صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۸ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴
معاون وزیر بهداشت خبر داد

ایجاد 1100 واحد اختصاصی زایمان امسال در کشور

معاون وزیر بهداشت با تشریح اقدامات لازم برای زایمان بی‌درد در ۲۲۰ مرکز از ایجاد یک هزار و ۱۰۰ واحد اختصاصی زایمان در کشور خبر داد.
کد خبر : 16020

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمد آقاجانی با بیان اینکه در قالب اجرای طرح تحول نظام سلامت برای تحقق هدف‌های چهارم توسعه هزاره و پنجم از اهداف توسعه هزاره اقدامات مؤثری انجام شد، گفت: هدف چهارم به کاهش دو سوم مرگ و میر کودکان کمتر از 5 سال و هدف پنجم نیز به کاهش سه چهارم مرگ و میر کودکان تأکید دارد.


آقاجانی گفت: با توجه سیاست‌های ابلاغی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری، استراتژی حوزه درمان نیز ترویج زایمان فیزیولوژیک بود چرا که 70 درصد مرگ و میر کودکان مربوط به نوزادن و در بین نوزان نیز 70 درصد مرگ‌ها در 24 ساعت اولیه زایمان رخ می‌دهد.


وی با اشاره به اینکه ماماها محور طرح حمایت از زایمان طبیعی هستند، اضافه کرد: این طرح دارای 7 محور است که خوشبختانه موفقیت‌های زیادی تا به امروز داشته است و توانستیم میزان سزارین را به 5.7 درصد کاهش دهیم.


آقاجانی در مراسم بزرگداشت روز جهانی ماما همچنین به توانمندسازی 30 درصد از ارائه دهندگان خدمات به آموزش‌های لازم اشاره کرد و افزود: تاکنون 10 هزار نفر از این آموزش‌ها بهره برده‌اند.


معاون درمان وزیر بهداشت تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین محورهای طرح حمایت از زایمان طبیعی توسعه و بهسازی بلوک‌های زایمان بود به گونه‌ای که در 110 بیمارستان شاهد توسعه و ساخت این بلوک‌ها بوده‌ایم و در 256 زایشگاه نیز این بلوک‌ها بازسازی شده‌اند.


وی ادامه داد: همچنین در سال 94 قرار است با هزینه‌ای حدود 203 میلیارد تومان 1100 واحد اختصاصی زایمان در بیمارستان‌های دولتی راه‌اندازی شود که گامی رو به جلو محسوب می‌شود.


آقاجانی اظهار کرد: برخی نگران بودند که ممکن است اثرات این طرح در سال اول تغییرات نامناسبی را در شاخص‌های سلامت مادر و کودک به دنبال داشته باشد که با بررسی‌های صورت گرفته، مشاهده کردیم که شاخص مرگ کودکان از 1.7 در سال 92 به 1.3 در سال 93 رسید.


معاون درمان وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه ماماها به عنوان اصلی‌ترین عامل زایمان به شمار می‌روند گفت: سال گذشته 75 درصد زایمان‌ها در بیمارستان‌های دولتی توسط ماماها صورت گرفت در همین زمینه ماماهای خصوصی نیز 26 هزار زایمان در بیمارستان‌های دولتی را انجام دادند.


وی در پایان با بیان اینکه در سال 94 برنامه‌های طرح زایمان طبیعی را ادامه می‌دهیم، افزود: امیدواریم بتوانیم نیروی انسانی مامایی را ساماندهی کنیم، تجهیزات بلوک‌های زایمان را تامین کنیم، کیفیت خدمات زایمان را ارتقاء دهیم و همچنین نقل و انتقال بین بیمارستانی و پذیرش مادر باردار را ساماندهی کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر