صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۵ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۵
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری:

قوانین کمیت‌گرایانه وزارت علوم نیاز به بازنگری دارد

مراسم اختتامیه شانزدهمین جشنواره پایان‌نامه سال دانشجویی صبح امروز با حضور دکتر حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی و حجت‌الاسلام والمسلمین محمد محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.
کد خبر : 161106

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در این مراسم رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با انتقاد از این جشنواره که فقط حوزه علوم انسانی را پوشش داده است، گفت:‌ «با اینکه ما خیلی علاقه‌مندیم که به حوزه علوم انسانی بپردازیم اما اینکه عرصه‌های دیگر مورد توجه قرار نگرفته است یک نقص تلقی می‌شود و جای انتقاد دارد. اهمیت علوم انسانی در رشد کشور به ویژه در بعد تمدنی بسیار آشکار است اما نباید در رشته‌های دیگر در حوزه‌های پزشکی، صنعتی، فنی و ... غفلت شود.»


محمدیان ادامه داد: «ویژگی‌ اهل تقوا این است که همیشه به دنبال علم نافع هستند. اگر علم، علم باشد حتما مفید است اما اینکه همه علوم نافع باشند هنوز جای بحث وجود دارد. منظور از علم نافع علمی است که بالاترین اولویت‌ها را برای ما داشته باشد. متاسفانه بیشتر پایان‌نامه‌ها بعد از نوشتن بایگانی می‌شوند و حتی خود دانشجویان هم حاضر نیستند بعد از نگارش حتی یک بار آن‌ها را بخوانند.»


او افزود:‌ «بسیاری از استادان راهنما و مشاور هم حتی پایان‌نامه‌های دانشجویان را نمی‌خوانند و این از جلسات دفاع کاملا مشخص است. واقعا اگر استادی بخواهد 20 پایان‌نامه را در دانشگاه‌های دولتی و تعداد زیادی را هم در دانشگاه‌های غیردولتی راهنمایی کند باید برای این کشور گریست. اگر پایان‌نامه‌ها نتوانند در بخش کاربردی ثروتی تولید کنند و چیزی به مرز دانش نیفزایند جای تاسف است.»


او کمیت‌گرایی آموزش عالی را در عالم علم مصیبتی برای کشور دانست و گفت: «متاسفانه اگر کسی بهترین کار علمی را هم انجام داده باشد اما مقاله‌ای از آن استخراج نکرده باشد هیچ جایی برای عرضه ندارد. تحقیر مجلات علمی داخل کشور متاسفانه در برخی از دانشگاه‌ها دنبال می‌شود و آن‌ها شرط می‌گذارند که باید در ژورنال‌های خارج از کشور چاپ شود، حتی زبان فارسی را هم تحقیر می‌کنند و می‌گویند حتما باید به زبان انگلیسی چاپ شود. بنابراین آشکار است که سرقت علمی از دل همین کمیت‌گرایی بیرون می‌آید.»


محمدیان تداخل و اصرار استادان را در انتشار اسم آن‌ها بر روی مقالات هم یک مشکل دیگر دانست و افزود: «متاسفانه استادی هم که هیچ نقشی در نگارش مقاله نداشته است باید حتما اسمش بر روی مقاله بیاید و متاسفانه امروز در جمهوری اسلامی ایران برای هر مسئول در هر روز به اسم او سه مقاله منتشر می‌شود. مطمئنا قوانین وزارت علوم در بخش مقاله نیاز به بازنگری دارد و این کمیت‌گرایی باید از بین برود.»



انتهای پیام/

ارسال نظر