صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۵ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۵
رئیس سازمان پدافند غیرعامل در واحد تهران شمال عنوان کرد:

جهاد علمی دانشگاه‌ها برای مقابله با ابعاد جنگ اقتصادی

معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال با همکاری بسیج استادان این واحد دانشگاهی، «کارگاه پدافند اقتصادی با رویکرد فرهنگ سازی استفاده از کالای ایرانی در راستای اقتصاد مقاومتی» را برگزار کرد.
کد خبر : 163130

به گزارش خبرنگار آنا، سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در این کارگاه با نگاهی گذرا به تهدیدات جنگ اقتصادی و تبیین ابعاد جنگ های قدیم و جدید، محور اصلی جنگ های کلاسیک را تهدید و تهاجم های نظامی دانست و گفت: در دو دهه اخیر با اتفاقاتی که در حوزه فناوری و سرعت تبادل اطلاعات به وجود آمده است، صحنه اصلی رقابت در حوزه اقتصاد متمرکز شده است.


وی افزود: این فناوری ها، بزرگترین پیشرانه اقتصاد هستند چه در حوزه رسانه و چه در حوزه های IT که لازمه آن باز تعریف فرصت ها و تهدیدها است.


رئیس سازمان پدافند اقتصادی کشور ادامه داد: طیف تهدیدهای فناوری، می تواند قابلیت هایی برای کشورها به وجود بیاورد. کشورهایی هستند که ظرفیت ها و ابزار رسانه ها را در اختیار دارند و می توانند در سیطره بر کشورهای دیگر اعمال قدرت کنند که جنگ های مالی و جنگ بانکی از این طیف ها منبعث می شوند و طیف تهدید را از حوزه نظامی به فرهنگ و اقتصاد تغیییر داده اند.


وی با تعریف ابعاد جنگ اقتصادی به عنوان حربه اصلی استکبار خواستار حضور فعال دانشگاهها در شناسایی ابزارهای جنگ اقتصادی و آشنایی کامل مردم و مسئولان از آن، نظریه پردازی و تولید علم مناسب برای مقابله با انواع تهدیدهای اقتصادی شد.


جلالی با تأکید بر بازتعریف نظام پولی، بانکی و ارزی برخورد قاطع قوه قضائیه با مفاسد اقتصادی شد و بر ضرورت جامعه امروز شکل گیری یک جهاد علمی در دانشگاه‌ها برای مقابله با انواع رویکردهای اقتصادی و تهدیدهای مربوطه به آن شد.


در این کارگاه یک روزه دکتر محسن محبی معاون فرهنگی سازمان پدافند غیر عامل نیز با تبیین مولفه های تاب آوری اقتصادی، جایگاه عنصر فرهنگی و فرهنگ سازی در تاب آوری اقتصاد و خاستگاه نظریه اقتصاد مقاومتی و دکتر سمیعی نسب در باب نقش دانشگاهها در حوزه پدافند اقتصادی توضیحات مبسوطی ایراد کرد.


پیش از سخنان سردار جلالی، دکتر علی محمد صفانیا رئیس واحد تهران شمال با تسلیت ایام فاطمیه از دانش آفرینی و علم آموزی ایرانیان از عهد کهن تا به امروز سخن گفت و اظهار کرد: اگر می خواهیم دانشگاه را به جامعه و صنعت نزدیک کنیم تا تولید بر مبنای دانش ملی شکل بگیرد، نیازمند عزم ملی و جهاد علمی هستیم.


دین ما دین زندگی است


امام جمعه موقت تهران هم در کارگاه پدافند اقتصادی از اهمیت نقش بانوان در مدیریت زندگی و مصرف سخن گفت. حجت الاسلام والمسلمین صدیقی در این کارگاه با بیاناتی به تشریح اهمیت فکر و تدبر در دین اسلام پرداخت و گفت: دین ما دین زندگی است دین مسجد نیست.


وی با بیان اینکه فرهنگ وابسته اقتصاد مستقل به بار نمی آورد، ادامه داد: اول فکر دانشگاهی را سالم سازی کنید بعد تخصص به آن بدهید وی با استناد به آیات قرآن گفت: قوی باشید تا فکر جنگ با شما به ذهن هیچ خصمی خطور نکند.


صدیقی با ورود به موضوع اقتصاد مقاومتی و با تبیین مسئله اقتصاد هم در قرآن و هم در روایات از نقش خاص بانوان در مدیریت زندگی و خانواده در باره مصرف و مدیریت خانه سخن گفت.


در این کارگاه دکتر کیانوش فتحی واجارگاه مسئول بسیج استادان واحد تهران شمال با سخنانی هدف از برگزاری کارگاه و اهمیت آن در عصر فعلی را به اطلاع حاضران رساند.


اسداله ابراهیم کنی قائم مقام قبلی بسیج استادان واحد تهران شمال نیز گزارشی از فعالیت های دوران مسئولیت خود را بیان کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر