صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۰ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۶
در دوازدهمین مسابقات ربوکاپ معرفی شد / 4

ساخت کفش هوشمند برای تحلیل ریاضی حرکات «پا»

نسترن صائبی، گروه علم و فناوری آنا: تیمی از پژوهشسرای ابوریحان زرین شهر (استان اصفهان) یک کفش هوشمند را در شانزدهمین ربوکاپ معرفی کرد که داده های حرکات پا را می گیرد و آن را به صورت نمودار در می آورد. این نمودار کاربردهای بسیاری دارد که از میان آنها می توان به استفاده از آن در علم پزشکی و ورزش اشاره کرد.
کد خبر : 169202

این محققان با کمک دکتر علی فرد، استاد پژوهشسرای ابوریحان زرین شهر کفش هوشمند را با یک سری برنامه ریزی توسط نرم افزار MATLAB و RDOINIO،به گونه ای طراحی کرده اند که داده های حرکت پا را می گیرد و به صورت نمودار درمی آورد. این نمودارها در زمینه پزشکی، مهندسی پزشکی، توانبخشی، ارتوپدی و ورزشی کاربرد دارد.


به گفته علی فرد، نمودارها در قالب شتاب، سرعت زاویه ای و درجه حرکت پا کشیده می شوند. به طور مثال، زمانی که فرد پیش دکتر ارتوپد می رود، این کفش هوشمند را می پوشد و نمودار حرکت پا به دست می آید و پزشک می تواند آن را تحلیل کند و مشکل پای بیمار را پیدا کند. در این صورت دیگر نیازی به عکسبرداری و اسکن که برای بدن مضر هستند، نیست.


علی فرد در مورد کاربرد این کفش در ورزش گفت: «بازیکن مشهور فوتبال مثل رونالدو را در نظر بگیرید. فرض کنید که او این کفش هوشمند را می پوشد و توپ را شوت می کند. نموداری که توسط این سیستم کشیده می شود، نشان می دهد که وی با چه زاویه ای و با چه سرعت و شتابی پای خود را حرکت می دهد و بازیکن های دیگر با این فرمول می توانند مهارت های فوتبال را به صورت علمی از وی یاد بگیرند و تقلید کنند».


وی افزود: «دقت این کفش بالاست و دلیل آن نیز وجود سنسورهای Jairo است که در آن تعبیه شده است. از این سنسورها معمولا در تجهیزات هوا فضا استفاده می شود».


به گفته علی فرد، مرحله بعدی کار این تیم، تبدیل نمودارهای این کفش به انیمیشن است تا از این طریق، اطلاعات لازم بیمار به صورت آنلاین در اختیار پزشک قرار گیرد و پزشک بدون حضور بیمار به مشکل پای او پی ببرد.


علی فرد همچنین گفت: «حرکات پا در این سیستم به صورت معادلات ریاضی درمی آید و تحلیل می شود. به طور کلی، کاربردهای این کفش عبارتند از: برای افراد بیماری که مشکلاتی چون پای پرانتزی دارند (در این مورد شتاب و سرعت زاویه ای فرد کاملا با یک فرد سالم متفاوت است)، شبیه سازی حرکات ورزشی، ثبت حرکات هنرپیشه ها تا حرکات آنها را به صورت کدهای دیجیتال در تاریخ ثبت کنیم».


به گفته وی، نمودارهای این کفش هوشمند مثل نوارهای قلب می مانند. همانطور که نوار قلب می تواند مشکلات قلب را آشکار کند، این نمودارها نیز مشکلات حرکتی را آشکار می کنند.



انتهای پیام/

ارسال نظر