حاشیهنگاری خبرنگار آنا از دومین اجلاس مجلس خبرگان پنجم/ تنها صندلی سرخ سیاهپوش مجلس خبرگان + تصویر
شیما شعاعی، گروه سیاسی- دومین اجلاسیه پنجمین مجلس خبرگان صبح امروز _ سه شنبه 17 بهمن_ در محل سابق مجلس شورای اسلامی که چند سالی است محل تشکیل جلسات خبرگان رهبری است برگزار شد.
در حالی خبرنگاران ساعات 8:55 اجازه ورود به صحن را پیدا کردند که برخی از اعضای این مجلس در صندلی خود نشسته بودند تا زنگ آغار به کار این مجلس نواخته شود. آیت الله جنتی بر صندلی ریاست و آیت الله شاهرودی به عنوان نائب رئیس دوم در سمت چپ رئیس نشسته بودند. صندلی نائب رئیس نخست نیز تا دقایقی بعد از نواخته شدن زنگ آغاز به کار خبرگان رهبری خالی بود و قربانعلی دری نجف آبادی و آیت الله احمد خاتمی نیز در دو سوی انتهایی جایگاه هیات رئیسه نشسته بودند. آیت الله موحدی کرمانی به عنوان نایب رئیس اول، غایب لحظات ابتدایی امروز هیات رئیسه بود که بعد از لحظاتی به دیگر اعضای حاضر پیوست.
صندلی سرخ شماره ۱۲ مجلس خبرگان امروز سیاهپوش و خالی بود. این تنها صندلی خالی این روزهای خبرگان است و سرنوشتش در گرو انتخاباتی میاندورهای است که هیات رئیسه این مجلس قرار است تاریخ آن را نهایی کند تا جایگزین آیت الله هاشمی رفسنجانی مشخص شود. نکته دیگر درباره صندلی سیاهپوش مزین به تصویر آیتالله هاشمی رفسنجانی که توجه حاضران را جلب میکرد تغییر شماره صندلی او بود. تصاویر به یادگار مانده از دوران نمایندگی «آیتالله» در خبرگان، گویای آن است که مرحوم هاشمی رفسنجانی عموما در میانه ردیف نخست، بر یکی از صندلیهای شماره 6 یا 7 مینشسته اما امروز قاب عکس یادگاری او بر آخرین صندلی ردیف نخست تکیه زده بود.
دیگر غایب خبرگان در دقایق ابتدایی،حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری بود که حدود ساعت 9:20 و در هنگام نطق آیتالله جنتی رئیس مجلس خبرگان به همراه حجتالاسلام محمود علوی وارد صحن مجلس خبرگان شد و بر صندلی شماره چهار در ردیف نخست نشست. ورود رئیس جمهوری به صحن خبرگان، سوژه خوبی برای عکاسان فراهم کرد و صدای فلش دوربینها بیش از دقایق قبل فضای مجلس را پر کرده بود.
از دیگر حاضران سرشناس مجلس خبرگان که سوژه عکاسان بودند میتوان به آیات امینی، علمالهدی، سید احمد خاتمی و حجتالاسلام رئیسی اشاره کرد.
رئیس مجلس خبرگان در میانه سخنرانی خود بعد از ورود رئیس جمهوری، در چندین نوبت، حسن روحانی را مورد خطاب قرار داد. آیتالله جنتی در بحث اقتصاد مقاومتی با کلامی تاکیدی و پرسشگرانه گفت: «آقای رئیس جمهوری نیز باید در این زمینه به مردم گزارش عملکرد بدهند تا اگر آنگونه که رهبری در نظر داشتند عمل کردهاند برای مردم بگویند تا رهبری خوشحال شوند و اگر چنین عمل نکردهاند از مردم عذرخواهی کنند و دلایل عدم اجرایی کردن سیاست اقتصاد مقاومتی را بیان کنند».
رئیس مجلس خبرگان در بخش دیگر از سخنان خود نیز بحث نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا را «مصیبت» خواند و تاکید کرد: نظارت بر این انتخابات و احراز صلاحیتها داوطلبان به درستی انجام نمیشود، این مصیبتی است که کشور به آن دچار است.
«فتنه» مفهوم دیگری بود که آیت الله جنتی درباره آن سخنرانی و نسبت به آن ابراز نگرانی کرد. وی گفت: فتنهگران همچنان در جایگاههای مختلف، در داخل و خارج از نظام حضور دارند، آنها بحث «آشتی ملی» را مطرح می کنند تا باز به مجلس بازگردند. وظیفه خبرگان یادآوری این مسائل به مردم است.
آیتالله جنتی در بخش پایانی سخنان خود به درگذشت مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی اشاره کرد و گفت: جای برادر عزیزمان آقای هاشمی خالی است که سالهای متوالی در این مجلس و در سمتهای مختلف نظام جمهوری اسلامی حضور داشتند و زحمات بسیاری برای نظام و انقلاب کشیدند. ایشان از یاران دیرین امام در سالهای قبل و بعد از انقلاب بودند و برای به ثمر نشستن این انقلاب مبارزه کردند و زندان رفتند و امروز عدم حضور ایشان در این مجلس محسوس است.
پس از سخنان رئیس مجلس خبرگان رهبری، آیت الله دری نجف آبادی، دستور کار جلسه امروز خبرگان را قرائت و جلسه غیرعلنی اعلام شد.
انتهای پیام/