جریمه ۳۰۰ هزار تومانی برای برداشت غیرمجاز سمندر لرستانی
اصغر مبارکی، مدیر کل دفتر موزههای تاریخی طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا اظهار کرد: برداشت و خرید و فروش گونههای بومی نیاز به مجوز سازمان حفاظت محیط زیست دارد و البته خرید و برداشت این گونههای بومی و جانوری صرفا به دلایل مادی و اقصادی صورت میگیرد زیرا به صورت سنتی هیچ جایگاهی در ارزشهای فرهنگی و بومی ایران ندارد.
وی افزود: متاسفانه در این ایام خرید و فروش مارهای آبی، سمندر لرستانی و لاک پشتهای برکهای به وفور در کشور انجام میشود در حالی که هم اکنون زمان تولید مثل آنهاست و نامناسبترین زمان برای برداشت این نوع گونههای جانوری فصل بهار است.
مبارکی یادآور شد: باتوجه به اینکه متخلفان معمولا همه سمندرهای یک منطقه را در این ایام جمعآوری میکنند توان بازیابی جمعیت از این گونه جانوری برای سال بعد از زیستگاه گرفته میشود و به مرور زمان جمعیت این گونههای بومی کاهش مییابد.
وی به برداشت سمندر در استانهای خوزستان ولرستان اشاره کرد وگفت: در سالهای اخیر به دلیل حمایتها و نظارتهای جدی سازمان حفاظت محیط زیست از میزان برداشت سمندر کاسته شده است و آمارهای موجود با 10 سال قبل قابل قیاس نیست. زیرا برداشت بی رویه و غیر مجاز این گونه جانوری آسیبهای بسیاری به اکولوژی منطقه وارد میکند.
مبارکی در مورد میزان جریمه و مجازات متخلفان برداشت و خرید سمندر یادآور شد: برای خرید و فروش سمندر لرستانی مجازات حبس و زندان در نظر گرفته شده است اما محکومیت برداشت غیرمجاز سمندر لرستانی 300هزار تومان جریمه نقدی است.
مدیر کل دفتر موزههای تاریخی طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به صدور اعلامیههای لازم از سوی سازمان محیط زیست و ادارات کل حفاظت محیط زیست استانها برای مقابله با برداشتهای غیر مجاز اظهار تصریح کرد: در استانهای ساحلی مارهای آبی را داریم که جریمه برداشت غیر مجاز آن از طبیعت 20هزار تومان در نظر گرفته شده است و همچنین برای برداشت غیر مجاز لاک پشتهای برکهای در شهرهای شمالی که به لحاظ جمعیتی وضعیت مناسبی ندارند، جریمه 300 هزار تومانی در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام/