صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۶ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴

پیام آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به همایش بزرگداشت حافظ/ فرهنگ و ادب این سرزمین، یار و مددکار همه مردم جهان است

همایش بین‌المللی بزرگداشت اندیشه‌های بلند خواجه شمس‌الدین محمد حافظ شیرازی با پخش کلیپی از پیام مقام معظم رهبری به کنگره حافظ در سال 67 و قرائت پیام رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام توسط دکتر سید طه هاشمی آغاز به کار کرد.
کد خبر : 16297

به گزارش خبرگزاری آنا، در ابتدای همایش بین المللی حافظ، دکتر طه هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی، متن پیام آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی را قرائت کرد.


پیام آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی به همایش بین‌المللی بزرگداشت اندیشه‌های بلند خواجه شمس‌الدین محمد حافظ شیرازی به این شرح است:


«یکی از شیرین‌ترین و لطیف‌ترین لحظات زندگی من که بی‌هیچ شائبه‌ای آن را نوعی عبادت می‌دانم، تفکر در اشعار عرفانی بزرگان ادبیات فارسی، از جمله حافظ است که سالهاست بر تارک عرفان ایران اسلامی می‌درخشد و از تلالوی آن اخلاق و فرهنگ انسانی، رنگ اجتماعی می گیرد.








یکی از شیرین‌ترین و لطیف‌ترین لحظات زندگی من که بی‌هیچ شائبه‌ای آن را نوعی عبادت می‌دانم، تفکر در اشعار عرفانی بزرگان ادبیات فارسی، از جمله حافظ است که سالهاست بر تارک عرفان ایران اسلامی می‌درخشد و از تلالوی آن اخلاق و فرهنگ انسانی، رنگ اجتماعی می گیرد.

خدا را شکر که در طول تاریخ تقریباً 700 ساله پس از حافظ تاکنون، مخصوصاً در زمان انقلاب اسلامی، محافل ادبی و عرفانی، خاصه بر محور اشعار حافظ با حضور صاحبدلان صاحب‌نظر و گویندگان و پژوهشگران فرهیخته و اندیشمند برگزار می شود که برگزاری همایش بین‌المللی بزرگداشت اندیشه‌های بلند خواجه شمس‌الدین محمدحافظ شیرازی به همت دانشگاه آزاد اسلامی ادامه آن سنت دیرینه است. محفلی که برپا شده تا جوانان شیفته فرهنگ و ادب، از برکات خرمن ذوقی، فرهنگی، علمی، ادبی و هنری حافظ‌شناسان ایران و جهان، خوشه‌ها برچینند و از رهگذر کرسی‌های نسخه‌شناسی، پرسش و پاسخ و شیوه تتبع در شناخت ابعاد گوناگون شخصیت این رند «به غایت خوبی رسیده»، و از «وَصْمَتِ تفرقه به موهبت جمعیت خاطر نائل آمده»، راه‌های روشن تفکر، تعقل و تدبر در وحدت وجود را بیاموزند.


اینک که به خاطر مشغله‌های سیاسی و کار، فرصت حضور در آن فضای فرهنگی و هنری نمی‌یابم، می‌خواهم با تواضعی راستین به زبان خواجه شیراز بگویم «پیام دوست شنیدن سعادت است و سلامت» و امیدوارم سخنان دلنشین و دقایق پژوهش‌های ارزشمندتان را در ویژه‌نامه همایش مطالعه نمایم.


ضمن آرزوی موفقیت برای همه شما فرهیختگان در این همایش چهار روزه در تهران و شیراز، سعادت سلامت و عزت روزافزون همه زحمت‌کشان عرصه فرهنگ و ادب را از خداوند بزرگ مسئلت می‌‌نمایم و از دکتر حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، معاونت فرهنگی و اجتماعی، شورای علمی، مدیریت اجرایی و بین‌المللی و همه واحدهای دانشگاهی که مستقیماً مشارکت داشته‌اند و همچنین سازمان‌هایی که حمایت فکری و فرهنگی خویش را در تحقق این هدف بلند مبذول داشته‌اند، مخصوصاً از مسئولین مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، تشکر و قدردانی می‌کنم.


حافظ‌‌پژوهان خارج از کشور نیز با یقین بدانند که ایران خانه دوم آنهاست و فرهنگ و ادب این سرزمین، یار و مددکار همه مردم جهان و آرزومند آن است که صلح و تفاهم و هم‌زیستی و احترام راستین بر همه شئون زندگی جهانیان روشنی ریزد که رسیدن به این هدف عالی و مقدس از نظر حافظ که دست‌پروده عنایت حضرت حق است، امکان‌پذیر تواند بود.


سلطان و فکر لشکر و سودای تاج و گنج


درویش و امن خاطر و کنج قلندری


یک حرف صوفیانه بگویم، اجازت است؟


ای نور دیده صلح به از جنگ و داوری


در عرفان، تمام اضداد و متقابل‌ها به وحدت می‌رسند و کثرت و اختلاف برمی‌خیزد. خواجه شیراز در اشعارش بدین نکته اشاره می‌کند که ذات حق از شدّت ظهور، ناشناخته است و هر عرفانی به وجهی در خم گیسوی آن محبوب گرفتار، آنگاه که همه اضداد و متقابل‌ها به وحدت نائل آمدند، جمعیت خاطر پدید گشته، وصمت تفرقه از میان برمی‌خیزد. بدیهی است در اندیشه حافظ «پریشانی» بار معنایی مثبت دارد، نه منفی و هرگز مترادف با «تفرقه» نیست و در مفهوم گسترده پریشانی، هنرها نهفته است و سرانجام باید گفت که «الشعرا امراء الکلام» و «انّ من الشعر لحکمة» و خواجه شیراز با اندیشه‌های بلند و ربانی فاخر، در ادب و فرهنگ جهان، جاودانگی خود را امضا کرده و به عنوان جوهره هنر شناخته شده است.


قلندران حقیقت به نیم جو نخرند/ قبای اطلس آن کس که از هنر عاریست


اکبر هاشمی رفسنجانی ـ رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام»


انتهای پیام/

ارسال نظر