. تیمهای شرکت کننده در این رقابتها از مدعیان آسیا و جهان بودند که با قهرمانان اول و دوم خود در این رقابتها حضور پیدا کرده بودند. از طرفی حضور نفرات شاخص از ایتالیا، قزاقستان، گرجستان، اوکراین، ازبکستان، اسپانیا، آذربایجان روسیه، ژاپن وترکیه سطح کمی این مسابقات را بالا برده بودند.»
وی ادامه داد: «خوشبختانه تیم ایران با عملکرد قابل قبولی قهرمانی این رقابت ها را از آن خود کرد اما نباید از این موضوع غافل شویم که در کنار کسب عنوان قهرمانی نتایج برخی کاراته کاران چندان رضایت بخش نبود. در بخش بانوان عملکرد برخی از آنها نگران کننده بود که این موضوع را باید به صورت جدی پیگیری کنیم تا در مسابقات آتی دچار مشکل نشویم. تیم ما بدون برگزاری اردوی آماده سازی در این رقابتها شرکت کرده بود و این بازیها برای ما حکم بازی های تدارکاتی را داشت اما با این حال موفق به کسب عنوان قهرمانی شدیم. در این رقابتها ما توانستیم بازخورد خوبی هم از رقبا و هم از کاراتهکاهای خود بگیریم تا قبل از تشکیل اردوها برنامه ریزی مناسبی داشته باشیم و با آمادگی کامل در باکو حضور پیدا کنیم.»
رئیس فدراسیون کاراته گفت: «فدراسیون کاراته در این چند وقت اخیر با فراز و نشیبهای زیادی روبهرو بود. با توجه به اینکه این فدراسیون مدتها با سرپرست اداره میشد هماکنون مبلغ سه میلیارد تومان در دوران سرپرست قبلی فدراسیون هزینه شده که به همین میزان فدراسیون بدهکار است که به دنبال تامین منابع برای پرداخت این مبلغ هستیم. در کنار این موضوع به طور حتم به دنبال بالا بردن اعتبارات هم خواهیم بود. کاراته ایران در سال جدید مسابقات مهمی پیش رو دارد. مسابقات کشورهای اسلامی در اردیبهشت ماه در باکو و مسابقات قهرمانی آسیا هم در تیرماه در کشور قزاقستان و همچنین رقابتهای جهانی هم مردادماه در کشور لهستان برگزار می شود که برای همه آنها باید برنامهریزی های منسجم و دقیقی داشته باشیم.»
وی در پاسخ به اینکه فدراسیون کاراته با اینکه مدتها با سرپرست اداره می شد اما سال گذشته موفقیت خوبی کسب کرده بود، عنوان کرد: «موفقیتهایی که کاراته کاران ایران در سال گذشته به دست آوردند به دلیل سرمایه گذاری از سالهای قبل بود. تیم ملی کاراته ایران در مسابقات جهانی اتریش در سال 95 عنوان قهرمانی را کسب کرد که ترکیب این تیم دقیقا همان ترکیبی بود که در سال های 91_ 90 در مسابقات فرانسه از رنکینگ 90 به 17 ارتقا پیدا کردند. کاراته کاران ما پتانسیل بسیار بالایی دارند و در این چند سال اخیر خوشبختانه موفقیت های خوبی هم به دست آوردند.»
فرجی به حمایت وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک از این رشته اشاره کرد و گفت: «هماکنون با المپیکی شدن رشته کاراته بخش قابل توجهی از خانواده ها انگیزه پیدا کردند تا فرزندانشان در این رشته فعالیت کنند. ما برای انتخابی تیم ملی نوجوانان و جوانان سه هزار هزار داوطلب داریم که فکر نمی کنم هیچ رشتهای به اندازه ما متقاضی داشته باشد. از طرفی در لیگ های ما 142 کاراته کا حضور دارد که همه آنها به توجه ویژهای از سوی وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک نیاز دارند. متاسفانه یکی از مشکلات همیشگی کاراته ایران نداشتن سالن اختصاصی است که ما در سال جدید به دنبال برطرف کردن این مشکل هستیم. بخش زیادی از هواداران کاراته به دلیل نداشتن همین سالن اختصاصی ریزش می کنند چرا که ما باید برای هر مسابقه به دنبال این باشیم که کدام سالن خالی است تا مسابقات را در آن برگزار کنیم بنابراین این حق جامعه کاراته است که با چنین سرانه جمعیتی یک سالن اختصاصی در اختیار داشته باشد. از طرفی اگر ما آکادمی مستقلی هم داشته باشیم به راحتی می توانیم با کاراته کاران سایر کشورها اردوهای مشترک داشته باشیم تا یک تحول گسترده ای در این رشته به وجود بیاوریم.»
وی ادامه داد: «البته در این خصوص خوشبختانه جلساتی هم با مدیران وزارت ورزش داشته ایم و آنها هم قول همکاری به ما داده اند. خانواده کاراته بسیار وسیع و گسترده است و ما باید تلاش کنیم تا همه اعضای این خانواده را تحت پوشش خود قرار دهیم. در حال حاضر 17 هزار نفر داور کاراته در ایران وجود دارد که در سال گذشته هم برخی از همین داوران در عرصه بین المللی موفقیتهای چشم گیری به دست آوردند. حمایت های ما باید هدفمند شود تا داوران ایرانی بیشتری را در عرصه جهانی و بین المللی شاهد باشیم.»
رئیس فدراسیون کاراته ایران همچنین در مورد وضعیت کاتا در ایران اظهار کرد:« متاسفانه کاتا در مقطعی با افت بسیار زیادی مواجه شد. این رشته در سال 91 در کاتای تیمی در مسابقات قهرمانی آسیا به عنوان قهرمانی رسید اما در این چندسال گذشته افت چشم گیری داشته است که یکی از برنامه های ما در فدراسیون احیای دوباره این رشته است. کاتا ادبیات کاراته است و باید توجه بیشتری به آن شود البته به این معنی نیست که از کومیته غافل شویم. به هر حال نگاه ما باید به این رشته المپیکی باشد. کاراته ایران هر زمانی در مسابقات آسیایی و جهانی خوش درخشیده و قهرمانی و مدال به دست آورده است بنابراین این روند باید تا در المپیک 2020 ادامه دهیم تا در کاراته به مدال برسیم که فکر نمی کنم این اتفاق دور از دسترس باشد چرا که کاراته ایران نشان داده در سخت ترین شرایط هم می تواند در تورنمنت ها و مسابقات بین المللی قدرتمند حاضر شود.»
انتهای پیام/