صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۴ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۳

6 فناوری که زندگی انسان‌ها را نجات خواهند داد

مهندسان، طراحان و هکرهای جهان جزو آن دسته‌ از افرادی هستند که با توسعه پیشرفته علوم مواد، بیوتکنولوژی و رباتیک سعی در یافتن راهکارهایی دارند تا انسان‌ها را به انسان‌هایی سالم‌تر و با طول عمر بیشتر تبدیل کنند. از پهپادهای آمبولانسی تا لنزهای تماسی که لحظه به لحظه شرایط سلامتی انسان را مانیتور می‌کنند.
کد خبر : 1644

در ادامه به معرفی 6 فناوری آینده‌گرایانه‌ای که روزی منجی زندگی انسان‌ها خواهند بود، می‌پردازیم:


1- سرنگ AStat که در 15 ثانیه خون را بند می‌آورد





زخم‌های جدی همانند زخم حاصل از تیراندازی یا گلوله، نیاز به درمان خیلی فوری دارند و یک ثانیه تاخیر می‌تواند منجر به مرگ فرد شود. XStat یک سرنگ جیبی است که با اسفنج‌های بسیار ریز و فشرده‌شده‌ای پر شده که در عرض 15 ثانیه سطح زخم را می‌بندد و مانع خونریزی می‌شود. زمانی که محتویات این سرنگ به بیمار تزریق می‌شود، این اسفنج‌ها با سرعتی بیشتر از یک تورنیکه یا شریان‌بند، در داخل حفره زخم قرار می‌گیرند و خیلی سریع باد می‌کنند و خون را بند می‌آورند. در واقع، این سرنگ زمان را می‌خرد تا فرد زخمی برای جراحی به بیمارستان منتقل شود.


2- لنزهای تماسی گوگل که شرایط سلامتی بدن را مانیتور می‌کنند





دیابت یکی از بیماری‌های خطرناکی است که از هر 19 نفر در جهان، گریبان یک نفر را گرفته است. کسانی که به این بیماری دچارند، باید به طور مداوم میزان گلوکز خون خود را چک کنند، اما با لنزهای تماسی هوشمندی که توسط لابراتوار مشهور گوگل یعنی «گوگل‌ایکس» طراحی شده است، می‌تواند این تغییرات را در هر لحظه مانیتور کند. این لنزها از یک حسگر مینیاتوری بهره می‌برند که میزان گلوکز خون را اندازه‌گیری می‌کند و از طریق تراشه‌ بی‌سیم که آن هم روی لنز تعبیه شده، علائم حیاتی را در هر ثانیه اندازه می‌گیرد. این لنز روی چشم بیمار قرار می‌گیرد و در واقع، میزان قند خون را در اشک اندازه‌گیری می‌کند و زمانی که سطح گلوکز خون بالا می‌رود، به بیمار هشدار می‌دهد. این لنز در آینده‌ای نزدیک می‌تواند گشایشی بالقوه برای میلیون‌ها دیابتی‌ باشد که مجبورند گاهی تا ۱۰ بار در روز برای اندازه‌گیری قند خون از انگشت‌شان خون بگیرند.


3- پهپاد آمبولانسی که در عرض یک دقیقه کمک‌های اولیه می‌رساند





بنابر آمار جهانی، به طور میانگین 10 دقیقه طول می‌کشند تا آمبولانس‌ها به محل سانحه برسند. اما پهپاد آمبولانس می‌تواند تجهیزات پزشکی و کمک‌های اولیه را در عرض یک دقیقه به فرد سانحه‌دیده برساند. این پهپاد مجهز به یک کیت پزشکی برای تمامی آسیب‌هایی است که ممکن است فرد سانحه‌دیده به آنها احتیاج داشته باشد. این کیت شامل الکتروشوک قلبی، وسیله احیا و دوربینی است که به تیم‌های اورژانس امکان می‌دهد مستقیما خود را به محل حادثه برسانند و تا قبل از رسیدن آمبولانس کارهای پزشکی لازم را انجام دهند.


4- غشایی که ضربان قلب را برای همیشه تضمین می‌کند





محققان دانشگاه ایلینویز با استفاده از یک چاپگر سه‌بعدی موفق به تولید یک پوسته خارجی شده‌اند که می‌تواند ضربان قلب را تقریبا برای همیشه تامین کند. این پوسته نازک کشسان بوده و به منظور کشیده شدن روی قلب مانند یک دستکش طراحی شده است. دانشمندان امیدوارند در آینده بتوانند از این پوسته برای جلوگیری از بروز حمله قلبی در انسان‌ها بهره ببرند. این غشای نازک مجهز به حسگرهایی است که به پیگیری حرکات بافت پرداخته و از سیگنال‌هایی استفاده می‌کنند که سیستم عصبی معمولا به قلب برای تنظیم نبض ارسال می‌کند. همچنین این غشا با یک شبکه تار مانند از الکترود پوشیده شده که با سایر بدن برای تنظیم تپش قلب تعامل می‌کنند.


5- تاتوی نانویی که سطح گلوکز خون را در دیابتی‌ها اندازه می‌گیرد





یکی از محققان دانشگاه کالیفرنیا به تازگی یک سنسور قابل انعطاف ساخته که به کمک جریان الکتریکی خفیف میزان قند خون را اندازه‌ می‌گیرد. بیماران دیابتی که محاسبه قند خون آنها حیاتی است به کمک این روش می‌توانند به راحتی از مواقعی که به تزریق انسولین نیاز دارند مطلع شوند. این ابزار جدید کاملا بی‌خطر است و شامل یک الکترود پرینت شده بر کاغذ تاتو (خالکوبی) موقت است که پس از استفاده می‌توان آن را دور انداخت. این حسگر که تا یک روز دوام می‌آورد، بسیار ارزان خواهد بود و لذا بار مالی سنگینی روی بیماران متحمل نمی‌کند. این تاتو قابلیت ارسال اطلاعات از طریق بلوتوث برای پزشک را در لحظه دارد. محققان امیدوارند که از خالکوبی موقت جدید، علاوه بر تست خون در رهگیری و اندازه‌گیری سطح دیگر ترکیبات موجود در خون همچون متابولیت‌ها، میزان داروها و حتی الکل و مواد مخدر استفاده کنند.


6- پرینتر سه‌بعدی اورگانوو که بافت‌های بدن را چاپ می‌کند





روزانه به طور میانگین 79 نفر نیاز به اعضای بدن قابل کاشت دارند و در این میان، 18 نفر روزانه به دلیل اهدا نشدن اعضای بدن مورد نیازشان جان خود را از دست می‌دهند. اما یک شرکت بیوتکنولوژی در سن‌دیه‌گو فناوری چاپ سه‌بعدی را با نام اورگانوو (Organovo) توسعه داده که وظیفه ساخت و در واقع، چاپ اعضای حیاتی بدن را به عهده دارد. این پرینتر سه‌بعدی تحول عظیمی در صنعت پزشکی ایجاد خواهد کرد.


گروه علم و فناوری آنا


مترجم: نسترن صائبی


انتهای پیام/

ارسال نظر