صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۴ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۵

تشخیص سرطان پستان با هوش مصنوعی گوگل

گوگل که پیش از این با کمک هوش مصنوعی خود تصاویر گربه را شناسایی می‌کرد، گام در مرحله‌ای جدی‌تر گذاشته است به طوری که با هوش مصنوعی اقدام به تشخیص سرطان پستان کرده است.
کد خبر : 164007

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از cnn، گوگل به تازگی اعلام کرد که به نوعی فناوری جدید هوش مصنوعی دست یافته است که با کمک آن می‌تواند سرطان پستان را تشخیص دهد. این یافته‌ها یادآور پیشرفت‌های سریع در زمینه هوش مصنوعی هستند و محققان به دنبال آن هستند تا از این طریق بتوانند بهداشت جهانی را ارتقا بخشند.


گوگل با همکاری محققان دانشگاه هلندی از یادگیری عمیق در هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل هزاران اسلاید از سلول‌های سرطانی استفاده می‌کنند. یادگیری عمیق زمانی اتفاق می‌افتد که کامپیوترها به نحوه‌ای آموزش دیده باشند که الگوها را در مجموعه داده‌های بزرگ تشخیص دهند. این قابلیت برای انجام عملکردهای بصری مانند نمونه‌برداری از سرطان پستان بسیار مفید است.


سالانه 230 هزار مورد سرطان پستان در آمریکا گزارش می‌شود و گوگل امیدوار است با کمک این فناوری به پزشکان در تشخیص بهتر بیماران کمک کند. اما این فناوری هیچ‌گاه جایگزینی برای تشخیص پزشکان محسوب نمی‌شود.


آنچه محققان به این سیستم کامپیوتری آموزش داده‌اند، بخشی از نرم‌افزاری است که به انجام یکی از مجموعه‌های بسیار پیچیده کمک می‌کند. آنها امیدوارند هر روز بیشتر بتوانند از این ابزارها برای کمک به پزشکان در امر تشخیص استفاده کنند.


سیستم هوش مصنوعی گوگل نسبت به سلول‌های سرطان بسیار حساس عمل می‌کند. اما گاهی ممکن است در تشخیص سرطان دچار مشکل شود و چیزهای دیگر را به جای توده‌های سرطانی شناسایی می‌کنند و در اینجا تنها پزشک می‌تواند تشخیص نهایی را اعلام کند که مورد شناسایی شده سرطان است یا خیر.


پیشرفت هوش مصنوعی گوگل همچنان در مرحله تحقیقاتی و آزمایشگاهی به سر می‌برد و مدت‌ها زمان می‌برد تا از این قابلیت بتوان برای تشخیص پزشکی استفاده کرد. اولین الگوریتم‌ها برای تشخیص سرطان طی چند سال آینده آماده می‌شود و استفاده فراگیر از این هوش مصنوعی طی پنج سال آینده امکان‌پذیر خواهد شد.


چنین فناوری مفیدی به ویژه در بخش‌هایی از جهان که با کمبود پزشک روبه‌رو هستند و نیز بیمارانی که به متخصصان برای امر تشخیص دسترسی ندارند، بسیار کارآمد است. هند و چین جزء دو منطقه محروم از این نظر محسوب می‌شوند.


مترجم: ندا اظهری


انتهای پیام/

ارسال نظر