رجبیمعمار: تلاش ما این است که با تمام ظرفیت در خدمت اهل هنر باشیم
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا، رجبی معمار در نشست خبری گفت: خانه هنرمندان محل ارتباط گیری و تضارب افکار و تعامل جوامع و اصناف هنری کشور است.
وی ادامه داد: ما در شرایطی هستیم که 12 خانه و انجمن اصلی کشور عضو شورای عالی خانه هنرمندان هستند. این انجمنها شامل خانه سینما، خانه تئاتر، انجمن نقاشان، انجمن گرافیستهای ایران، انجمن معماران، انجمن سفال و سرامیک، انجمن تصویرگران و انجمن موسیقی ایران است، بنابراین خانه هنرمندان برای همه جامعه هنری است و باید اعتدال میان تمام رشتههای هنری آن صورت گیرد. اگرچه برخی هنرمندان معترض هستند که برای برگزاری برنامهها در اولویت قرار نمیگیرند. ما در این راستا به انجمنها و خانههای هنری قول میدهیم که تمام ظرفیت خانه را در اختیارشان قرار دهیم. سال 95 هیچ درخواستی نبود که انجمن و خانه هنری ارائه کند و از سوی ما بیپاسخ مانده باشد برای سال آینده نیز برنامهای داریم که اولویت اول خانه سینما، خانه موسیقی و تجسمی باشد و بعد معاونت هنری و پژوهشی اگر درخواستی داده باشند بتوانند برنامههای خود را اجرا کنند. اولویت بعدی نیز درخواستهای هنرمندان خواهد بود.
مدیرعامل خانه هنرمندان اظهار کرد: خانه هنرمندان به سمتی حرکت کرده که بگوییم متعلق به همه هنرمندان است.
وی با بیان اینکه برنامه سال 96 را ظرف روزهای آینده به همه انجمنها اعلام میکنند، بیان کرد: دراین حوزه سهم هر بخش تخصصی و هنری مشخص خواهد شد. شاید خانه هنرمندان در شهر تهران وضعیت خاصی داشته باشد و ما کمتر ساختمانی داریم که با این حد و گستردگی حوزه هنر فعالیت کند این مجموعه سه سالن نمایشی، 8 گالری و 3 سالن برای برگزاری نشستها و همایشها دارد و در اکثر روزها میزبان دو یا سه رویداد هنری است تلاش ما این است که با تمام ظرفیت در خدمت اهل هنر باشیم.
مدیر مجموعه خانه هنرمندان در اشاره به فعالیتهای انجام شده عنوان کرد: ما به دلیل شرایط به وجود آمده شاهد رفت و آمد اهل هنر و علاقهمندان زیادی هستیم و هر توریستی که وارد تهران میشود حداقل یک بار به این مجموعه سر میزند و گاه با دیدن اینجا بسیار متعجب میشوند.
وی در سخنانش اظهار کرد: امسال در مهر ماه گروه ارکستر کُر خانه هنرمندان را به رهبری محمد سریر فعال کردیم که در طول ماه گذشته در جشنوارههای موسیقی و جشن خانه موسیقی و دیگر برنامهها به اجرا پرداخته است.
مدیرعامل خانه هنرمندان عنوان کرد: در حوزه تجسمی قرار بود شورای هنری شکل گیرد که چندی پیش متشکل از هدی حدادی، کلهرنیا، امیر سقراطی، کابلی، رحیمیان، نادریپور تشکیل شد. کار هنری در این حوزه وجود ندارد که در گالریها به نمایش درآید و این شورا آن را مورد بررسی قرار نداده باشد. ما با درخواستهای متعددی از استانها روبرو هستیم اما بسیاری از آنها فاقد جنبههای هنری لازم هستند و از آنجا که خانه هنرمندان جایی نیست که آثار آماتور در آن ارائه شود از پذیرش و ارائه این آثار معذور هستیم.
رجبی معمار گفت: ظرفیتهای دولتی و خصوصی وجود دارند که آماتورها میتوانند به آنجا سر بزنند و فعالیتهای خود را در آنجا ارائه کنند بضاعت خانه هنرمندان محدود است و باید در اختیار هنرمندان حرفهای قرار گیرد.
وی در سخنانش اعلام کرد: در هر جلسه شورای هنرهای تجسمی 15 درخواست ساعتها مورد بررسی قرار میگیرد و آثار ملاحظه میشوند تا آنچه که قابل ارائه است انتخاب شود.
مدیرعامل خانه هنرمندان خاطر نشان کرد: از سال 90 تا کنون 80 نمایشگاه در 8 گالری برگزار شده که بخشی از آن متعلق به انجمنهای تجسمی خانه بوده است و بخشی دیگر از سوی هنرمندان درخواست ارائه داشتهاند.
وی ادامه داد: ما در آستانه بزرگترین رخداد هنری کشور هستیم که از امروز اول اسفند ماه چهاردهمین دوره تصویر سال افتتاح میشود و به مدت 20 روز ادامه خواهد داشت در ادامه نمایشگاه ویژه مدافع حرم به مناسبت ایام فاطمیه در روزهای پایانی سال برپا خواهد شد.
مدیرعامل خانه هنرمندان همچنین یادآور شد: در حوزه رخدادهای مهم هنری مثل نشستها که به حوزه هنر و تجسمی باز میگردد 27 نشست برگزار شده و در حوزه پژوهش و تحقیق در سینما برنامه ویژهای تحت عنوان پلک تهران داریم همچنین 90 برنامه ویژه برای نقل و تحلیل فیلم از ابتدای سال برگزار شده است. یکی از سالنهای هنر تجربه از فعالترین سالنها برای آثار هنر و تجربه سالن ناصری خانه هنرمندان است. به مناسبت درگذشت استاد عباس کیارستمی تمام آثار پخش شده و پخش نشده این هنرمند در این خانه اکران شد و همچنین از دیگر فعالیتها در حوزه فیلم هفته فیلم ناصر تقوایی، هفته فیلم پیتر بروک و هفته سینمای معاصر ترکیه بوده است.
