صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۰ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۵

چرا اردوغان عاشق جنگ با اتحادیه اروپاست؟

مخالفت دولت هلند با سفر دو وزیر کابینه رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه باعث بحرانی جهانی برای شخص اردوغان شده؛ اما به‌نظر می‌رسد که این شرایط وضعیت او را در داخل ترکیه بهتر از قبل کند.
کد خبر : 165906

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنا از دیلی‌نیوز، قرار است تا سه هفته دیگر رفراندوم اصلاح قانون اساسی ترکیه برگزار شود. این رفراندوم در صورت تصویب اختیارات بی‌سابقه‌ای به شخص رئیس‌جمهوری ترکیه داده و نظام سیاسی این کشور را از نظام پارلمانی به نظام ریاستی تغییر می‌دهد.


پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که در حال حاضر آرای موافقان و مخالفان تصویب این رفراندوم نزدیک به یکدیگر جلو می‌روند و به همین دلیل برای اردوغان، مهم‌ترین حامی این رفراندوم بسیار مهم است که بتواند بر آرای اقلیت‌های ترک حاضر در آلمان و هلند اثر بگذارد.


هلند و آلمان بیشترین اقلیت ترک را در خود جا داده‌اند و به همین دلیل تظاهرات‌هایی در این دو کشور در حمایت از این رفراندوم ترتیب داده شده و قرار بود تا مولود چاوش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در یکی از این تظاهرات در روتردام حاضر شود اما دولت هلند دعوت‌نامه خود را پس گرفت و از طرف دیگر در حالی که وزیر خانواده ترکیه از راه زمینی وارد هلند شده بود تا در این تظاهرات شرکت کند، وی را بازداشت و از هلند خارج کرد.


دولت هلند علاوه بر اشاره به مسائل امنیتی مربوط به برگزاری این تظاهرات گفته است که انتخابات پارلمانی خود هلند نیز دلیلی بر لغو تظاهرات‌های اقلیت ترک به سود و به ضرر رفراندوم و همچنین لغو سفر وزیران امور خارجه و خانواده ترکیه به هلند بوده است.


این موضوع یک جدال لفظی شدید بین دو کشور پدید آورد. اردوغان و اوغلو ضمن فاشیست‌ نامیدن هلند گفتند به زودی تحریم‌هایی علیه این کشور وضع خواهند کرد. در مقابل هلند نیز خواستار عذرخواهی آنکارا شده و گفته در غیر این صورت اقداماتی علیه ترکیه انجام خواهد داد.


الکساندر یورفین، تحلیلگر مسائل خاورمیانه در موسسه هاوایی می‌گوید: «تمایل دولت اردوغان برای برگزاری تظاهرات‌هایی به سود رفراندوم در اروپا و سپس لغو آن در برخی از کشورها از جمله آلمان، هلند و... قطعا ضربه‌ای به پرستیژ ترکیه به شمار می‌آید.»


وی می‌افزاید: «این سیاست اتحادیه اروپاست که به صورت جمعی از اعضای خود دفاع ‌کند. بنابراین طی روزهای آینده باید منتظر واکنش جمعی کشورهای اروپایی در برابر آنکارا بود.»


این تحلیل‌گر اما می‌گوید با وجود شکست خارجی اردوغان، این بحران دستاوردهای مهمی برای او در داخل کشور دارد. به گفته یورفین «این سروصداها در راستای همان پوپولیسمی است که اردوغان دنبال می‌کند. اکنون در برخی از شهرهای ترکیه هواداران اردوغان در حمایت از دولت‌مردانشان به خیابان آمده‌اند. پس این فرصتی برای حزب عدالت و توسعه است تا انسجامی به افرادی بدهد که حامی آنها به شمار می‌آیند.»


از زمان کودتای نافرجام جولای (تیرماه) در ترکیه، حزب عدالت و توسعه و شخص اردوغان از کوچکترین فرصت‌ها برای برگزاری تظاهرات به سود خود بهره گرفته‌اند.


تا مدت‌ها پس از کودتا، خیابان‌های استانبول و آنکارا صحنه راهپیمایی حامیان اردوغان بود. بنابراین فرصت‌های این‌چنین، پتانسیل‌های جدیدی در اختیار دولت اردوغان قرار می‌دهد.


فیصل احمد، پژوهشگر مسائل ترکیه در موسسه اروپایی دریای اژه می‌گوید: «شکست پروژه پیوستن به اتحادیه اروپا از سوی ترکیه باعث شده تا اردوغان به اتحادیه اروپا به مثابه یک فرصت سیاسی بنگرد. او اینک می‌داند که آنکارا به‌ویژه پس از تحولات کودتا از جمله بازداشت‌ها و اخراج‌های گسترده بختی برای پیوستن به اتحادیه اروپا ندارد اما جنگیدن با اروپایی‌ها می‌تواند دلیلی باشد برای بسیج سربازان اردوغان در داخل ترکیه.»


انتهای پیام/

ارسال نظر