صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۱ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۵
مهمترین موارد مطرح شده‌ در کمیسیون‌های اجلاس 71 دانشگاه آزاد اسلامی/2

راه‌اندازی دوره‎های کارآموزی کسب‌و‌کار برای دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی/ لزوم بهره‌مندی همه تشکل‌های دانشگاه آزاد اسلامی از امکانات برابر

در هفتادویکمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، روز گذشته کمیسیون‌های تخصصی با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامیٰ معاونان دانشگاه و روسای واحدهای دانشگاهی برگزار شد.
کد خبر : 165102

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، کمیسیون بین‌الملل هفتاد و یکمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر حسین ابراهیمی، مدیرکل امور بین‌الملل و روسای برخی واحدهای این دانشگاه برگزار شد. در این کمیسیون درباره تفاهم‌نامه‌های بین‌المللی، شبکه و دفاتر بین‌المللی و دانشجویان غیرایرانی بحث و گفت‌وگو شد. ابراهیمی در این کمیسیون درباره اطلاع‌رسانی به دانشجویان و اصلاح سایت واحدها و طراحی آنها گفت: «در سال گذشته 240 تفاهم‌نامه بین دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه‌های خارجی امضا شده است.»


او به تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد اسلامی با بنیاد سعدی اشاره کرد و گفت: «بر‌اساس این تفاهم‌نامه، راه‌اندازی کرسی‌های زبان فارسی در دانشگاه‌های خارج از ایران بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی است و رویکرد توسعه تاریخ، تمدن و فرهنگ ایران و اسلام نیز برای این تفاهم‌نامه در دستور کار قرار دارد. سه قرارداد مهم در سال 95 از سوی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی امضا شده است، یکی از آنها قرار‌داد با دانشگاه مالزی و همچنین دانشگاه سینرژی روسیه بود. همچنین معاون پژوهشی دانشگاه نیز با دانشگاه بلاروس و معاون آموزشی با دانشگاه ایتالیا قراردادهایی داشتند که به اجرا درآمده است.»


ابراهیمی به عملکرد حوزه بین‌الملل نیز اشاره کرد و افزود: «14 جلد گزارش از عملکرد حوزه بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی تهیه و به رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ارائه شده است که محورهای اصلی فعالیت اداره بین‌الملل نیز در آن آمده است. همچنین کارگروهی برای امضای تفاهم‌نامه‌های تشکیل و حدود یک‌سال است که فعالیت می‌کند که بسیار به این حوزه کمک کرده است.»


تبدیل به احسن املاک مازاد یکی از مهم‌ترین روش‌های تامین درآمد پایدار برای واحدهاست


جلسه کمیسیون تخصصی عمران اجلاس 71 نیز با بررسی دستورالعمل شناسایی و تبدیل ساختمان‌های مازاد به امکانات گردشگری، تعمیر و نگهداری ساختمان‌ها و تبدیل به احسن املاک مازاد برگزار شد. مهندس محسن هاشمی در این نشست گفت: «بر‌اساس سیاست‌ها و راهبرد مصوب دانشگاه آزاد اسلامی، واحدهای دانشگاهی تا سال 1404 باید حداقل 40 درصد از هزینه‌های سالانه خود را از طریق درآمدهای پایدار (غیرتملکی به شهریه) تامین کنند. با توجه به طرح‌های تجمیع و کاهش تعداد دانشجو در برخی مراکز واحدها، تبدیل به احسن املاک مازاد یکی از مهم‌ترین روش‌های تامین درآمد پایدار برای واحدهاست.»



