افزایش 63 درصدی جرائم در فضای مجازی/ ادمینهای کانالهای تلگرامی که در ارشاد ثبتنام نکردهاند فراخوانده میشوند
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سردار کمال هادیانفر در حاشیه اولین همایش ملی «رویارویی با جرائم سایبری؛ چالشها و راهکارها» با بیان اینکه در حوزه حقوق سایبری قوانین مربوط به سال 88 است که روزآمدی و بازدارندگی لازم در خصوص جرائم نوظهور با توجه به توسعه فناوری اطلاعات را ندارند، اظهار کرد: در این خصوص باید قوانین بازنگری شود. امروز ما در کشورمان در خصوص تغییر آیپیها از ورژن 4 به 6، پولهای مجازی و موضوعاتی از این دست قانونی نداریم و از قوانین گذشته استفاده میکنیم و باید در این خصوص قوانین جدید تدوین شود.
رئیس پلیس فضای سایبر ناجا با بیان اینکه در ماده 52 قوانین رایانهای بعضی از موضوعات مطرح شده است، اضافه کرد: در برخورد با بعضی از موضوعات مقامات قضائی دچار چالش شدهاند و برخی از قوانین بازدارندگی لازم را ندارند.
هادیانفر با بیان اینکه هماکنون جرائم سایبری در فضای کشور بیش از 63 درصد افزایش داشته است، تصریح کرد: علیرغم افزایش کشفیات با توجه به افزایش فضای کاربری و رشد زیرساختها شاهد رشد جرائم سایبری هستیم.
وی با بیان اینکه یکی از معضلات شبکههای اجتماعی هستند که از هیچ قانون خاصی پیروی نمیکنند، اضافه کرد: شبکههای بیگانه یکی از گلهمندیها است این گلهمندی نه تنها در کشور ما بلکه نوعا در سایر کشورها وجود دارد زیرا طراحان این شبکهها با قوانین مربوط به کشور خودشان این فضا را اداره میکنند.
آخرین وضعیت ساماندهی کانالهای با ظرفیت بیش از 5 هزار نفر
رئیس پلیس فضای سایبر ناجا با اشاره به آخرین وضعیت ساماندهی کانالهای تلگرامی با ظرفیت بیش از پنج هزار نفر، توضیح داد: هم اکنون چهار هزار ادمین کانال تلگرامی به وزارت ارشاد مراجعه و کانالهای خود را ثبت کردهاند. پیشبینی میشود 11 هزار کانال تلگرامی با ظرفیت بالای پنج هزار نفر در کشور فعالیت داشته باشند به همین دلیل این روند ادامه دارد و ادمین این کانالها باید اطلاعات خود را در سامانه شماد وزارت ارشاد ثبت کنند.
به گفته هادیانفر کسانی که برای ثبت کانالهای تلگرامی خود اقدام نکنند به طور حتم فراخوانده میشوند.
افزایش 40 روزه کشف جرائم
وی با بیان اینکه در گذشته جرائم کمتر از چهار روز کشف میشد، گفت: اما امروز نُرم کشف جرائم در دنیا به 44 روز افزایش پیدا کرده است و این نشان دهنده آن است که جرائم دارای پیچیدگیهای فراوان شدهاند.
به گفته وی عمر فناوری اطلاعات کمتر از سه ماه است و به همین دلیل نمیتوان از قوانین ثابت برای برخورد با آن استفاده کرد.
نبود قوانین مشخص در خصوص برخورد با پول مجازی در کشور
رئیس پلیس فضای سایبر ناجا با بیان اینکه هم اکنون بیش از 63 نوع پول مجازی وجود دارد، عنوان کرد: در برخی از کشورها داد و ستد این نوع پولها آزاد است اما در برخی دیگر از کشورها به دلیل ارتباطات پنهانی که این پولها به وجود میآورد و موجب تسریع در تخلفات میشوند استفاده از این پولها غیر قانونی است اما در کشور ما در این خصوص قانونی وجود ندارد و باید برای آن چارهای اندیشیده شود.
به گفته هادیانفر هم اکنون هر بیتکوین توسط هکرها در کشور ما بیش از هزار دلار خرید و فروش میشوند.
انتهای پیام/