صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۵۵ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۵

رئیس سازمان چای کشور: ​حقوق نجومی دریافت نمی‌کنم

رئیس سازمان چای کشور گفت: ۵۱ درصد سهام صندوق متعلق به بخش خصوصی یعنی کارخانه های چایسازی و چایکاران است و ۴۹ درصد نیز متعلق به دولت است که به عنوان بخش حمایتی در کنار چای‌کاران حضور دارند.
کد خبر : 160345


به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا از ایلنا، صندوق حمایت از چای کشور به عنوان پرداخت کننده تسهیلات ۴ درصدی به چایکاران و کارخانه های چای سازی در اسفندماه سال ۹۳ با عضویت ۲۵ هزار چایکار و سرمایه حدود ۱۰ میلیارد تومانی آغاز به کار کرد، این صندوق با حمایت‌ وزیر جهاد کشاورزی و معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی دولت به عنوان کمک‌ برای مکانیزاسیون، ارتقاء بهره‌وری و افزایش راندمان تولید با توسعه شبکه آبیاری تحت فشار و... برای توسعه صنعت چای کشور در نظر گرفته شده است؛ اما نسبت به نحوه تخصیص وام ابهاماتی وجود دارد که موجب بروز نارضایتی بین چایکاران و صاحبان کارخانه های چای سازی شده است.


مشروح گفت و گو با محمدولی روزبهان- رئیس سازمان چای کشور- را در ادامه می‌خوانید:




یکی از انتقادات به صندوق چای این است که قوانین اداری و محدودیت های دست و پاگیر در اعطای وام ها وجود دارد که موجب دلسردی بسیاری از چایکاران و کارخانه دارها شده است، اگر پرداخت کننده وام، صندوق حمایت از چای است چرا سازمان چای با چایکاران و کارخانه دارها قرارداد می بندد و اگر سازمان چای مسئول است چرا این پول در صندوق است، چه تفاوتی بین سازمان چای و صندوق حمایت از چای وجود دارد؟


طبق مصوبه ای که توسط سازمان برنامه و بودجه امضا شده است اعتبار به سازمان چای داده شده است و طبق موافقت نامه این وام ها باید از طریق صندوق چای به فعالین این بخش پرداخت شود یعنی هر پولی که باید پرداخت شود از طریق صندوق است و این توافقنامه بین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه منعقد شده است و طبق این توافقنامه این وام را باید یک بانک پرداخت کند. ۲ سال قبل صندوق حمایت از چای نداشتیم و این پول از طریق صندوق توسعه کشاورزی استان اعطا شد. این پول مبلغ ۱۷ میلیارد تومان بوده است و زمانی که صندوق حمایت از چای راه‌اندازی شد فقط سهامداران آن یعنی چای‌کار و یا کارخانه‌دار عضو آن شدند؛ بنابراین عاملیت تخصیص صندوق است که این وام از طریق صندوق مستقیم به حساب چایکاران واریز می شود و از محل برگ سبز آنها دریافت می‌شود.


نقش سازمان چای چیست؟


طبق توافقنامه سازمان چای گیرنده اعتبار و معرفی کننده است و صندوق چای پرداخت کننده و پیگیری کننده است.کارشناسان سازمان چای پیش از اعطای وام نقش بازرس دارند که این مساله را مورد بررسی قرار دهند که آیا چایکار عملیات اولیه را در زمین خود و یا کارخانه دار مراحل اولیه به سازی را در کارخانه انجام داده است یا خیر و زمانی که مشخص شد، بهای کار انجام شده و یا دستگاه های خریداری شده پرداخت شود.


این شائبه وجود دارد که شما ۹۹ درصد از تصمیمات این صندوق را تعیین می کنید و این صندوق نماینده بخش خصوصی نیست،چه مکانیزمی برای این کار وجود دارد؟ آیا ممکن است کارخانه‌ها دولتی باشند و ۵۱ درصد خصوصی چگونه هیئت مدیره تعیین می‌کند؟


۵۱ درصد سهام صندوق متعلق به بخش خصوصی یعنی کارخانه های چایسازی و چایکاران است و ۴۹ درصد نیز متعلق به دولت است که به عنوان بخش حمایتی در کنار چایکاران حضور دارند و سازمان چای نماینده ۴۹ درصد دولت است.در مجمع عمومی که هر ساله برگزار می‌شود رأی‌گیری انجام شده و بر اساس افراد سهام‌دار که رأی می‌دهند اکثریت که رأی به دست می‌آورند به عنوان هیئت مدیره معرفی می‌شوند. بر اساس اساسنامه صندوق هیئت مدیره ۵ عضو دارد و یک بازرس یعنی ترکیب اعضای صندوق به این صورت است کارخانه‌دار که نباید دولتی باشند و اگر کارخانه‌ای در مالکیت تعاونی روستایی باشد نیز نمی‌تواند عضو باشد. سه عضو چای‌کار که دارای مالکیت باغ‌های فعال باشد ویک عضو نماینده دولت که من هستم که این افراد جلسه هیئت مدیره را برگزار می‌کنند. امکان ندارد جز این اتفاقی بیفتد و این ۵ نفر رأی مساوی در هیئت مدیره دارند.


