احتمال مسمومیت و بروز آلرژی با مواد شوینده
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان غذا و دارو، حسین عبدالعزیزی، کارشناس غذا و دارو گفت: یکی از اتفاقات رایج سنت دیرین خانهتکانی در ایام پایانی سال که گاهی با حوادث ناگوار همراه میشود، مسمومیتهای ناشی از استفاده همزمان از شویندههای اسیدی در محیط های بسته است.
وی یاد آور شد: از جمله خطرات تهدید کننده سلامت مردم هنگام خانه تکانی میتوان به استفاده از جوهرنمک و سفیدکنندهها در نظافت محیطهای دربسته و کوچک مانند سرویسهای بهداشتی اشاره کرد.
کارشناس غذا و دارو گفت: مهمترین عامل بروز آسیبهای تنفسی، بهکارگیری مواد شوینده و جرمگیرها در غلظت بالا و نیز استفاده از آب داغ حین شستوشو است که تبخیر این مواد را افزایش میدهد.
عبدالعزیزی افزود: استفاده مداوم از مواد شوینده و پاککنندهها از جمله جرمگیرها و مواد سفیدکننده، سوزش دائم چشم، آلرژی و حتی احتمال بروز سرطان را در زنان خانهدار افزایش میدهد.
وی ادامه داد: استفاده از ماسک هنگام مصرف شویندههای شیمیایی، وجود هواکش، بازگذاشتن پنجرهها و خارج شدن از محل حمام یا سرویس بهداشتی بعد از ریختن موادشوینده به مدت 10 تا 20 دقیقه و مراجعه دوباره جهت شستوشو میتواند تا حد زیادی از بروز عوارض جلوگیری کند.
کارشناس غذا و دارو تاکید کرد: از آنجا که بیشتر مواد شوینده از PH استاندارد برخوردار نیستند و موجب تحریکات پوستی میشوند، باید هنگام استفاده از این مواد از دستکش استفاده کرد.
عبدالعزیزی تصریح کرد: افرادی که پوست حساس دارند، باید ابتدا یک دستکش نخی و سپس روی آن یک دستکش پلاستیکی به دست کنند.
انتهای پیام/