صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۰ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۵

رشد ۵۵ درصدی صادرات ریلی از ابتدای سال جاری/ جابه‌جایی ۱۰ میلیون تن کالا از طریق خط‌آهن

رئیس کمیته ترانزیت راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: بخش صادرات از طریق راه آهن در ۱۱ ماهه امسال با رشد ۵۵ درصد روبرو بود و ۱۰ میلیون تن کالا جابجا شد.
کد خبر : 161384

به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران، «حسین عاشوری» در یازدهمین نشست کمیته ترانزیت عنوان کرد: عمده ترین محصولات صادراتی در این مدت سیمان، سنگ آهن، زغال سنگ و کاشی بود که سیمان با برخورداری از بیشترین سهم به ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان، پاکستان و ترکیه صادر شد.


وی درباره کالاهای وارداتی عنوان کرد: گندم، سنگ معدن روی، پنبه، کود سولفات، کنجاله و جو از محمولات وارداتی است.


عاشوری اضافه کرد: قزاقستان، ازبکستان، ترکمنستان و ترکیه مبادی اصلی وارداتی بودند و ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا در این مدت وارد شده است.


رشد ترانزیت همه اقلام جز گوگرد ترکمنستان


عضو هیات مدیره راه آهن گفت: در ۱۱ ماهه امسال محصولات ترانزیت شده شامل کود، پنبه، سوخت، صفحات چوبی، گوگرد، سنگ معدن، شمش آلومینیوم و کانتینر بود که در همه اقلام بجز گوگرد ترکمنستان با رشد ترانزیت روبرو شدیم.


وی افزود: کشورهای آسیای میانه مانند ازبکستان و ترکمنستان بیشترین سهم را در تناژ حمل و نقل ترانزیتی به عنوان کشور مبدا به خود اختصاص داده اند.


عاشوری بر توسعه ترانزیت بین هند و روسیه از طریق راهگذر شمال- جنوب، جذب بارهای خلیج فارس به دریای سیاه از طریق ایران- جمهوری آذربایجان- گرجستان و همچنین جذب محمولات نفتی ترانزیتی


عراق تاکید کرد و گفت: تا ۲ هفته آینده برای بازنگری درباره تعرفه و همچنین کوتاه تر شدن زمان سیر برای ترانزیت جلسه مشترک سه جانبه با کشورهای روسیه و جمهوری آذربایجان برگزار می کنیم.


عاشوری از بهره برداری از محور ریلی آستارا- آستارا تا ۲ ماه آینده خبر داد و گفت: برای فعال سازی راهگذر اینچه برون نیز با همکاری سازمان همکاری اقتصادی اکو نشست سه جانبه ای بین راه آهن های ایران، ترکمنستان و قزاقستان برگزار شد.


وی اضافه کرد: خوشبختانه قدم های خوبی در بحث کاهش تعرفه برداشته شده است که از آن جمله می توان به تفاهمنامه ایران و قزاقستان برای جذب بار و اعطای تخفیف به حمل کالای صادراتی و ترانزیتی اشاره کرد.


رئیس کمیته ترانزیت راه آهن فعال ترین مرزهای کشور در امر ترانزیت، صادرات و واردات را سرخس، بندرعباس، رازی، اینچه برون، جلفا و میرجاوه اعلام کرد و گفت: در ۱۱ ماه گذشته مرزهای رازی و میرجاوه رشد خوبی را در این سه بخش داشتند.


به گفته وی، ۹۶ شرکت در حمل و نقل ترانزیت فعالیت دارند که ۹۳ درصد حمل و نقل توسط ۲۰ شرکت فعال محقق شده است.


گمرک ایران در آخرین گزارش عملکرد تجارت خارجی کشور اعلام کرد در ۱۰ ماهه امسال صادرات غیرنفتی به ۳۵ میلیارد و ۲۷۰میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۸.۳۷ درصد افزایش یافت و نشان از تراز مثبت تجاری است.


انتهای پیام/

ارسال نظر