باید حلقه واسط در زمینه اقتصاد فرهنگی با شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شود


کمیسیون دانشجویی و فرهنگی شامل دوبخش (نظری و محتوایی و هماهنگی و اجرایی) با محوریت‌های سیمای زندگی دانشجویی، شرکت‌های دانش‌بنیان فرهنگی و اخلاق حرفه‌ای، دستور‌العمل اجرای پیوست فرهنگی دانشگاه، بخشنامه برنامه و بودجه سال 96، دستور‌العمل پیوست درآمدزایی فرهنگی، دستور‌العمل طرح جامع رشته‌های مرتبط با اندیشه حضرت امام خمینی(ره) در حوزه مالیٰ، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و دستورالعمل طرح جامع ساماندهی درس وصایای حضرت امام خمینی(ره) در واحدهای دانشگاهی با حضور دکتر سید‌طه هاشمی، دکتر حبیب‌الله اسماعیلی و سایر مدیران کل این معاونت برگزار شد.


در این جلسه معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «فرهنگ هزینه‌بردار است اما موجب تعالی انسان می‌شود. اقتصاد در فرهنگ و هنر در بسیاری از حوزه‌ها می‌تواند تبدیل به ثروت‌آفرینی شود. به علاوه به این دلیل که توانایی ما در علوم انسانی نسبت به حوزه‌های دیگر بیشتر است، پتانسیل مناسبی را در این دسته از فعالیت‌ها خواهیم داشت. درباره اقتصاد فرهنگی باید حلقه واسطی را با شرکت‌های دانش‌بنیان داشته باشیم و دانشجویان را برای ایده‌ها به مرحله تجاری‌سازی راهنمایی و مشاوره کنیم. کمبودهای موجود را باید با مشارکت در طرح‌های عمرانی فرهنگی، حوزه پژوهشی و ارتباط با شرکت‌های دانش‌بنیان جبران کنیم و از این طریق به سوی دانشگاه کار‌آفرین گام بر‌داریم.»


هاشمی به بحث گردشگری فرهنگی اشاره کرد و گفت: «همه برنامهها و فعالیت‌های سیاحتی و زیارتی که بر مبنای سیاست‌های تبیین شده فرهنگی دانشجویی دانشگاه و برای ارتقای سطح بینش و آگاهی دانشجویان نسبت به ارزش‌ها و باور‌های فرهنگی اجتماعی و مسائل اعتقادی و کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای به عنوان یک طرح توسعه‌ای فراگیر از سوی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود.


او در ادامه در تشریح اهداف و فعالیت‌های گردشگری فرهنگی گفت: «این اهداف شامل تحصیل درآمد غیرشهریه‌ای مطمئن، پایدار و سودآور، اشتغال‌زایی یا حفظ شاغلان موجد با تغییر پست سازمانی، آشنایی، حفظ و ارتقای الگوهای فرهنگی، اجتماعی و آداب و رسوم زندگی سایر اقوام، ارتقای سطح آگاهی و بینش و معرفت‌افزایی نسبت به مسایل ملی و اعتقادی و تبدیل خوابگاه‌های دانشجویی بلااستفاده به مهمان‌سراهای جهانگردی به لحاظ بومی‌شدن دانشگاه می‌شود.»


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی درباره طرح اخلاق حرفه‌ای نیز افزود: «اسلامی‌شدن دانشگاه‌ها صرفا رسالت حوزه فرهنگی نیست‌; بلکه وظیفه همه بخش‌های دانشگاهی است که در این امر مشارکت داشته باشند. در این زمینه و درچارچوب ماموریت‌ها و سیاست‌ها بحث پیوست فرهنگی را برای همه معاونت‌ها تصویب کرده‌ایم.»


راه‌اندازی دوره‎های کارآموزی کسب‌و‌کار برای دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی


کمیسیون تخصصی پژوهش و فناوری هفتادویکمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی نیز به ریاست دکتر ابراهیم واشقانی‌فراهانی برگزار شد. در این کمیسیون بعضی از روسا و معاونان واحدهای دانشگاه‎ حضور داشتند و نظرات و پیشنهادات خود را درباره «آیین‎نامه کارآموزی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی» مطرح کردند.