رجبی معمار گفت: ما باید به دنبال ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی باشیم و خانه هنرمندان به حوزه فرهنگ و هنر در این راستا توجه ویژهای داشته به طوری که 15 نشست تخصصی در حوزه کتاب برگزار کرده که 6 نشست یکشنبههای کتاب و 9 جلسه نقد و بررسی کتابهای معاصر ایران بوده است.
مدیرعامل خانه هنرمندان ایران در سخنانش به مراسم آیین چراغ خاموشی نیست اشاره کرد و افزود: این مراسم به تجلیل و تکریم هنرمندانی که در هر سال فوت میشوند اختصاص دارد که امسال 18 اسفند ماه در تالار ایوان شمس برگزار خواهد شد. در این زمینه هم کتاب منتشر خواهیم کرد و هم مراسم برگزار میکنیم.
وی در ادامه سخنانش در خصوص دیگر فعالیتهای خانه هنرمندان ایران گفت: مجوز دو مجله برای خانه هنرمندان از وزارت فرهنگ و ارشاد اتخاذ شده که یکی از آن به صورت دو ماهنامه منتشر میشود. تلاش شده این مجله، مجله هنری باشد و به تمام حوزهها و مقولات فرهنگی در آن پرداخته شود. البته قرار است بعدها این دو ماهنامه تبدیل به ماهنامه شود.
مدیرعامل خانه هنرمندان تصریح کرد: طبق درخواستها برای برگزاری مراسمهای هنری میتوان اعلام کرد که از آغاز سال تا کنون بیش از 150 مراسم را میزبان بودهایم و تمام خدمات و سرویسدهیها به خانههای هنری و انجمنها رایگان بوده است و در برخی موارد حتی به آنها کمک نیز شده است.
رجبی معمار همچنین اعلام کرد: از 14 اردیبهشت ماه سال آینده جشنواره تئاتر دانشگاهی در این مجموعه برگزار میشود و طبق روال هر دوره جشنواره تئاتر عروسکی مبارک و جشنواره تئاتر فجر را نیز میزبان خواهیم بود.
وی در اشاره به فعالیتهای حوزه نمایش نیز تشریح کرد: تماشاخانه ایرانشهر با دو سالن استاد سمندریان و ناظرزاده کرمانی در سال 94 میزبان 26 نمایش بود و 687 اجرا ارائه کرد که 83 هزار مخاطب را به این سالن کشاند از مجموع اجراها چیزی حدود 16 میلیارد و 904 میلیون ریال درآمد کسب شد و در سال 1395 تا پیش از برگزاری جشنواره تئاتر فجر 30 نمایش در ایرانشهر اجرا شد که مجموعا 822 اجرا بود. از این میان 108 هزار مخاطب به تماشای آثار نشستند و 29 میلیارد و 454 میلیون و 251 هزار ریال درآمد کسب شد که البته خانه هنرمندان ایران هیچ هزینهای بابت اجرا از گروههای نمایشی دریافت نکرد و از گرفتن 20 درصد از فروش چشمپوشی کرده است علیرغم این امر با افزایش آثار شاهد این هستیم که تماشاخانه ایرانشهر به درآمد بالاتری دست یافته است.
مدیرعامل خانه هنرمندان ادامه داد: از اواخر سال گذشته شورای سیاستگذاری متشکل از ایرج راد، بهروز غریبپور، حسین مسافر آستانه، آتیلا پسیانی و حسین پارسایی فعالیت خود را آغاز کرده و به بررسی دقیق آثار پرداختهاند به طوری که نظم بسیار خوبی را در اجرا شاهد هستیم.
وی تاکید کرد: سالن استاد انتظامی در سال 96 تا پایان آذر ماه 165 درخواست داشته که پس از بررسی و تا کنون 56 اثر آن انتخاب شده البته با توجه به میزبانی که از جشنوارههای مختلف داریم تنها امکان اجرای 26 نمایش وجود دارد پس 56 نمایش انتخاب شده مجددا بررسی میشود تا آثار با کیفیتتر برای اجرا انتخاب شوند.
مدیر مجموعه خانه هنرمندان درباره هزینههای خانه و تماشاخانه عنوان کرد: تنها مصوب ما در شورای شهر تهران است که 700 میلیون تومان به خانه هنرمندان و 300 میلیون تومان به تماشاخانه ایرانشهر اختصاص داده در یک ماه گذشته شورای شهر که بحث بودجه کمکی شهرداری با مصوبه شورای شهر را دارد کمکی به خانه هنرمندان کرده و متاسفانه برخی افراد گفتهاند که انجمنها باید خود درآمد داشته باشند و این موضوع برای من جای تعجب است که برخیها فکر میکنند اگر به خانه و تماشاخانه پولی اختصاص داده شود در نهایت مبلغ بالایی خواهد بود. 2 میلیارد در کنار بودجه چند هزار میلیاردی شهرداری مبلغی نیست.
وی افزود: بخشی از درآمدهای خانه هنرمندان و ایرانشهر از رستورانها و اجاره آنها و فروشگاههای هنری حاصل میشود و همچنین بخش دیگر از کمکهای مستقیم و غیر مستقیم شهرداری، بودجه شورای شهر و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم امسال 100 میلیون تومان به ما کمک کرده است.
انتهای پیام/