هوش مصنوعی به دنبال کشف راز باستانی
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Phys.org، مراجعه به آنچه در گذشته توسط دانشمندان و پژوهشگران انجام شده است و بهره گرفتن از دانش پیشینیان، معروفترین و نخستین روش آموزش انسان است. ما از این طریق توانستهایم در طول تاریخ دانش خود را به نسلهای بعدی منتقل کنیم و یکی از نخستین روشهای خلاقانه اکتشاف نیز بررسی همین دانش گذشته و ربط دادن یافتههای مختلف به یکدیگر است.
این روش در دورانهای مختلف برای علوم متفاوتی به کار رفته و نامهای زیادی را از «پژوهشگر» به «کاشف» و «دانشمند» تغییر داده است اما در پایان قرن بیستم و آغاز قرن بیست و یکم، حجم دادههای گذشته آنقدر افزایش یافته است که استفاده از این تکنیک به غیرممکن نزدیک میشود.
عدهای از پژوهشگران مرکز پژوهشی مدیسون، برای یافتن پاسخ پرسشی در زمینشناسی باستانی که مرتبط با تغییرات آبوهوایی و اقلیمی و جانوری بود، به هوش مصنوعی متوسل شدند تا از میلیونها مقاله منتشر شده، اطلاعات یکدستی را استخراج کنند. پرسش مطرح شده این بود: تشکیل سنگهای «استراماتولیت» از چه زمانی و به چه علتی متوقف شد؟ این نوع سنگ از انواع سنگ رسوبی است و در اثر انباشت پوستههای آهکی و دولومیتی میکروبهای دریا تشکیل میشود. زمینشناسان و باستانشناسان معتقدند این سنگ از 560 میلیون سال قبل به این سو و به دنبال به وجود آمدن موجودات چندسلولی که از میکروبهای تکسلولی تغذیه میکردند، دیگر ساخته نشد اما نظریات مختلفی وجود دارد و یافتهها نیز مدارکی برای هر کدام پیدا کردهاند.
در این پژوهش دانشمندان با استفاده از دو هوش مصنوعی اقدام به بررسی میلیونها مقالهای که طی دهها سال پژوهش منتشر شدهاند، کردند. هوش نخست، موتور جستوجوی GeoDeepDive مربوط به یک کتابخانه عظیم زمینشناسی بود. این موتور میتواند کلمات و عبارتهای ادبی (نوشتاری) را در میان میلیونها مقالهای که در بانک اطلاعات خود دارد، جستوجو کند و تمامی مطالب مرتبط را بیابد. این روش بر مبنای موتور جستوجوی اصلی گوگل و توسط این شرکت ابداع شده است. هوش مصنوعی دوم Macrostat نام دارد که تمامی دادههای زمینشناختی درباره آمریکای شمالی را براساس زمان، عمق و نوع دادهها بررسی میکند.
این پروژه از تابستان 2015 (تابستان 1394) آغاز شد و در پایان منجر به تشکیل بانک دادههایی شده است که به گفته سرپرست پژوهش، حتی برای موتور جستوجو و هوش مصنوعی گوگل نیز زمان زیادی برای بررسی آن مورد نیاز است.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/