صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۳ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۵
استاندار سیستان و بلوچستان:

از سیستان و بلوچستان به عنوان بهشت باستان‌شناسی یاد می‌شود؛ آیا باید در این بهشت را به روی مردم ببندیم؟

نشست خبری علی اوسط‌ هاشمی، استاندار سیستان و بلوچستان و کامبیز مشتاق گوهری، مدیرکل میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان صبح امروز برگزار شد.
کد خبر : 164796

به گزارش خبرنگار اعزامی گروه فرهنگی آنا، مشتاق گوهری در ابتدای این نشست گفت:‌ سازمان میراث فرهنگی در توافق با استانداری سیستان بنا نهاده که در سال 96 توجه‌ ویژه‌ای به به میراث فرهنگی این استان داشته باشد. مجموعه فعالیت‌های استان هماهنگی برای توسعه زیرساخت‌ها، بناهای گردشگری و ظرفیت‌های صنایع دستی و گردشگری است.


وی ادامه داد: ما در سال‌های گذشته از سال 1366 به بعد در کنار سایر دستگاه‌ها توانسته‌ایم دو محوطه تاریخی را ثبت جهانی برسانیم، هزار و 400 اثر را ثبت کنیم و حدود 300 اثر را به ثبت ملی کنیم. در حوزه گردشگری استان نزدیک به سه میلیون و 500 هزار نفر ورودی داشتند که در برنامه پنج‌ ساله ششم هدفگذاری‌ها به سمتی است که میزبان 4 میلیون و 500 هزار نفر گردشگر باشیم.








مشتاق گوهری اظهار کرد:‌ در مراکز بوم گردی سال جاری، 44 مرکز فعال شده و دو روستای هدف گردشگری با 4 دهکده ساحلی در زمینه بازارچه و کارگاه صنایع دستی فعال شده‌اند. قطب‌های صنایع دستی در سیستان و بلوچستان و زاهدان در نظر گرفته شده است.












استاندار سیستان و بلوچستان نیز گفت:‌ به تصویر کشاندن آنچه در منطقه و محوطه‌ها وجود دارد بدون هیچ گونه جنجال و هیاهو از اهداف ما است. در استان ما با رسوبی روبرو هستیم که مانع از شناخت، با هم بودن و ایجاد احساس می‌شود. زدودن احساس غربت نیازمند تلاش، کشف و بازتاب هر آن چیزی که می‌بینید است که بنای تغییر نگاه، خود روشنگری است بنابراین نیاز است که نگاه‌ها نسبت به استان سیستان و بلوچستان تغییر پیدا کند.








وی اظهار کرد:‌ همه ما بر مقاصدی که برایمان نهادینه شده نگاه خود را ثابت نگه داشته‌ایم و خروج از آن عادت، نوآوری و ضرورت است.






وی تاکید کرد: ما دنبال جریان ارتباط مردم ایران با سیستان و بلوچستان هستیم و می‌خواهیم تفاوت نگاه به اینکه آیا در اینجا امنیت وجود دارد یا نه را تغییر دهیم. آنچه از سیستان و بلوچستان متصور می‌شود نگاهی است که از گذشته باقی مانده البته هر کهنه‌ای بی‌قیمت نیست و برخی کهنه‌ها اعتبار است و وقتی غبار از روی آن دور می‌شود ارزش و خریدار جهانی پیدا می‌کند. ما باید استعداد و شایستگی مردم را رونمایی کنیم و آن چیزی که امروز وجود دارد را نمایش دهیم. ما نباید بگذاریم شایستگی مردم به خاطر نگاه‌هایی که به استان سیستان و بلوچستان می‌شود، خدشه‌دار شود.










استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد:‌ گاه از اینجا به عنوان بهشت باستان‌شناسی یاد می‌شود؛ آیا باید در این بهشت را به روی مردم ببندیم؟ آن هم به لحاظ موقعیتی که در کردستان و یا مشکلاتی که در قدیم وجود داشته.












