صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۰ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۵
سرپرست سازمان تعزیرات حکومتی عنوان کرد:

جریمه 1646 میلیارد تومانی قاچاقچیان/ بازدارنده‌نبودن جریمه‌ها به‌ دلیل قدیمی بودن قانون تعزیرات

سرپرست سازمان تعزیرات حکومتی با بیان اینکه قطعا حفظ امنیت و رونق بازار در گرو توجه کسبه است، گفت: بازاریان شرعا و قانونا موظف به حفظ حقوق مصرف کننده هستند و باید با دستگاه‌های ذیربط در جهت حفظ سلامت بازار همکاری صادقانه‌ای داشته باشند.
کد خبر : 164717

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، عبدالعلی میرکوهی صبح امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با بیان اینکه یکی از کارهای مهم اصحاب رسانه شفاف سازی است و امروز در مقطع حساس تاریخ کشور شفاف‌سازی مسائل اقتصادی نقش مهمی در داخل و صحنه بین‌المللی دارد، اظهار کرد: رسانه‌ها با اطلاع‌رسانی مناسب و هدفمند می‌توانند به بهبود بازار کمک کنند؛ در واقع همکاری اهالی رسانه با دستگاه‌های ذیربط می‌تواند نتایج ثمربخشی همچون رونق بازار، جلوگیری از قاچاق و تشویق به استفاده از کالای داخلی داشته باشد.


سرپرست سازمان تعزیرات حکومتی خطاب به بازاریان و کسبه گفت: قطعا حفظ امنیت و رونق بازار در گرو توجه کسبه است؛ بازاریان شرعا و قانونا موظف به حفظ حقوق مصرف کننده هستند و باید با دستگاه‌های ذیربط در جهت حفظ سلامت بازار همکاری صادقانه‌ای داشته باشند.


وی در خصوص امحای خودروهای لوکس گفت: قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نقاط قوت خوبی دارد و با آیین‌نامه‌هایی که پیش بینی شده به صورت شفاف آمده است کالاهایی که به صورت قاچاق ضبط می‌شود امحاء شود.


میرکوهی ادامه داد: اگر امکان صادر کردن کالای قاچاق وجود داشته باشد آن را صادر می‌کنیم و پول آن را به خزانه دولت می‌آوریم و اگر این امکان نباشد آن را امحا می‌کنیم. البته اگر ضرری به اقتصاد ما وارد نکند، امحاء نمی‌شود.


وی در پاسخ به سوالی در خصوص کالاهای فرهنگی وارده گفت: این کالاها جزو کالاهای ممنوعه هستند و باید امحا شوند.


وی در خصوص بحث فساد و رشوه در اصناف گفت: بحث فساد معمولا توسط دستگاه قضایی رسیدگی می شود و سازمان تعزیرات هم نظارت کامل و دقیقی دارد و رسیدگی می کند.


سرپرست سازمان تعزیرات حکومتی اضافه کرد: در سراسر کشور بیش از 2700 اکیپ فعال هستند و از ابتدای طرح نوروزی تعزیرات تاکنون ٨٨٠٠ مورد بازرسی صورت گرفته و حدود ٤٧٧٢ فقره پرونده در راستای این گشت‌ها تشکیل شده است ضمن اینکه بیش از یک و نیم میلیارد تومان منجر به صدور حکم شده و همچنان سامانه ١٣٥ آماده دریافت شکایات و پیشنهادات مردم است.


ورود تعزیرات در سطح عرضه قطع نشده است


وی در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه مهر ماه گذشته بود که از ورود تعزیرات در سطح عرضه کالا جلوگیری شد و تصمیم گرفته شد تنها اصناف در این زمینه ورود کنند برنامه شما در خصوص قاچاق اصناف چیست، توضیح داد: ورود سازمان تعزیرات در بحث عرضه منع نشده است بلکه تعزیرات هر کجا که گزارش تخلف اعلام شود ورود می‌کند. البته در عین حال شعب سیار و گشت‌ها هر کجا که محرز شود جنس قاچاق وجود دارد طبق اختیارات قانونی تصمیم می‌گیرد.


میرکوهی در خصوص برخورد با تخلفات صنفی و قاچاق اضافه کرد: دستگاه‌ها به تکلیف قانونی خود عمل می‌کنند اما باید کسبه هم عملکرد درستی داشته باشند آثار کار نادرست و سودجویانه تعداد معدودی عملکرد درست سایر بازاریان را زیر سوال می‌برد.


ورود نزدیک به 500 هزار پرونده به سازمان تعزیرات حکومتی در سال 95


معاون وزیر دادگستری با بیان اینکه در سال 95 حدود 465 هزار و 171 فقره پرونده وارد سازمان تعزیرات حکومتی شده است، عنوان کرد:‌ برای این تعداد پرونده حدود 2 هزار و 629 میلیارد تومان محکومتی صادر شده است همچنین در سال 95 در خصوص پرونده‌های مربوط به قاچاق 47 هزار و 798 فقره پرونده تشکیل شده است که این افراد هزار و 646 میلیارد تومان جریمه شده‌اند.


