موافقتنامه تجارت ترجیحی ایران و ترکیه اصلاح میشود
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، محمود واعظی در همایش بازرگانان ایران و ترکیه که بعد از ظهر امروز در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد گفت: یکی از اهداف دولت یازدهم حمایت جدی از بخش خصوصی و دخیل کردن آن در اقتصاد است.
وی افزود: دولت یازدهم از زمان روی کار آمدن، فصل جدیدی را در توسعه روابط خارجی کشورها گشوده و در واقع فضای جدیدی را برای بازرگانان تولیدکنندگان و نیز ملت ایران باز کردهاست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه ما معتقدیم کشوری در دنیا موفق است که بتواند با همسایگان خود بهترین روابط تجاری اقتصادی و سیاسی را داشته باشد، اظهار کرد: مشترکات گسترده دینی و فرهنگی دو کشور ایران و ترکیه از جمله مولفههایی است که میبایست برای توسعه روابط همه جانبه میان دو کشور سرلوحه برنامهها قرار گیرد.
واعظی با اشاره به اینکه در طول یکسال گذشته دو رئیس جمهور ایران و ترکیه چهار بار با هم دیدار داشتهاند، تصریح کرد: هم اکنون نیز در حال آماده کردن مقدمات سفر رئیس جمهور ترکیه به ایران هستیم و بنا این است که در این سفر مقدمات توسعه هر چه بیشتر روابط اقتصادی و تجاری دو کشور را فراهم کنیم.
به گفته وزیر ارتباطات، وقت آن رسیده که افق روابط دو کشور ایران و ترکیه به سطحی بزرگتر و عالیتر از قبل برسد و با وجود اینکه مشکلات کوچک در مسیر این روابط هست، ولی با توجه به اعتمادی که هم اکنون در سطح رهبران عالی رتبه دو کشور ایران و ترکیه به وجود آمده، به سادگی میتوان با حل این مشکلات زمینه افزایش مبادلات بازرگانی و اقتصادی را فراهم کرد.
واعظی با اشاره به هدفگذاری ۳۰ میلیارد دلاری مبادلات تجاری ایران و ترکیه از سوی روسای جمهور دو کشور، گفت: اگر بخش خصوصی دو کشور برای توسعه و گسترش مبادلات تجاری حضوری فعال داشته باشند، به طور قطع تحقق هدفگذاری ۳۰ میلیارد دلاری مبادلات بازرگانی دور از دسترس نخواهد بود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه ما نیازمندیم که روابط بانکی را متناسب با شرایطی جدید باز تعریف کنیم، اظهارکرد: حمل و نقل ریلی و نیز روابط بانکی دو کشور باید بیش از پیش تسریع و تسهیل شود.
وی همچنین با بیان اینکه مسیر بازرگان پاسخگوی مراودات بازرگانی ایران و ترکیه نیست، گفت: ما نیاز داریم که مرز جدیدی را برای توسعه مبادلات اقتصادی و تجاریمان با کشور ترکیه فعال کنیم و در این ارتباط نیز وزرای راه دو کشور ایران و ترکیه طی مذاکراتی موضوع را بررسی کردند.
وزیر ارتباطات با اشاره به برخی نگرانیهای به وجود آمده در خصوص اعمال موافقتنامه تجارت ترجیحی میان دو کشور گفت: قرار است پس از اجرایی شدن این موافقت نامه، دو طرف ایران و ترکیه جلسات دورهای برای بررسی مشکلات اجرای آن داشته باشند و متناسب با تامین حداکثری منفعت تجاری دو کشور، مواردی را به این موافقت نامه اضافه کنند.
وی افزود: به هیچ وجه قرار نبوده و نیست که موافقت نامه تجارت ترجیحی دست نخورده باقی بماند، بلکه قرار است این موافقتنامه برای تامین منافع دو طرف اصلاح شود.
انتهای پیام/