وی تاکید کرد: می‌توانیم ‌آنچه واقعیت است را همچون آفتاب نمایان کنیم ما در استان امنیت و آرامش داریم و این استان در مسیر توسعه، تنوع همه جانبه قرار گرفته و توسعه نگاه‌ها هم یک ضرورت ملی است اگر همه نگاه‌ها فارغ از تنوع که ثروتی محسوب می‌شود شکل گیرد و انسان‌ها را به زیبایی ببینیم به دستاوردهای ارزشمندی دست پیدا می‌کنیم. ما با پایه تغییر نگاه به هم احترام، تکریم و عدالت اجتماعی توانسته‌ایم تعادل ایجاد کنیم.








وی در ادامه سخنانش به سفر رئیس جمهور در اسفند و فروردین سال جاری اشاره کرد و همچنین از ظرفیت 8/5 میلیون تنی بندر شهید بهشتی خبر داد.












هاشمی عنوان کرد:‌ از آب‌های آزاد و خلیج چابهار چه استفاده‌ای در اقتصاد ملی برده‌ایم؟ این کشف بزرگی است که دارد اتفاق می‌افتد که تمام توجه به خلیج فارس و خزر باشد.












وی ادامه داد: اگر به اقتصاد مقاومتی می‌اندیشیم مهم‌ترین مصداق ارتقای سطح ملی در تنوع بخش‌های دریایی آب‌های آزاد است و در این میان مهم‌ترین بحث اشتیاق بخش خصوصی است. وقتی بخش خصوصی با این وسعت کارگاه در استان ایجاد کرده بیانگر این است که استان، فصلی نو را آغاز کرده است.












استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد:‌ این استان مقصدی ناشناخته برای ایرانیان تعریف شده و باید زمینه‌ای ایجاد شود که خود مردم به اینجا سفر کنند و خودشان به کشف بپردازند. این مردم را باید از نو به ایرانیان و جهانیان شناساند. برخی نیز فکر می‌کنند که این منطقه، منطقه‌ای پر خطر است در حالی که اصلا این گونه نیست.












وی گفت:‌ نقش ما بسیار مهم است که این نگاه را به روز کنیم که البته در این میان نقش اصحاب رسانه نیز غیر قابل انکار است.












وی در ادامه سخنانش از خبرنگاران خواست تا با پوشش شرایط و ویژگی‌ها و جاذبه‌های این استان منافع مردم را ضامن باشند.













وی اظهار کرد: ما برای تکمیل حلقه‌های کار سال 93 را سال فرهنگی معرفی کردیم و در استان که سینمایی وجود نداشت و ما در این برنامه ساخت سینما را در دستور کار قرار دادیم. اکنون 4 سال است که نگذاشته‌ایم نمایشگاه کتاب در استان تعطیل شود و همواره با تزریق پول کمک و پشتیبانی سیاسی، مادی و معنوی حمایت‌های خوبی داشته‌ایم. ما سعی داریم هر سال را به عنوانی تعریف کنیم و امسال را حاشیه‌نشینی تعریف کرده‌ایم تا بتوانیم حق را احیا کنیم و انگ‌ها را از استان دور کنیم. این امر حس بودن و تاثیر داشتن را در میان شهروندان تقویت می‌کند و باعث می‌شود تا در جریان و گردش باشند ما با نگاه اعتماد به مردم رابطه و پیوندی را شکل دادیم که باعث قوت استان شده است و نشان می‌دهد که می‌شود در حاشیه‌نشینی کارهای زیادی را انجام داد.












وی در سخنانش تاکید کرد که هیچ امنیتی پایدار نمی‌ماند مگر اینکه ریشه در عمق دل‌ها داشته باشد.












وی همچنین افزود: ما به لحاظ توسعه و سرمایه‌گذاری هیچ مشکلی در استان نداریم و پروژه‌های بزرگی در سیستان و بلوچستان مطرح شده تاسیسات گردشگری را از دو هزار و 400 به سه هزار و 400 افزایش داده‌ایم.


ما دنبال جریان ارتباط مردم ایران با سیستان و بلوچستان هستیم ما باید استعداد و شایستگی مردم را رونمایی کنیم و آن چیزی که امروز وجود دارد را نمایش دهیم ما نباید بگذاریم شایستگی مردم به خاطر نگاه‌هایی که به استان سیستان و بلوچستان می‌شود، خدشه‌دار شود.











