چهره ماندگار علمی کشور: با توسعه تعاملات، زمینه را برای حضور پژوهشگران جوان فراهم آوریم
به گزارش خبرنگار آنا، دکتر احمد مجد دبیر علمی همایش در آیین افتتاحیه این مراسم، هدف از برگزاری همایش را فراهم ساختن بستری برای گردهم آمدن محققان و گفت و گوی علمی زیست شناسان به منظور تبادل آخرین یافته های علمی و ایجاد فرصت برای پژوهشگران جوان عنوان کرد و با اشاره به گسترش علوم مختلف از جمله بیو شیمی، بیو فیزیک، بیومکانیک ، بیوانفورماتیک و ... با تبیین اهمیت علم زیست شناسی و تأثیر آن در حیات بشری، خواستار توجه بیشتر مجامع علمی و تحقیقاتی به این رشته مهم علمی شد.
رئیس دانشکده علوم زیستی واحد تهران شمال و چهره ماندگار علمی کشور، مأخذ تمام علوم را ذات اقدس الهی مطرح کرد و گفت: از مجموعه سالها تجربه از زیست شناسی، سلولی و مولکولی به شگرف هایی در عالم خلقت دست یافته ایم که در تمام عالم آن، رهیافت قلب مطمئن به خالق یکتا است.
وی مشخصه قابل توجه در این کنفرانس را شرکت پژوهشگران جوان با ارایه مقاله ها و پوسترهای وزین و حاوی مطالب جدید علمی و کاربردی دانست و طرح سولات علمی دقیق از سوی حضار و اعضای پنل ها و آمادگی بسیار خوب پژوهشگران برای پاسخگویی به سوالات را از شاخص های بارز این همایش برشمرد.
مجد با اشاره به توانمندی های علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال و تجمیع آن در سایت حکیمیه با تأکید بر هدفمندی علم آموزی و انتقال دانش به آیندگان، از زحمات دست اندرکاران این واحد و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبه تهران شمال در برگزاری همایش تشکر و اظهار کرد: به زودی مقالات برگزیده در مجله معتبر علمی درون واحد منتشر در پایگاه sid نمایه خواهد شد.
کم توجهی به علوم پایه زنگ خطری برای آینده علمی کشور است
دکتر امیر عبداله مهرداد شریف، معاون پژوهش و فناوری واحد تهران شمال هم در این همایش با اشاره به جایگاه ارزشمند علوم مختلف در زندگی بشری، از کم توجهی به برخی از علوم و رشته ها منجمله علوم پایه انتقاد کرد.
وی گفت: بعد از انقلاب صنعتی و تغییر رویکرد بشر به سمت صنعتی شدن، کسی باور نمی کرد که علوم زیستی به یکی از ارکان مهم فناوری نوین تبدیل شود. بخش مهمی از اختراعات بشری حاصل شبیه سازی از موجودات زنده است که محققان زیستی متخصص آن هستند علوم زیستی در کنار دانش های دیگر و تکمیل علوم مختلف اثرات شایان توجهی در صنعت و اقتصاد جوامع بشری به جا گذاشت. اما بی توجهی به علوم پایه در کشور چه به طور دانسته یا نادانسته موجب کاهش متخصصین این حوزه در آینده نزدیک میشود در حالی که با تورم نیروی انسانی در رشته هایی روبرو خواهیم شد که در لایه دوم و سوم قرار دارند.
این مقام مسئول کم توجهی به علوم پایه در دانشگاه ها را زنگ خطری دانست که در آینده آثار جبران ناپذیری برجا خواهد گذاشت و کشور را بیشتر از پیش به مصرف کننده فناوری تبدیل می کند تا دارنده نوآوری و این خطر توان ابتکار عمل را در آینده اقتصادی کشور کاهش خواهد داد.
شریف با اشاره به تاریخچه تأسیس واحد تهران شمال و رویکرد آن در ایجاد رشته های علوم پایه در اولویت اول سخن گفت و ادامه داد: اگر مدعی تکنولوژی در منطقه و خاورمیانه هستیم باید از توجه به علوم پایه و حمایت از آن غافل نشویم.
معاون پژوهش و فناوری واحد تهران شمال با اشاره به تأسیس بزرگترین مجتمع آزمایشگاه خاورمیانه در واحد تهران شمال، که در فضایی بالغ بر 24 هزار متر مربع و با یک هزار و 580 متر سکوبندی آزمایشگاهی با بالاترین استانداردها ساخته شده است، این موفقیت را موید مدیریت توانمند مدیران دانشگاه آزاد اسلامی برشمرد و کلیه محققان و پژوهشگران را برای اعتلای دانش ایران اسلامی فراخواند.
برابر اعلام دبیر علمی همایش 270 مقاله علاوه بر واحد های مختلف دانشگاه آزاد اسلامی، از دانشگاههای فردوسی مشهد، شهید بهشتی تهران، خوارزمی، تربیت مدرس، دانشگاه سیستان و بلوچستان، پیام نور تهران و دانشگاه ساری به دبیر خانه کنفرانس ارسال شده بود که از آن بین 18 مقاله به صورت سخنرانی و 120 مقاله به صورت پوستر در روز همایش ارایه شد.
این همایش در 4 بخش بیوشیمی، بیوفیزیک، بیوشیمی فیزیک ژنتیک، میکروبیولوژی، علوم گیاهی، علوم جانوری و اشتقاقات آنها، روز پنجم اسفند در سالن اجتماعات دانشکده مدیریت و علوم انسانی واحد تهران شمال برگزار شد.
در این همایش پیام دکتر کریم زارع، رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبه دانشگاه آزاد اسلامی توسط دکتر محمد جواد شکوری، رئیس باشگاه پژوهشگران جوان واحد تهران شمال قرائت و از برگزیدگان و نخبگان علمی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان این واحد و همچنین مقالات و پوسترهای برتر تجلیل شد.
انتهای پیام/