آشنایی با روشهای نگهداری انسولین و تزریق آن
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، دکتر پریسا اعتصام، کارشناس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، گفت: تزریق انسولین برای کنترل قند خون در اشخاص با دیابت نوع یک (شرایطی که بدن انسولین نمیسازد و نمیتواند مقدار قند خون را کنترل کند) یا در افراد با دیابت نوع دو (در شرایطی که قند خون خیلی بالاست به دلیل عدم تولید یا استفاده انسولین به صورت طبیعی) که قند خون با داروهای خوراکی به تنهایی کنترل نمیشود، استفاده میشود.
وی ادامه داد: انسولین قند خون بالا را کنترل میکند اما دیابت را درمان نمیکند، بنابراین به استفاده آن حتی در صورت احساس بهبودی، ادامه یابد.
کارشناس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه، عنوان کرد: تزریق انسولین در نواحی مختلف شکم، قسمت بالایی بازو، قسمت بالایی پا یا باسن میتواند انجام شود.
وی اظهار کرد: برای هر بار تزریق از نواحی مختلف استفاده شود، به طوریکه هر تزریق در فاصله 3 سانتیمتر از محل تزریق قبل اما در همان ناحیه انجام شود و از همه نواحی موجود در آن بخش استفاده و بعد تزریق به یک قسمت متفاوت تغییر داده شود(برای مثال بازو).
این داروساز تصریح کرد: از تکان دادن شدید ویالهای انسولین خودداری شود زیرا این کار میتواند باعث از دست رفتن قدرت دارو شود.
وی ادامه داد: انسولینها را نباید در معرض درجه حرارتهای بالا، تماس مستقیم با نور آفتاب و یا یخ زدن قرار گیرد زیرا اثر بخشی خود را ازدست میدهند.
اعتصام گفت: ویالها و قلمهای انسولین باز نشده باید در یخچال و در دمای 2-8 درجه نگهداری شوند اما پس از باز شدن نیازی به نگهداری د ریخچال نیست.
وی افزود: دمای اتاق زیر25 درجه دمای مناسب برای نگهداری آنهاست و در صورت نیاز به حمل و نقل در فصل گرما یا در شریط دمایی بالاتز دمای اتاق ازکیف های خنک کننده استفاده کنید.
اعتصام بیان کرد: اگر انسولین در معرض نور خورشید قرار گرفته باشد گاه تغییر رنگ قهوهای نشان میدهد که در این موارد نباید از آن استفاده کنند، همچنین انسولین در اثر یخ زدن صدمه میبیند و به همین علت نباید انسولین در قسمت جایخی یخچال قرار داده شود.
کارشناس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اظهار کرد: در صورت فاسد شدن انسولین، نوع شفاف آن کدر و نوع شیری آن یکنواختی خود را از دست میدهد و به صورت دانه دانه به دیواره شیشه میچسبد، همچنین ویالهای انسولین پس از یک ماه باید دور ریخته شوند چون قدرت انسولین بعد از یک ماه کاهش پیدا میکند.
انتهای پیام/