در بحث تخصیص وام ۱۰ میلیاردی برای بهسازی کارخانه ها اول منتظر می شوید که کارخانه دار دستگاه وارد کند و بعد از آن وام را تخصیصی می دهید. کارخانه دارها می گویند اگر پول داشتیم دیگر نیازی به این وام نبود چرا ضمانت نامه از کارخانه دارها دریافت نمی شود؟


بحث این نیست که پول باز گردد یا خیر. ضمانت نامه برای این است که نگرانی برای انجام این کار وجود دارد برخی این کار را انجام نمی‌دهند و فقط پول دریافت می‌کنند اگر پس از تخصیص پول به کارخانه‌دار، واردات دستگاه صورت نگیرد عدم دستیابی به هدف است و باید پاسخگو باشیم. ۱۰ میلیارد تومان باید به کارخانه ها تعلق گیرد و این در زمانی انجام می‌شود که آنها مراحل اولیه بهسازی را طی کرده باشند. این تنها مختص به کارخانه دار نیست، چایکاران هم باید هرس را در باغ انجام دهند و بعد از آن پول دریافت کنند ما به دنبال این هستیم که بهسازی انجام شود باید از کشاورزان در ارتباط با بهره‌وری بالاتر حمایت شود نیاز به این است که باغ‌های چای آباد شود اما کشاورز باید قدم‌های اول را برداشته و پس از آن وام دریافت کند. در هفته گذشته ۱۰ کارخانه تقاضای وام داده‌اند آنها باید توضیح دهند که وام را برای چه کاری می خواهند و قیمت دستگاهی که قرار است وارد کنند چقدر است و پس از واردات به آنها وام تعلق می گیرد.


برخی می‌گویند که بهسازی را انجام داده‌اند اما وامی به آنها اعطا نشده است تکلیف این کارخانه ها چیست؟


این به این خاطر است آنها به صندوق اعلام نکرده‌اند قرار است چه کارهایی انجام دهند و ممکن است این کار را سه سال قبل انجام داده باشند.


اعتبار تخصیص داده شده به صندوق حمایت چای در حساب بانکی قرار دارد و به آن سود تعلق می‌گیرد، تکلیف این سود چه می‌شود؟


این صندوق خصوصی است و فقط کشاورز و کارخانه‌دار در آن عضو هستند اگر سودی هم تعلق بگیرد تبدیل به سرمایه برای سهامداران می‌شود و مجمع تصمیم‌گیری می‌کند که این سود بین سهامداران تقسیم شود یا خیر. مجمع عمومی صاحبان سهام هستند وقتی پول را به یک فرد می‌دهیم هزینه می‌شود اما وقتی پول را به سرمایه اضافه می‌کنیم این به نفع اعضا است. صندوق می‌توانست کلا ۸ میلیارد تومان وام بدهد اما در حال حاضر توان پرداخت ۳۷ میلیارد تومان وام دارد. صندوق در حال حاضر به کشاوزر به ازای هر هکتار یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان وام می‌دهد که با بهره ۴ درصد است در طی سال بعد از زمان بهره‌برداری سود به صندوق باز می‌گردد اگر سرمایه بیشتر باشد وام بیشتری به کشاورز تعلق می‌گیرد. این در صورتی است که نقدینگی صندوق افزایش پیدا می‌کند. امسال ۳۰ میلیارد تومان از منابع بودجه دولتی وام می‌دهیم و اگر سرمایه صندوق بالا برود وابستگی به منابع بانک‌ها کمتر خواهد شد الان یک کارخانه دار بخواهد خط تولید اضافه کند اگر سرمایه آن در صندوق بالا باشد بیشتر وام می گیرد، یا برای آبیاری تحت فشار میتوان به چایکار کمک کرد؛ بنابراین با افزایش سرمایه می توان کمک بیشتری را به فعالین این حوزه داشت. سیاست دولت حمایت از ۱۱۰ صندوق کشاورزی است که زیر نظر شرکت مادر تخصصی کشاورزی فعالیت تشکیل شده است.این صندوق ها را دولت راه اندازی می کند و در تامین سرمایه به انها کمک می کند که کشاورزان وابستگی داخلی به خود داشته باشند بانک ها گاهی سیاست انقباضی و انبساطی دارند، اما در صندوق این گونه نیست در این صندوق در هر زمانی وام اعطا می کند این سیستم در راستای حمایت از چایکار است.


ابهاماتی در خصوص درآمد شما وجود دارد، برخی می گویند از طریق این صندوق به درآمد نجومی دست یافته اید، واکنش شما چیست؟


عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی کشور هستم و مامور شده وزارت جهاد کشاورزی. حقوق من به عنوان عضو هیئت علمی از طریق جهاد دانشگاهی پرداخت می‌شود و نجومی نیست و وزارت جهاد کشاورزی هم آن را تایید می‌کند. دریافتی ها شفاف است و از طرف صندوق نیز هیچ دریافتی‌به عنوان پاداش سالیانه نداشته ام؛ اما باقی اعضا دریافتی دارند پاداش سالیانه صندوق حمایت از چای به اعضای هیئت مدیره سال گذشته 3 میلیون تومان برای یک سال و امسال 5 میلیون تومان برای یکسال بود که من آن را دریافت نکردم. حق جلسه هفتگی که به اعضای هیئت مدیره پرداخت می شود که حدودا بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان است و در این حوزه هم هیچ دریافتی نداشته‌ام.



انتهای پیام/

برچسب ها: حقوق نجومی
ارسال نظر