وی همچنین در سخنانش از وصل شدن چابهار به شبکه سراسری سخن گفت و افزود:‌ ما در این استان کپر را به عنوان نماد میزبانی به رخ می‌کشیم که همیشه نشانی از محرومیت نباشد چرا که برگرفته از آداب و رسوم و میراث فرهنگی عشایر است. دارایی ما وسعت نظر مردم است و ما برای توسعه و روابط مردم و گردشگری زمینه‌های لازم را فراهم کرده‌ایم ما تصمیم داریم در سال 96 استان را به مقصدی برای پذیرش تمامی نهادها تبدیل کنیم. ما می‌خواهیم هر فدراسیون در این استان برنامه‌های خود را برپا کند.












هاشمی تمرکز زدایی را یک ضرورت معرفی کرد و افزود: وقتی افزایش فعالیت‌ها به اشکال مختلف انجام شود می‌توان برنامه‌ها را در دیگر استان‌ها به غیر از تهران نیز برپا کرد . اگر با این رویکرد بیندیشیم که عدالت در اجرای برنامه‌ها و برگزاری مناسبت‌ها در دیگر استان‌ها است فضای دیگری رقم خواهد خورد. ما بلند می‌اندیشیم چون سیستان و بلوچستان بزرگترین استان کشور است.












استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد:‌ ما 5 فرودگاه داریم که 4 فرودگاه آن فعال است و یک فرودگاه نیز مراحل نهایی کارش را سپری می‌کند. این فرودگاه بزرگترین فرودگاه بین‌المللی چابهار خواهد بود. ما در استان سیستان و بلوچستان ایرلاین داریم و خط کشتیرانی ایران- عمان را در چابهار راه‌اندازی و بزرگترین پایانه مسافری را ایجاد کردیم.












وی در بخش دیگری از صحبت‌های سیستان و بلوچستان و همچنین چابهار را به عنوان مقصد اروپاییان برای گردشگر معرفی کرد و افزود: ما مجتمع خدمات بین راهی را افزایش دادیم و 45 هدفگذاری کرده‌ایم که 25 هدفگذاری آماده بهره‌برداری شده و 20 هدفگذاری باقی‌مانده نیز بالای 50 درصد از کارهایش پیش رفته است.












وی تاکید کرد: سطح هتل‌ها، مراکز خدماتی و اقامتی افزایش پیدا کرده و هتل چابهار تکمیل شده ضمن اینکه کار هتل 5 ستاره چابهار نیز آغاز شده است.












استاندار سیستان و بلوچستان اظهار کرد: ما به دنبال جریان‌سازی هستیم تا مردم استان نیز تغییر را باور کنند و اگر دستاوردها را نهادینه کنیم به ماندگارترین دستاورد دولت دست یافته‌ایم. ما به اشتغال شدیدا نیاز داریم و هر شغل حکم نجات در این استان است که باعث می‌شود چشم بومیان به خارج از استان معطوف نشود.












وی در اشاره به برنامه‌های شهر سوخته گفت: شهر سوخته از بی‌نام و نشانی‌ خارج شد و میراث فرهنگی تلاش زیادی کرد تا شناسنامه‌ جهانی برای آن در نظر گرفته شود و این مهم‌ترین دستاورد است برای شهری که تاریخ ایران باید برایش به تصویر کشیده شود.












وی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد که وظیفه ما تکمیل زیرساخت‌ها است و بودجه‌ای در نظر گرفته‌ایم تا آب این بخش از شهر را تامین کنیم و بخش خصوصی در ادامه بتواند ورود پیدا کند.












هاشمی درباره وضعیت آب استان نیز تشریح کرد: امسال وضع بارندگی خوب بود و طی سه روز 10 میلیارد متر مکعب آب بر زمین نشست. سفره‌های آب ما در حال خشک شدن بود و با بارندگی اخیر موجی از حیات به استان نوید داده شد؛ البته این به این معنا نیست که از خشکسالی عبور کرده‌ایم بلکه تا حدی دغدغه بی‌آبی از ما دور شد اما در این میان در سطح شمال استان نزولات بیش از 5 تا 6 میلی‌متر نبود و ما سعی داریم که از این وضعیت بیرون آییم بارندگی که در بخش شمالی استان شد پشتیبانی آب شرب مردم و کشاورزی است وضعیت آب شرب شمال خوب است و جریان برفاب نیز در راه است و ما انتظار برفاب‌های سنگین را داریم و مشغول آماده‌سازی هستیم تا خسارت چندانی وارد نشود.












