صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۰ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۵

کشف باکتری 3/7 میلیارد ساله

دانشمندان موفق به کشف اثری از یک باکتری شده‌اند که بیشتر از 3/7 میلیارد سال پیش ‌می‌زیسته است. در صورت تائید، این باکتری قدیمی‌ترین فسیل شناخته‌ شده روی کره زمین خواهد بود.
کد خبر : 163326

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceMag، آثار حیات این باکتری در نزدیکی منافذ هیدروترمال، شکاف‌های کف اقیانوس که مواد مذاب موجود در هسته زمین را به اقیانوس‌ها سرازیر می‌کردند، کشف شده است.


در صورت تایید وجود این باکتری، این منافذ که در سطح دیگر سیارات منظومه شمسی هم وجود دارند، تبدیل به مرکز اصلی برای جست‌وجوی حیات در کرات دیگر خواهند شد.


دکتر ماتیو داد، از دانشگاه کالج لندن و یکی از محققان اصلی این کشف تازه، می‌گوید «این خیلی هیجان‌انگیز است که نوعی از حیات بلافاصله پس از شکل‌گیری سیاره زمین، شکل می‌گیرد».


وی می‌افزاید: «این کشف تازه به من امید زیادی می‌دهد که بتوانیم حیات را در دیگر نقاط جهان پیدا کنیم».


محققان می‌گویند که حدس آنها در خصوص حیات این باکتری از آزمایش رگه‌های مواد معدنی مانند آهن در سنگ‌های بسیار قدیمی در ایالت کبک کانادا نشات گرفته است. قدمت سنگ‌های این منطقه دست کم 3/77 میلیارد است و تا 4/28 میلیارد سال هم می‌رسد. تنها پنج نقطه در جهان وجود دارد که در آنها سنگ‌هایی با این قدمت یافت می‌شود.



تصویر نقاشی‌شده از دوره پیشازیستی. احتمالاً در ۱۰۰ میلیون سال ابتدای این دوران، سیارات منظومه خورشیدی، از جمله زمین شکل گرفته‌اند


دکتر دامینو پاپینو، یکی دیگر از محققان اصلی این اکتشاف، سنگ‌هایی را از این منطقه در سال ۲۰۰۸ جمع‌آوری و برای مطالعه به آزمایشگاه برده بود. پس از برش این سنگ‌ها به لایه‌هایی بسیار نازک، رشته‌هایی از سنگ‌های معدنی در آنها کشف شد. اما آنها متوجه فعل و انفعالات شیمایی در برخی از رشته‌های این مواد معدنی- مانند آهن- شده‌اند که با فعل و انفعالات باکتری‌های شناخته‌شده روی آنها یکسان است.


البته بسیاری از دانشمندان متخصص در زمینه گونه‌های اولیه حیات روی کره زمین می‌گویند که هنوز تا اثبات این نظریه راه درازی باقی‌ مانده است و این فعل و انفعالات می‌توانند به علل دیگری غیر از وجودی یک باکتری هم بوجود‌ آمده باشند.


بنا بر باور علمی موجود، زمین کمی بیشتر از 4/5 میلیارد سال سن دارد. سن‌ و سال کهن‌ترین عناصر شناخته‌شده بر آن نیز، که زیرکن‌ها هستند، به 4/3 میلیارد سال پیش باز می‌گردد.


بر اساس یافته‌ها و تحقیقات فعلی، حیات نیز نزدیک به 3/7 تا 3/8 میلیارد سال پیش با سلول‌های پیش‌هسته‌‌ای تک‌یاخته‌ای مانند باکتری‌ها آغاز شد. اما آغاز حیات به شکل‌هایی که برای ما آشنا هستند، خیلی بعد، یعنی تقریبا ۵۷۰ میلیون سال پیش شروع شد: با بندپایان و سپس ماهیان.


پستانداران تازه ۲۰۰ میلیون سال پیش شروع به تکامل کردند و ما ۲۰۰ هزار سال پیش. در نتیجه قدمت «انسان خردمند» (هومو ساپینس) بر زمین، چیزی در حدود چهار هزارم درصد از آغاز آن است.


انتهای پیام/

برچسب ها: باکتری
ارسال نظر