صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۰ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۵
در مصاحبه با شبکه فینیکس چین

بشار اسد: تنها راه حل بحران سوریه مصالحه دولت و مخالفان مسلح است/ قصد خروج از کشور را ندارم

رئیس‌جمهوری سوریه در مصاحبه با یک شبکه چینی به تبیین مواضع دولت سوریه نسبت به تحولات داخلی و منطقه‌ای پرداخت.
کد خبر : 165403

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، بشار اسد در بخشی از مصاحبه با شبکه فینیکس چین گفت: «حل و فصل بحران در سوریه باید از دو مسیر موازی پیگیری شود که نخستین مسیر، مبارزه با تروریست‌ها است. بر ما به‌عنوان دولت سوریه واجب است که از حق سوری‌ها دفاع و از همه ابزار موجود در راستای تقابل با گروه‌های تروریستی که خواهان تخریب این کشور هستند، استفاده کنیم.»


وی افزود: «مسیر دوم، انجام گفت‌وگو است که این روند، چند وجه مختلف دارد که یکی از آن، بُعد سیاسی است که به آینده سوریه، ماهیت و نوع نظام سیاسی‌ای که به آن نیاز داریم، صرف‌نظر از شکل حکومت بستگی دارد. این موضوع باید طبق نظر مردم سوریه و از راه برگزاری همه‌پرسی دنبال شود. بُعد دیگر، پرداختن به موضوع طرف‌هایی است که با تروریست‌ها یا کسانی که برای احیای خود اقدام به فعالیت‌های تروریستی می‌کنند، در ارتباطند. این افراد در مقابل بر زمین گذاشتن سلاح مورد عفو حکومت سوریه قرار می گیرند و ما سه سال است که چنین رویه‌ای را دنبال می‌کنیم و به‌خوبی در آن موفق بوده‌ایم.»


اسد تاکید کرد: «در واقع اگر بخواهم از حل سیاسی واقعی از زمان آغاز بحران و از زمان آغاز جنگ تاکنون سخن بگویم، این است که تنها راه حل بحران، مصالحه میان حکومت و افراد مسلح سوری است که بسیاری از آن‌ها تاکنون به نظام پیوسته‌اند و برخی نیز با تحویل سلاح، به زندگی عادی خود بازگشته‌اند.»


وی افزود: «هر نیروی خارجی که بدون دعوت، اجازه یا مشورت با ما وارد خاک سوریه شود، مهاجم است خواه نیروی آمریکایی، ترک یا هر نیروی دیگری باشد.»


هر نیروی خارجی که بدون دعوت، اجازه یا مشورت با ما وارد خاک سوریه شود، مهاجم است خواه نیروی آمریکایی، ترک یا هر نیروی دیگری باشد

بشار اسد درباره مذاکرات صلح سوریه که در ژنو برگزار شد، گفت: «مذاکرات ژنو برای ما مفید بود چرا که توانستیم در آنجا به‌ خوبی با دیگر طرف‌ها به گفت‌وگو بپردازیم. در این مذاکرات گروه‌های مختلفی حضور داشتند، برخی به‌عنوان وطن‌پرست حضور داشتند ولی در واقع نماینده کسی نبودند، بلکه نماینده خودشان بودند و برخی دیگر نیز نماینده تروریست‌ها.»


وی افزود: «آن‌ها پشت یک میز نشستند و در طرف دیگر میز نمایندگان کشورهای خارجی همچون عربستان، ترکیه، فرانسه، بریتانیا و شاید آمریکا حضور داشتند که شاید در نگاه اول هیچ تناسبی با هم نداشته باشند. باوجود این، نشستی مفید برگزار شد و طرف‌ها به همان نقطه نخستی که ذکر شده بود بازگشتند، اینکه مذاکرات سوری-سوری باشد. ما به این مذاکرات رفتیم چرا که معتقدیم هر نوع گفت‌وگویی می‌تواند گامی مثبت در راستای حل بحران سوریه قلمداد شود.»


رئیس‌جمهوری سوریه در بخش دیگری از مصاحبه در پاسخ به این سوال که «شما و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا موضع مشترکی دارید، ازجمله اینکه هر دو خواستار مبارزه با تروریسم هستید و هر دو از انتشار اخبار فریبنده بیزارید، آیا زمان همکاری فرانرسیده است؟» تاکید کرد: «از منظر تئوری بله، ولی در عمل هنوز هیچ ارتباطی میان سوریه و آمریکا به‌طور رسمی ایجاد نشده است، حتی حملاتشان علیه داعش بدون همکاری یا مشورت با ارتش سوریه یا حکومت سوریه انجام می‌شود و این، همانگونه که بارها گفته‌ایم غیر قانونی است. اگر ما این موارد تئوری را مطرح می‌کنیم، باید موارد عملی را نیز مدنظر قرار دهیم.»


