مسافران نوروزی سمنان از «چتر وایفای» بهرهمند میشوند/ اجرای آیینهای نوروزی در حاشیه جاده و بازارچهها
حسین خواجه بیدختی مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان در گفتگو با خبرنگار فرهنگی آنا درباره اقامتگاههای بومگردی این استان که در ایام نوروز آماده پذیرایی و اسکان از مسافران نوروزی است گفت: «30 واحد بومگردی در این استان وجود دارد که با در نظرگرفتن تمامی امکانات اقامتی شبانه چیزی حدود 1600 اقامت را شامل میشود.
وی با بیان اینکه در ایام دهه فجر چند هتل در استان افتتاح شد و همچنین قرار است دو هتل دیگر را نیز تا نوروز آماده بهرهبرداری کنیم اظهار کرد: «علاقهمندان به اقامت در استان سمنان و استفاده از واحدهای بومگردی میتوانند با مراجعه به سایت میراث فرهنگی استان لیست تمام واحدها را که بر روی سایت ثبت شده است را ملاحظه کنند و برای اقامت در روزهای مقرر واحدها را رزرو کنند.»
وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی استان سمنان، درباره نمایشگاههای صنایع دستی عنوان کرد: «در ورودی و خروجی 6 شهرستان استان نمایشگاه های صنایع دستی راه اندازی خواهد شد و در این میان همچنین در بازارچه صنایع دستی که همگان آن را بنای قدیمی کارخانه پنبه میشناسند، صنایع دستی استان را عرضه خواهد شد.
بیدختی درباره بناهای تاریخی که در ایام عید قابل بازدید است بیان کرد: «بحث مرمت هیچگاه تمام شدنی نیست. خانه تاریخی کلانتر، خانه طاهری و کاروانسرای میاندشت که بزرگترین کاروانسرای ایران است، را به بخش خصوصی واگذار کردهایم که در حال حاضر کارهای ساماندهی آنها در حال انجام است. مسجد تاریخی امام که از بناهای دوره قاجاریه است در دست مرمت قرار دارد و اکنون کاشیکاری بخشی از آن به اتمام رسیده است. مسجد امام استان نیز که از مساجد چهار ایوانی است از دیگر بناهای تاریخی استان سمنان به شمار میرود که بازدید از آن در ایام عید خالی از لطف نیست. گردشگران نوروزی میتوانند با مراجعه به بناهای در دست مرمت با نحوه بازسازی چنین بناهایی آشنا شوند و ببینند که امور مرمتی با چه سختی انجام میشود.»
وی در سخنانش یادآور شد: «با توجه به موقعیت استان، مجموعه بناهای تاریخی از جمله بسطام در مسیر استان قرار دارد که شخصیتهای مهم و پرشهرتی چون بایزید بسطامی در آنجا هستند. در استان سمنان دو مسجد جامع و امام، امامزاده یحیی، تکیه ناسار، تکیه پهنه، بازار سنتی استان از نقاطی هستند که میتواند مکانی برای بازدید گردشگران نوروزی باشد.»
مدیرکل میراث فرهنگی استان در معرفی جاذبههای گردشگری سمنان گفت: «مسجد امام و مسجد جامع، امامزاده یحیی، تکیهها و بازار قدیمی از جمله مناطق دیدنی استان سمنان به شمار میروند. ضمن اینکه این استان از جاذبههای بصری و طبیعی قابل توجهی نیز برخوردار است. برای مثال شهر نمونه گردشگری شهمیرزاد که شبیه دربند تهران است و از مناطق حفاظت شدهای است که گردشگران به راحتی میتوانند از حیات وحشت این منطقه دیدن کنند.»
وی در خصوص اطلاع رسانی نسبت به خدماتی که در استان سمنان به مسافران نوروزی ارائه میشود گفت: «ما در حوزه اطلاعرسانی وظیفه عمومی و روتینی داریم به طوریکه 200 هزار نسخه اقلام تبلیغاتی از جمله بروشور معرفی استان، نقشه دوطرفه راهها و جاذبههای گردشگری استان و همچنین راههای ایران به مسافران ارائه خواهد شد. همچنین در راستای صرفهجویی در مصرف کاغذ، بخشی از تبلیغات در فضای مجازی انجام خواهد شد به طوریکه امسال با همکاری مخابرات و شرکت همراه اول در 20 نقطه از استان «چتروایفای»راهاندازی کردهایم تا وقتی گردشگری وارد استان میشود تا 500 متر از وایفای و اینترنت رایگان نامحدود استفاده کند.
بیدختی افزود: «از آنجا که اینترنت امروزه نقش بسیار مهمی در جامعه دارد با راهاندازی «چتروایفای» امکانی را فراهم کردهایم تا مسافرانی که مسیر زیادی را میخواهند طی کنند بتوانند ضمن استفاده از اینترنت زمانی را به استراحت بپردازند. این امر شرایطی را ایجاد میکند که گردشگران نورزی توقفی در استان سمنان داشته باشند و حتی از مناطق و جاذبههای استان دیدن کنند. همچنین مسافرانی که در ایام نوروز به استان سمنان سفر میکنند ضمن دریافت پیام خوشامدگویی، میتوانند برنامه جاذبههای گردشگری استان را بر روی گوشیهای همراه خود نصب کنند و با استفاده از 10 گیگ اینترنت رایگان از سفر به این استان و بازدید از جاذبههایش لذت ببرند.»
وی در ادامه سخنانش به نصب 10 بیلبورد و تبلیغات جاده ای اشاره کرد و تاکید کرد: «تابلوهای تبلیغاتی در طول مسیر به معرفی مناطق دیدنی استان میپردازند. در این میان همچنین اقلام تبلیغاتی نیز در نظر گرفته شده که در راستای سفری خاطرهانگیز به گردشگران ارائه میشود برای مثال ما لیوانهای چای در نظر گرفتهایم که با تصاویری که از مناطق استان دارد، خستگی ساعتها سفر را با چای رفع کند. درمیان انواع شکلهای تبلیغاتی استان، لیوانهای چای آماده شده که مسافران با ریختن آب جوش در آن میتوانند از خوردن چای گرم و خوشطعم لذت ببرند.»
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان همچنین بیان کرد:«در نوروز 10 دستگاه بلوتوث سنتر در اماکن پربازدید شهر قرار میگیرد و همچنین با پخش کلیپهای یک دقیقهای در شبکههایی چون دوربین نت و آپارات به معرفی هرچه بیشتر استان خواهیم پرداخت.»
وی در بخش دیگری از سخنانش از ثابت ماندن نرخ بلیتهای اماکن تاریخی سخن گفت و در ادامه اظهار کرد: «بخاطر بالا نرفتن هزینه سفر گردشگران، تغییری در قیمت بلیتها ندادهایم و افزایش بهای بلیتها را به بعد از ایام نوروز موکول کردهایم.»
مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان در خصوص دیگر برنامههای نوروزی به اجرای طرح نوروزگاه اشاره کرد و اضافه کرد: «طرح نوروزگاه به عنوان برنامه سازمان مرکزی ابلاغ شده و قرار است در شهرستانهای استان سمنان آیینهای سنتی مربوط به نوروز اجرا شود تا افزایش نشاط اجتماعی را در پی داشته باشد. در ایام عید آیینهای نوروزی که از استان سمنان به ثبت رسیده است در حواشی جاده و در کنار بازارچههای و... اجرا خواهد شد.
انتهای پیام/