وی همچنین اعلام کرد: با راه‌آهن صحبت کردیم و به توافق رسیدیم که خط راه‌آهن اصفهان به استان سیستان و بلوچستان را فعال کنیم البته خط کرمان و تهران به اینجا در حال حاضر فعال است بنابراین مسافران می‌توانند با راه‌آهن نیز به این استان سفر کنند همچنین به تمام مراکز فروش بلیت گفته‌ایم بحث فروش را در دستور کار قرار دهند. در این میان باید اشاره کنم که در مرکز استان بیش از 60 پرواز وجود دارد البته تفریح زمینی باید تعریف شود و مردم نباید به این فکر کنند که در شهرشان سوار شوند و به مقصد برسند. ما باید تجربه را شروع کنیم و گرایش‌ و میل به استان را تقویت کنیم. اگر بخواهیم بر اساس آنچه بودجه می‌گیریم عمل کنیم زمان زیادی طول می‌کشد و ما تا سه سال آینده راه‌آهن را به زاهدان می‌کشیم درخواست ما از دولت این بوده که اجازه مقام معظم رهبری را جلب کنیم تا از صندوق توسعه ملی برای این امر برداشتی داشته باشیم امروز فرصت‌سازترین پروژه خط ریل چابهار- سرخس است.












وی در پاسخ به سوال خبرنگار فرهنگی آنا درباره ظرفیت‌های موجود برای اقامت و اسکان و همچنین برگزاری برنامه‌های دیگر بخش‌ها تشریح کرد: ما امروزه سالن‌ها و ورزشگاه‌ها را در اختیار داریم که یکی از آنها مجموعه المپیک است که به لحاظ وسعت همچون مجموعه آزادی تهران است که البته رها شده همچنین سالن‌های بزرگ در چابهار طراحی کرده‌ایم و سالن‌های بزرگی برای مسابقات ورزشی در استان در دست داریم این امکان وجود دارد که میزبان برنامه‌های مختلف در این استان باشیم و انگیزه برای برنامه‌های استان تهران در سیستان و بلوچستان فراهم شده است البته همه اینها در گرو جلب توجه و تعیین سهمیه برای مرکز زدایی است.












استاندار سیستان و بلوچستان درباره آلودگی هوای این استان گفت:‌ با اینکه مدت زیادی وجود داشته تا سه سال پیش هیچ کار پژوهشی درباره منشأ طوفان انجام نشد اما 4 روز پیش با یکسری کارهای مطالعاتی سندی رونمایی شد که سند منشأ و کانون طوفان و احیای تالاب‌ها هامون و مدیریت بر منابع آب بود. حرکت بزرگ و ماندگاری برای سیستان در دست انجام است که شامل 20 کارگاه می‌شود که آبیاری نوین را در استان داشته باشیم. 46 هزار هکتار از اراضی مجهز به این برنامه خواهند شد که معادل 92 هزار خانوار می‌شود که از کشاورزی بهره‌مند خواهند بود.












وی همچنین در این نشست خبری تصریح کرد: در زمینه آموزشی، بهداشت و درمان باگردشگری افغانستان همکاری داریم و سه دانشگاه علوم پزشکی در شهرستان داریم که ظرفیت بزرگی است در گردشگری سلامت.












وی همچنین در سخنانش به این نکته اشاره کرد که استان به لحاظ تابش خورشید و مدت زمان وزش بادهایش از ظرفیت بسیار خوب انرژی برخوردار است و بنابراین از این حیث از امکان بالقوه‌ای برخوردار هستیم. در این استان حدود 20 تا 25 متقاضی برای 10 تا 50 مگاوات برق داریم که اگر این اتفاق رخ دهد دستاوردهای بزرگی را شاهد خواهیم بود. ما 820 میلیون متر مکعب حق آب از افغانستان داریم که اگر آن را بگیریم روی نیازهای بعدی می‌توانیم گفت‌وگو داشته باشیم قرار است برای فروردین ماه کلنگ‌زنی انجام شود تا 150 مگاوات برق استان ارائه کنیم.

















انتهای پیام/

ارسال نظر