صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۷ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۵
مدیر کل نظارت بر فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو خبر داد

پفک و سوسیس در گروه کالاهای آسیب‌رسان به جامعه/ پروانه بهداشت و «سیب سلامت» دست‌آویز سیاه‌نمایی شده‌اند

مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو به شایعات منتشر شده با موضوع پروانه بهداشت و "سیب سلامت" واکنش نشان داد.
کد خبر : 161758

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان غذا و دارو، بهروز جنت، مدیر کل نظارت بر فراورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: متاسفانه هر از چند گاهی خواسته یا ناخواسته، با غرض یا بی غرض، آگاهانه یا ناآگاهانه و به قصد خدمت یا خیانت مطالبی تشویش کننده اذهان عمومی در فضاهای مجازی منتشر می‌شود که نشانه‌های آشکاری از خلط مبحث در آن‌ها وجود دارد و این‌بار علی رغم اقدامات قابل قبول سازمان غذا و دارو که مورد تائید مردم و مسئولان است ظاهرا موضوع پروانه بهداشت و سیب سلامت موضوعاتی است که باید دست آویز سیاه نمایی‌های مکرر قرار گیرد.


جنت اضافه کرد: اندک جستجویی در فضای مجازی، جستجوگر را با مطالبی از مسئولان سازمان غذا و دارو در خصوص کالاهای آسیب رسان به سلامت مواجه می‌کند که به صراحت چه به‌صورت کلی و چه مصداقی درباره تفاوت صدور پروانه بهداشت با سیب سلامت مشهور به " نشان ایمنی و سلامت" سخن گفته‌اند.


وی در توضیح بیشتر بیان کرد: مشاهده نشان و لوگوی سازمان غذا و دارو بدین معناست که محصول پروانه تولید را بر اساس ضوابط دریافت کرده است. در حالی که نشان سیب سلامت معنایی فراتر از صرف دریافت ضوابط داشته و مفهومش این است که فراورده مذکور شرایطش به‌گونه‌ای بوده که علاوه بر پروانه ساخت موفق به اخذ گواهینامه سلامت و ایمنی نیز شده است.


این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه محصولاتی مانند انواع اسنک و پفک و چیپس، فراورده‌های پروتئینی مانند سوسیس و کالباس همبرگر و نیز نوشابه‌های گازدار به همراه محصولاتی دیگر که در ماده 37 قانون پنجم توسعه آمده است در گروه کالاهای آسیب رسان به سلامت قرار گرفته است، تصریح کرد: توصیه عمومی ما همواره عدم مصرف یا مصرف حداقلی آنهاست و این توصیه نیز صرفا هشدار تغذیه‌ای بوده و به معنای ممنوعیت مصرف نیست کما اینکه این رویه، روشی معمول در کشورهای مترقی است. اصولا فلسفه وجودی درج چراغ راهنمای تغذیه بر محصولات غذایی نیز بدین منظور بوده است.


جنت در خصوص آبلیمو و سرکه‌های تولیدی که به گفته وی حضور پر رنگی در سر فصل شایعات اخیر دارند، عنوان کرد: بر واحدهای تولید کننده این محصولات نیز همانند سایر فراورده‌ها نظارت دائم مسئولان فنی و نیز معاونت‌های غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور حاکم است که با سخت‌گیری تمام، کوچکترین تخلفی را بر نمی‌تابند.


وی تاکید کرد: محصولات این چنینی در طرحی کشوری تحت عنوان PMS، سالانه مورد آزمون و پایش سختگیرانه قرار می‌گیرند و در صورت مشاهده هرگونه ناهمگونی با ضوابط، با آنها برخورد قانونی لازم به‌عمل می‌آید.


مدیر کل نظارت بر فراورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ادامه داد: مسئولان غذا و دارو به مردم و مصرف کنندگان محصولات سلامت، به‌صورت مستمر توصیه می‌کنند که اطلاعات مطمئن و قابل وثوق را از منابع و مراجع رسمی دریافت کنند زیرا فضای مجازی و امکان دسترسی سریع و راحت به ابزار رسانه هیچ انسان باهوشی را نسبت به خطر باور هر خبر و مطلب بی اساسی توجیه نمی‌کند.


انتهای پیام/

برچسب ها: بهروز جنت
ارسال نظر