بشار اسد همچنین هرگونه ارتباط شخصی با دونالد ترامپ را رد کرد ولی در زمینه ارتباط غیر مستقیم گفت: «در این زمینه برخی کانال‌ها وجود دارد ولی شما نمی‌توانید کانال خاصی را مطرح کنید یا اینکه بگویید فلان کانال رسمی است، چرا که ما داریم از رابطه واقعی یک دولت با دولتی دیگر سخن می‌گوییم.»


رئیس‌جمهوری سوریه درباره اینکه با توجه به دیدار اخیر ژنرال‌های عالی‌رتبه‌ای از ترکیه، روسیه و آمریکا در ترکیه، آیا دمشق نقشه‌ حمله نهایی علیه داعش را در سر دارد که نیازمند بازیگران مهمی برای هماهنگی فعالانه در سوریه است، گفت: «بله، اگر بخواهیم این نشست را با داعش ارتباط دهیم، نباید در سطح یک موضوع باقی بماند، زیرا دست‌کم یکی از طرف‌های آن ترکیه‌ای است که تاکنون از داعش حمایت می‌کرده. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه عضو اخوان‌المسلمین است که ارتباط فکری با داعش و جبهه النصره و نیروهای هم‌پیمان با آن‌ها دارد. همه آن‌ها منطقه ما را می‌شناسند و حتی ترکیه با صدور نفت به آ‌ن‌ها کمک تسلیحاتی و پشتیبانی نیز کرده است، آن‌ها با این شیوه که از شیوه‌های تامین مالی داعش است به آن‌ها کمک کردند تا جذب تروریست از نقاط مختلف جهان داشته باشند. آن‌ها هیچ کاری مگر اقدامات نمایشی علیه داعش نکرده‌اند. اما طرف دیگر روسیه‌ای است که درصدد حمله به داعش است و با ما همکاری دارد.»


در عمل هنوز هیچ ارتباطی میان سوریه و آمریکا به‌طور رسمی ایجاد نشده است، حتی حملاتشان علیه داعش بدون همکاری یا مشورت با ارتش سوریه یا حکومت سوریه انجام می‌شود

وی درباره امکان همکاری با این کشورها در مبارزه با داعش افزود: «روس‌ها امیدوارند یکی از شرکای ما برای مقابله با داعش و مبازه با تروریسم باشند. اکنون و با توجه به روی کار آمدن دولت جدید، ما امیدواری زیادی درباره طرف آمریکایی داریم. درباره ترکیه، این کشور هیچ تغییری نکرده است؛ آن‌ها در شمال (سوریه) دروازه‌های خود را برای کمک‌رسانی به داعش باز گذاشته‌اند و فعالیت‌های داعش و مقاومت‌هایشان باوجود حمایت‌های ترکیه همچنان ادامه دارد.»


بشار اسد درباره وجود نیروهای آمریکایی در منبج و اینکه آیا آن‌ها با چراغ سبز دولت سوریه در آنجا حضور دارند، گفت: «خیر، چنین اجازه‌ای نداده‌ایم. هر نیروی خارجی که بدون دعوت، اجازه یا مشورت با ما وارد خاک سوریه شود، مهاجم است خواه نیروی آمریکایی، ترک یا هر نیروی دیگری باشد. ما معتقدیم چنین اقدامی مفید نیست. آمریکایی‌ها به‌طور تقریبی در هر جنگ خسارت دیده‌اند. آن‌ها در عراق خسارت دیدند و مجبور به عقب‌نشینی شدند، حتی در سومالی خسارت دیدند و موارد مشابهی نیز در ویتنام و افغانستان رخ داده است. آن‌ها در هر مکانی که نیروهای خود را اعزام کرده‌اند موفقیتی نداشته‌اند و تنها بر بار مشکلات آنجا افزوده‌اند ولی همچنان اصرار بر ایجاد مشکل دارند.»


رئیس‌جمهوری سوریه در پاسخ به این سوال که جنگ در این کشور چه زمانی پایان می‌یابد گفت: «اگر فرض کنیم دخالت خارجی انجام نشود کمتر از یک ماه جنگ پایان می‌یابد، چرا که موضوع پیچیده داخلی وجود ندارد. تنها موضوعی که اوضاع را پیچبده می‌کند دخالت‌های خارجی است که مشکل آفرین است. اما اگر این موضوع رخ ندهد، به همان روند تکراری می‌رسیم که هر سال می‌گوییم سال جاری، سال پایان جنگ است و چنین موضوعی رخ نمی‌دهد. بنا براین، نمی‌توان چنین سوالی را پاسخی قطعی داد.»


بشار اسد در پایان در پاسخ به این سوال که آیا به فکر ترک سوریه به همراه خانواده‌اش افتاده است گفت: «ابدا، به‌ویژه بعد از 6 سال که ما دوران بسیار سختی را پشت‌سر گذاشتیم. در سال 2012 و 2013 که اوج سختی‌ها بود هرگز به چنین موضوعی فکر نکردیم چه برسد به اکنون. نه، نه، چنین موضوعی انتخاب ما نبوده است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر