صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۶ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۵
بساق‌زاده خبر داد:

رشد 20 درصدی فروش داخلی محصولات پتروشیمی

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت:‌ با اجرای الگوی مصرف هر ساله مصرف محصولات پتروشیمی در داخل کشور افزایش پیدا می‌کند و در همین راستا شاهد رشد 20 درصدی فروش داخلی محصولات پتروشیمی در کشور بوده‌ایم.
کد خبر : 162680

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، علی محمد بساق‌زاده مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی در هفتمین جشنواره تعالی صنعت پتروشیمی گفت: باید تلاش کنیم تا در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی بهینه سازی مصرف انرژی در کشور برجسته باشد.


وی به راه‌اندازی بزرگترین بخش خط اتیلن غرب در زمان تحریم اشاره کرد و افزود: این خط بدون حضور خارجی‌ها اجرا، راه‌اندازی و بهره‌برداری شد به طوری که کارشناسان خارجی متعجب مانده بودند.


بساق‌زاده به برگزاری هفتمین جشنواره تعالی پتروشیمی اشاره کرد و افزود:‌ با بررسی وضعیت سازمان می‌توان نقاط قوت و ضعف را شناسایی کرد تا شناخت بهتری وجود داشته باشد.


وی مدل تعالی سازمانی را مدلی جاری دانست و ادامه داد: امسال با توجه به اهداف اقتصاد مقاومتی وضعیت پتروشیمی‌های کشور بررسی شد و از همین رو این مدل با شعار سال یعنی اقدام و عمل هماهنگی دارد.


مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ادامه گفت:‌ اگر معیارهای اقتصاد مقاومتی در دستور کار قرار داشته باشد می‌توان فهمید که یک سازمان عدالت بنیان است و با معیارهای صحیح و درون‌زا می‌تواند انعطاف‌پذیر و پویا باشد تا فرصت‌های لازم را در اقتصاد فراهم کند.


وی ادامه داد: با توجه به این معیارها می‌توانیم بفهمیم عملکرد هر شرکت در سال گذشته چگونه بوده است.


به گفته بساق‌زاده حمایت از عوامل تولید در پتروشیمی همواره در دستور کار بوده و توجه به برنامه‌ریزی منابع در راستای تحقق اهداف استراتژیک مورد توجه جدی قرار دارد.


وی منابع انسانی را یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر مجتمعی دانست و گفت:‌ توسعه دانش و قابلیت کارکنان می‌تواند در رسیدن به اهداف کمک کننده باشد و منابع انسانی هر سازمان مشارکت و توانمندسازی لازم را کشف کند.


مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی به ارتباط اثربخش با شرکا اشاره کرد و افزود:‌ همکاری‌های لازم در این زمینه انجام شده و در همین مورد در این جشنواره 12 شرکت بالادستی نیز ارزیابی شده‌اند. همچنین صنعت پتروشیمی در این قسمت سرمایه‌گذاری‌های لازم را انجام داده است.


وی با اشاره به مدیریت منابع مالی در صنعت پتروشیمی افزود: به طور مثال پروژه‌ای 400 میلیون دلاری بدون وام مستقیم اجرا شد و با حضور فعال خود در بورس توانست در چند دقیقه جذب سرمایه داشته باشد.


بساق‌زاده ادامه داد: علاوه‌بر آن در تلاشیم تا با مذاکرات صورت گرفته منابع خارجی لازم را برای توسعه صنعت پتروشیمی فراهم کنیم.


وی به حمایت از تولید داخل اشاره کرد و گفت: تامین‌کنندگان و سازندگان داخلی تعامل مناسبی با صنعت پتروشیمی داشته‌اند، به طور مثال می‌توان به شرکت فراسان پمپ ایران و اوتیسی اشاره کرد.


مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: با وجود آنکه صنعت پتروشیمی بالاترین قیمت مواد پالایشی و گاز را به عنوان خوراک دریافت می‌کند اما این صنعت توان آن را دارد که بیشترین ارزش افزوده را برای کشور به دنبال داشته باشد و از همین رو تاثیر زیادی را در پروژه‌های بالادستی و پایین دستی خواهد داشت.


وی به استقرار مدیریت انرژی (ISO 50001) اشاره کرد و افزود: در صنعت پتروشیمی به دنبال ایجاد ساختار مدیریت انرژی برای استفاده بهینه هستیم.


بساق‌زاده تاکید کرد: لازم است تا در جوار هر صنعت نفتی در کشور یک مجتمع پتروشیمی وجود داشته باشد، زیرا از طریق گازهای همراه نفت می‌توانیم خوراک مطلوبی را برای صنعت پتروشیمی داشته باشیم. این همان کاری است که با جمع‌آوری گازهای مشعل در خوزستان انجام شد و به واسطه آن پتروشیمی‌های بندر امام و مارون تاسیس گردید.


وی موجودی انبارها را 2درصد دانست و گفت:‌ بهینه‌سازی موجودی انبارها در دستور کار قرار دارد و این 2 درصد نیز برای آن نگهداری می‌شود تا در شرایط نوسان بازار وارد عمل شده و از تکانه‌های شدید جلوگیری کند.


وی به خط لوله اتیلن غرب اشاره کرد و گفت: در شرایط سخت اقتصادی توانستیم مسیر مشخصی از جنوب تا شمال غرب کشور ایجاد کنیم و استفاده بهینه از امکانات را در دستور کار خود قرار دهیم.


بساق‌زاده ادامه داد: 50 درصد شرکت‌هایی که در این جشنواره شرکت کرده‌اند شرکت‌های بالادستی و یا پشتیبان این صنعت بوده‌اند و در 7 سال گذشته چیزی حدود 30 تا 60 درصد پیشرفت را در این جشنواره شاهد بوده‌ایم.


وی با اشاره به اینکه در سال 1404 ایران باید به عنوان قدرت اقتصادی، علمی و فناوری منطقه تبدیل شود، افزود: برای رسیدن به این هدف محور قرار دادن رشد و بهره‌وری اقتصادی و تقویت عوامل تولید و توانمندسازی مورد توجه است.


به گفته بساق‌زاده هر سال شاهد پیشرفت این جشنواره بوده‌ایم و از تجربه سال‌های گذشته استفاده کرده‌ایم.


وی در پایان افزود: ارزیاب‌های این جشنواره اغلب متخصصان داخلی هستند که با دقت فراوان موارد مهم را در دستور قرار داده‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر