صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۶ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۵

پوشش‌های سیلیکا، فناوری نوظهور در صنعت پوشش

به نظر می‌رسد نانوپوشش‌های سیلیکا به زودی وضعیت بازار پوشش‌های پلیمر و پلاستیک را تغییر خواهند داد. این نانوپوشش‌ها مزایای زیادی نسبت به همتایان خود در بازار دارند.
کد خبر : 165333

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، بیش از نیم قرن است که پلیمر و پلاستیک بازار پوشش‌ها را به خود اختصاص داده‌اند اما با توسعه فناوری‌های جدید، رقبای جدیدی نیز وارد بازار شده‌ است. محققان و شرکت‌های مختلف به توانایی پوشش‌های سیلیکا برای بهبود کیفیت مواد دیگر پی‌ برده‌اند. این پوشش‌ها می‌توانند دوام و مقاومت زیرلایه و محصولات را افزایش دهند.


برخی شرکت‌ها نظیر انکی (Enki) و دی‌اس‌ام (DSM NV) موفق به ارائه فناوری تولید پوشش‌های حاوی سیلیکا شده‌اند که می‌توان از آنها برای ایجاد خاصیت ضدانعکاس و مقاومت در برابر سایش خاک استفاده کرد. این پوشش‌ها روی سلول‌های خورشیدی قرار گرفته تا کارایی آنها را بهبود دهند. شرکت‌هایی نظیر کریستال (Kristall) و شرکت کره‌ای سیکو (Ceko) پوشش‌های سیلیکایی جدیدی ارائه کرده‌اند که نسبت به روغن مقاوم است. از این پوشش‌ها می‌توان در بخش خودروسازی و تلفن همراه استفاده کرد. البته پوشش‌‌های سیلیکایی دیگری نیز وارد بازار شده که دارای خواص آبگریزی و ضد نقش و نگار است.


شرکت متاشیلد (MetaShield) پوشش سیلیکایی به بازار عرضه کرده است که از مزایای فناوری‌ نانو در آن استفاده شده است. این نانوپوشش می‌تواند دوام زیرلایه‌های مختلف را افزایش دهد. این محصول یک میکرون ضخامت دارد و قادر است بدون اینکه ضخامت شیشه را تغییر محسوسی دهد، استحکام مکانیکی آن را افزایش دهد. وزن شیشه نیز تغییر نمی‌کند و ظاهر آن نیز با شیشه‌های معمولی تفاوتی نخواهد داشت. این شرکت از همکاری چند تولیدکننده بزرگ شیشه در جهان و همچنین شرکت‌های تولیدکننده تلفن همراه برای پیاده‌سازی این فناوری استفاده کرده است. قرار است این فناوری در تلفن‌های همراه و همچنین ادوات الکترونیک مورد استفاده قرار گیرد.


بسیاری از مواد دوام قابل قبولی ندارند و برای استفاده عملی گزینه مناسبی نیستند. اما پیشرفت‌های اخیر در بخش پوشش‌های سیلیکا به مهندسان و تولیدکنندگان این امکان را می‌دهد تا از این ماده در صنایع مختلف به منظور حفاظت از ترکیبات ضعیف‌تر استفاده کنند.


حال سؤال اساسی این است که پوشش‌های پلاستیکی چگونه با نانوپوشش‌ها رقابت خواهند کرد؟ جواب ساده است، پوشش‌های سیلیکایی بازار سنتی پوشش‌ها را که به مدت نیم قرن تحت سلطه پلیمرها و پلاستیک‌ها بوده، تغییر خواهند داد.


انتهای پیام/

برچسب ها: فناوری نانوپوشش
ارسال نظر