صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۸ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴

ناسا بدون سوخت به سرعت نور نزدیک می‌شود

ناسا در آینده قادر خواهد بود فضاپیماهایی سرنشین‌دار را با یک‌دهم و بدون سوخت به فضا بفرستد.
کد خبر : 16082

بنا به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از Independent، ناسا ممکن است یک پرواز فضایی موفقیت‌آمیز را که قادر به انتقال مردم به کره ماه در مدت زمان کوتاهی است، آزمایش کرده باشد که حدس زده می­‌شود سرعتی نزدیک به یک‌دهم سرعت نور را داراست.


آژانس فضایی با استفاده از یک تکنولوژی ناباورانه برای علم فیزیک امروزی در حال ساخت درایوی الکترومغناطیسی است که بر اساس گفته­‌های کاربران سایت NASASpaceFlight.com و خبرگزاری CNet مهندسان ناسا در حال کار روی این پروژه هستند.


در حالی که تکنولوژی این درایو قبلا اثبات شده است اما هنوز برخی افراد درباره نتایج حاصل تردید داشته و باور ندارند این فناوری کار کند. هرچند چنین فناوری در شرایط کنترل‌شده برای شروع استفاده در پروژه­‌های عملی به اندازه کافی خوب به نظر می­‌رسد.


با وجود بحث­‌های مفصل و زیادی که درباره این فناوری شده است، هنوز هیچ نتیجه‌ای درباره آزمایش اخیر ناسا به صورت عمومی منتشر نشده است.


این دستگاه با استفاده از آهنربا در فضا میکرونوسان­‌هایی ایجاد می‌­کند که بعد این نوسانات برای ایجاد تراست به دستگاه دیگری فرستاده می‌­شوند.


اگر این کار عملی باشد نیاز به حمل سوخت برای نیروی محرکه راکت و فضاپیماها از میان برداشته می­‌شود و مشکل بزرگ سرعت و فاصله که سفرهای فضایی را محدود می‌­کند برای همیشه حل خواهد شد.


برای این کار، فضاپیما نیاز دارد حامل یک منبع نیروی هسته‌­ای باشد تا انرژی مورد نیاز برای سفر در فضا را مهیا کند.


اگر دانشمندان قادر به گسترش چنین فناوری باشند، در نهایت این تکنولوژی قادر خواهد بود به سرعتی برابر با 10 درصد سرعت نور برسد که اولین و سریع‌ترین شی خواهد بود که تا کنون توسط انسان کنترل شده است.


این بدان معناست که فضاپیمایی با سرنشین می­‌تواند به ستاره درخشان الفا قنطوروس که تقریبا 35 سال نوری با ما فاصله دارد، تنها در طول 92 سال زمینی برسد.


سایت رسمی ناسا ماه پیش اعلام کرده است: «تئوری­‌های پوچ زیادی وجود داشته که با گذر زمان و پیشرفت علم به حقیقت پیوسته‌­اند. برای آینده نزدیک این درایو تنها یک رویا باقی خواهد ماند».


بر اساس انجمن این سایت، تکنولوژی ذکر شده در مقر فضایی جانسون آزمایش شده است. در سال 2014 ناسا ادعای راجر شوایر، مخترع این تکنولوژی را صحیح خواند.


باید یادآور شد آزمایش‌ها با استفاده از انرژی کمتر و نه در محیطی فضا مانند صورت گرفته است.


یکی محققان این پژوهش که در آزمایشگاهی کار می­‌کند که درایو الکترومغناطیسی در آن مورد آزمایش قرار گرفته است، گفت: «کار من پرداختن به مشکل اساسی است که باعث به تاخیر افتادن سفر فضاپیمای سرنشین‌دار و اتمام پروژه ماه آپولو شده است».


وی در ادامه افزود: «در دسترس داشتن منبع نیروی قوی و مقرون به صرفه و تکنولوژی رانشی می­‌تواند ما را برای همیشه از شر مشکل تعادل‌سازی موشک برهاند».


مترجم: هانا حیدری





انتهای پیام/

ارسال نظر