واشقانی‌فراهانی درباره این آیین‌نامه، گفت: «معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ابتدای اسفند امسال، نامه‌ای را برای واحدهای این دانشگاه ارسال و نظرات آن‌ها را درباره آیین‌نامه خواستار شده بود. هدف از آیین‎نامه کارآموزی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی؛ آشنایی دانشجویان از نزدیک با کارها و مسائل عملی و مسائل اجرایی است به طوری که به آن‌ها فرصت داده شود آموخته‎های خود را با عمل تطبیق دهند و با درک کمبودها و نواقص احتمالی، در رفع آن بکوشند.»


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «بنابراین دانشجویان با گذراندن دوره‎های کارآموزی قادر به کسب و کار موفق و تسریع در بازار کار، بعد از فارغ‎التحصیلی می‎شوند. براساس این آیین‌نامه دانشجویان می‎توانند محل کارآموزی خود را تعیین کنند.»


همچنین براساس تفاهم‎نامه بین دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران از طریق سامانه جامع اینترنتی، مکان‌های کارآموزی تعیین می‎شود. برخی از روسا و معاونان واحدهای دانشگاه‎ آزاد اسلامی در این جلسه انتقادات و پیشنهادات خود را درباره اصلاح‎، تغییر یا تکمیل این آیین‎نامه بیان کردند.


لزوم بهره‌مندی همه تشکل‌های دانشگاه آزاد اسلامی از امکانات برابر


کمیسیون تشکل‌های اسلامی، سیاسی و هیات‌های مذهبی اجلاس هفتادویکمین شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی نیز به ریاست حجت‌الاسلام و المسلمین حسن نمازی برگزار شد. در این جلسه بیش از 35 نفر از نمایندگان تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشگاه حضور داشتند و نظرات و پیشنهادات خود را درباره برخی از بخشنامه‌های تشکل‌ها بیان کردند.


در این جلسه بر عدم تبعیض و استفاده از امکانات برابر میان تشکل‎های سیاسی با هر سلیقه‌ای که در چارچوب موازین شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت می‌کنند، تاکید شد. در بخش دیگری از این کمیسیون؛ میزان بودجه، ایرادات بخشنامه و نحوه فعالیت‎های تشکل‎ها در دانشگاه‎های آزاد اسلامی بررسی و ارزیابی شد.


بررسی آئین‌نامه امتیازدهی و درجه‌بندی واحدها


جلسه کمیسیون تخصصی برنامه‌ریزی و امور اقتصادی هفتادویکمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر فریدون رهنمای‌رودپشتی برای بررسی آئین‌نامه امتیازدهی و درجه‌بندی واحدها، راه‌اندازی شرکت‌های «مختلط سهامی یا غیرسهامی»، دستورالعمل اجرایی جامع آموزش مدیران برای آموزش‌های کاربردی درآمدزا، شیوه‌نامه اجرا، کنترل و پایش بودجه و نحوه ثبت حسابداری و «دولت و آینده دانشگاه آزاد اسلامی» برگزار شد.


در این نشست موضوع «درآمدزایی کوتاه‌مدت و میان‌مدت» با راهبرد بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های موجود دانشگاه اعم از نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و مغزافزاری، توسعه طرح‌های گردشگری و اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری؛ «سرمایه‌گذاری بلندمدت و دانش‌بنیان» با راهبرد ایجاد شهرک‌های فناوری آزاد (شفا)، راه‌اندازی کارخانجات تولیدی وابسته به دانشگاه، پیگیری کشت‌های گلخانه برای مقابله با بحران کم‌آبی، «تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی» با راهبرد پشتیبانی و افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاری، تبدیل علم به محصول و هدفمندسازی منابع حمایتی موجود، «صرفه‌جویی و مدیریت هزینه‌ها» با راهبرد چابک‌سازی، توانمند‌سازی کارکنان، هدفمندکردن فعالیت‌ها، حذف فعالیت‌های موازی و نظارت مستمر و پایش امور و «کمک به برندسازی دانشگاه آزاد اسلامی» با راهبرد افزایش سهم دانشگاه در بازار آموزش عالی کشور مورد ارزیابی قرار گرفت.


انتهای پیام/

ارسال نظر