سرپرست سازمان تعزیرات حکومتی در ادامه در خصوص فعالیت گشت‌ها طی روزهای اخیر توضیح داد: طی سه روز اخیر 60 دستگاه خودروی دیگر خریداری کردیم تا اکیپ گشت‌های خود را برای تهران و سایر استان‌های پرتردد فعال‌تر کنیم.


با تخلفات فروش بلیت برخورد جدی می‌شود


میرکوهی در خصوص نظارت بر فروش بلیت در آژانس‌های هواپیمایی گفت:‌ تعزیرات در صورت کشف تخلف در این حوزه قطعا با متخلفان برخورد خواهد کرد برای ما مسافرت‌های زمینی، هوایی و حتی دریایی هم مهم است و به صورت جدی با تخلفات برخورد خواهیم کرد تعزیرات در صورت کشف تخلف در این حوزه قطعا با متخلفان برخورد خواهد داشت.


برخورد با قاچاق گوشی‌های تلفن همراه ادامه دارد


معاون وزیر دادگستری در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره برخورد با قاچاق گوشی‌های تلفن همراه و اجرای طرح رجیستری که مسکوت باقی مانده است، توضیح داد: تا جایی که در جریان هستم چیزی در ارتباط با فرآیند کشف و پیگیری قاچاق گوشی‌های تلفن همراه تغییر نکرده است بلکه در تلاش هستیم سامانه‌های کنترلی مجهزتر و کاملتر شوند.


میرکوهی تاکید کرد:‌ آمار ما نشان می‌دهد کشف قاچاق در سال‌های اخیر سیر نزولی داشته و این نشان از تلاش دولت برای مبارزه با قاچاق و از بین بردن بسترهای قاچاق است.


تغییر قانون سازمان تعزیرات به کجا رسید؟


وی درباره تغییرات قانون سازمان تعزیرات حکومتی توضیح داد: سازمان از جهت صلاحیت رسیدگی بیش از 90 درصد ازپرونده‌های قاچاق را رسیدگی می‌کند اما مواردی که رسیدگی و به ما گزارش می‌شود مبالغ‌شان بسیار کم است به عنوان مثال برای قاچاق کالا 10 میلیون تومان در نظر می‌گیرند.


معاون وزیر دادگستری با بیان اینکه در این خصوص لایحه‌ای از دولت به مجلس رفته است و در کمیسیون اقتصادی در حال بررسی است، اظهار کرد: این لایحه در دستور کار قرار گرفته بود اما به دلیل لوایح بودجه متوقف شد امیدواریم مجددا مطرح و تصویب شود.


سرپرست سازمان تعزیرات حکومتی ادامه داد: در یکی از بندهای قانون برنامه ششم توسعه پیش‌بینی در خصوص کاهش عناوین مجرمانه صورت گرفته است و قرار است تحت عنوان تخلف تغییر نام پیدا کند و در واقع بیشتر تخلفات باید در سازمان تعزیرات حکومتی رسیدگی و بررسی شود ما از دستگاه قضائی درخواست داشتیم تا قانون فهرست مربوط به عناوین مجرمانه به تخلف را بررسی و آن را تبدیل کنند که اگر این موضوع به تصویب رئیس قوه قضائیه برسد عمدتا موارد تخلف به سازمان محول می‌شود و حجم کار ما افزایش پیدا می‌کند.


جذب 350 نفر در سازمان تعزیرات حکومتی


میرکوهی در خصوص افزایش شعب و پرسنل سازمان تعزیرات حکومتی توضیح داد: حدود 350 نفر جذب سازمان تعزیرات حکومتی شده‌اند که این افراد به عنوان رئیس اعضای شعب استخدام می‌شوند تا شعب را افزایش دهیم و بتوانیم به موارد تخلف رسیدگی کنیم.


قانون جریمه‌ها باید متناسب سازی شود


معاون وزیر دادگستری در پاسخ به سوالی درباره پایین بودن جریمه‌ها و بی‌تفاوتی متخلفان به جریمه‌های صادره اظهار کرد: ما هم معتقدیم که جریمه‌ها باید متناسب سازی شود. در قانون قاچاق کالا و ارز و برخی قوانین دیگر، پیش‌بینی شده که جریمه‌ها هر سه سال یک‌بار براساس تورم افزایش یابد اما در برخی قوانین قدیمی چنین موضوعی پیش بینی نشده که قانون تعزیرات یکی از اینهاست و طرحی که در مجلس قرار دارد باید به نتیجه برسد تا این مشکلات رفع شود.


برخورد با متخلفان در آرایشگاه‌های زنانه


میرکوهی درباره نظارت و ساماندهی بر آرایشگاه‌های زنانه گفت: در این مورد، طرح ویژه‌ای از آذرماه شروع شده و ادامه دارد. در ایام نوروز هم به صورت جدی این طرح برگزار و با متخلفان برخورد می‌شود.


معاون وزیر دادگستری درباره برخی تخلفات مالی برخی شرکت‌های عمومی غیردولتی مثل آبفا که بیشتر از تعرفه‌های دولتی از مردم دریافت می‌کنند، افزود: مردم برای این موضوع می‌توانند هم به هیات‌های تخصصی و هم تعزیرات مراجعه و در صورت وجود تخلف، شکایت کنند.


انتهای پیام/

برچسب ها: بازار
ارسال نظر