صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۸ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۵

تصاویر 360 درجه از قدرتمندترین راکت ناسا + ویدئو

سازمان فضایی آمریکا مشغول آزمایش روی نخستین سیستم اعزام فضانورد از مدار زمین است و ویدئویی از آزمون موتورهای فرا قدرتمند این راکت را منتشر کرده است.
کد خبر : 166124

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از ناسا، کار چندجانبه ساخت یک راکت و کپسول امن برای سفرهای فضایی امریکا از سوی چند رقیب خصوصی در حال انجام است و هر روز موفقیت و شکست‌های زیادی در این حوزه به‌ دست می‌آید اما انتشار تصاویر آزمایش‌ها، روشی معمول برای اطلاع‌رسانی نیست.


موشک RS-25 ناسا که قدرتمندترین راکت فضایی جهان با مجموع پیشرانه‌ای معادل 8/8 میلیون پوند است که از چهار موتور بهره می‌گیرد و قرار است کپسول اوریون را به مدار زمین و دورتر از آن منتقل کند. ویدئوی منتشر شده نشان می‌دهد که یکی از این چهار موتور، به چه شکل کار می‌کند و معنای 512 هزار پوند (واحد نیرو در مقیاس بریتانیایی) نیرو چیست. این تصاویر که برخی بسیار هیجان‌انگیز یا ترسناک هستند، از زیر و در گودال زیر موشک گرفته شده است و گازهای خروجی از موتور را از نزدیک‌ترین فاصله به‌تصویر می‌کشد.


موشک RS-25 یک موشک سوخت مایع است که سوخت را با سرعتی معادل 13 برابر سرعت صوت از انتهای خود خارج می‌کند تا پیشرانه لازم را ایجاد کند. برنامه‌ریزی این پروژه در آغاز، برای پرواز در سال 2017 درنظر گرفته شده بود اما اکنون این برنامه اندکی از زمان‌بندی و بودجه خود خارج شده است و نمی‌تواند به تاریخ تعیین‌شده برسد اما پروژه ادامه خواهد داشت.


این موشک قرار است در دو مرحله سفرهای فضایی و حتی اعزام به ماه را انجام دهد و برای استفاده از پایگاه فضایی‌ای که در آینده شاید روی کره ماه مستقر شود نیز مناسب است. نکته بسیار ویژه این راکت این است که حتی در نخستین پرواز هم احتمالا حامل فضانورد خواهد بود و مانند وسایل دیگر نیازمند آزمایش‌های متعدد و بدون سرنشین نیست.





مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا




انتهای پیام/

ارسال نظر