صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۶ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۵
در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره جهادگران علم و فناوری

رئیس سازمان بسیج علمی: امیدواریم پیوند دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان بسیج باعث رشد علمی بیشتر کشور شود

مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره جهادگران علم و فناوری صبح امروز باحضور دکتر حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر حسین قدیانی رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری، سرلشکر فیروز آبادی، نمایندگان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مخترعان در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
کد خبر : 162951

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در این مراسم رئیس سازمان بسیج علمی کشور گفت:‌ انقلاب اسلامی در دورانی که در نظام بین‌الملل به یک دوران دو قطبی بر پایه موازنه تسلیحات هسته‌ای معروف بود شکل گرفت. در آن دوران اگر هر ساختار سیاسی می‌خواست دگرگون شود به ناچار به واسطه هژمونی قدرت‌های غرب و شرق باید تابعیت یکی از این دو ابر قدرت (سوسیالیسم و لیبرالیسم) را می‌پذیرفت.


قدیانی ادامه داد: اما انقلاب اسلامی که شکل گرفت شعارش نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی بود و این نشان دهنده این بود که این انقلاب به دنبال احیای تمدن اسلامی است. انقلاب اسلامی یک انقلاب تمدن‌ساز است و برای اینکه بتواند الگویی برای کشورهای جهان باشد باید بتوانیم فرهنگ اسلامی را در جامعه پیاده‌سازی کنیم و لازمه این پیاده‌سازی تولید علم بومی متناسب با فرهنگ اسلامی است.


او افزود: ‌انقلاب اسلامی چاره‌ای جز این ندارد که در راستای علوم گام بردارد تا بتواند عدالت اجتماعی و اقتصاد اسلامی و ... را در جامعه پیاده کند و این خیلی با علوم غربی هم‌نوایی ندارد.


رئیس سازمان بسیج علمی گفت:‌ بنابراین باید کمر همت را بست و از فرهنگ اسلامی صیانت کرد و لازمه این صیانت تولید علم بومی است. امروز جمهوری اسلامی با چالش‌های زیادی روبرو است که برای حل آنها باید از روش‌ها و منش‌ها و ایده‌های مبانی توحیدی بهره‌ ببریم و معادلات برگرفته از جهان‌بینی اومانیسم را به هم بریزیم. ما نیازمند این هستیم که یک حرکت اساسی در تولید علم نافع برای جمهوری اسلامی داشته باشیم.


قدیانی در ادامه گفت:‌ امروز علوم مختلفی در حال بهره‌برداری است اما بخش عمده‌ای از علومی که به کار گرفته می‌شود انسان را به صلاح و فلاح نمی‌رساند، بنابراین علمی مفید است که انسان را به کمال برساند.


او افزود: به نظر می‌رسد نگاه‌های جدید به حوزه علم به ویژه علوم انسانی می‌تواند دگرگونی‌های جدی را ایجاد کند و این رسالت برعهده کسانی است که پذیرفته‌اند از این انقلاب صیانت کنند. بسیج هر وقت وارد صحنه‌ای شده است باعث رشد و نمو و حرکت‌های جدی شده است که امیدواریم بر اساس دستورات رهبری در حوزه علمی هم بسیج گام‌های اساسی بردارد.


قدیانی به نحوه برگزاری چهارمین جشنواره جهادگران علم و فناوری هم اشاره کرد و گفت:‌ این جشنواره با همکاری خوب دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد امیدواریم دانشگاه آزاد اسلامی و بسیج که هر دو مولود بعد از انقلاب هستند پیوندشان باعث شود که رشد علمی با شتاب بیشتری توسعه پیدا کند.


رئیس سازمان بسیج علمی از مشارکت و همراهی دانشگاه آزاد اسلامی در این حرکت تشکر کرد و گفت:‌ روز گذشته در این نمایشگاه که در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد با موافقت وزیر علوم مقرر شد قرارگاه مشترک جهاد علمی شکل بگیرد و شاهد این باشیم که با مشارکت بخش‌های علمی کشور یک هم افزایی را در مجموعه فعالیت‌های علمی داشته باشیم.


به گفته قدیانی بیش از دو هزار طرح از سراسر کشور به دبیرخانه بسیج علمی ارسال شده است که در نهایت 270 طرح انتخاب و در این نمایشگاه عرضه شده‌اند. امروز در مراسم اختتامیه قرار است از محققان دانشگاه آزاد اسلامی که کارهای فاخری را انجام داده‌اند و همچنین 4 خانه نخبگان، 6 پایگاه بسیج علمی برتر، 8 طرح برتر نمایشگاه، دو مرکز هدایت و حمایت و از خانواده‌های شهدای علمی کشور تجلیل شود.


رئیس سازمان بسیج علمی در پایان ابراز امیدواری کرد که این حرکت فقط به عنوان یک نمونه از این باشد که قدردان همه مخترعان باشیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر